fbpx

Έτσι θα ενισχύσεις την τεστοστερόνη σου! Κάνε το τεστ να μάθεις αν σου λείπει!

Έτσι θα ενισχύσεις την τεστοστερόνη σου! Κάνε το τεστ να μάθεις αν σου λείπει!

τεστοστερόνη είναι πολύ σημαντική για σένα. Το πιστεύεις δεν το πιστεύεις συνδέεται με τα πάντα: από το πόσο καλά αποδίδεις στη δουλειά σου μέχρι πόσο καλός είσαι στο κρεβάτι. Τα χαμηλά της επίπεδα έχουν αντίκτυπο στη υγεία σου: απώλεια μυικής και οστικής μάζας, καρκίνος, ασθένειες του καρδιαγγειακού, στυτική δυσλειτουργία, μειωμένη λίμπιντο και κακή ψυχική διάθεση. Αν, λοιπόν, η σεξουαλική σου ορμή είναι πεσμένη τώρα τελευταία και η πρόοδός σου στην άσκηση είναι στάσιμη, ρίξε το φταίξιμο στην ορμόνη.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Δες μια …αισθησιακή προπόνηση με την αγάπη σου

Η τεστοστερόνη, είναι στο αποκορύφωμά της στα 20 αλλά αμέσως μετά πέφτει 1,6% το χρόνο μετά τα 30.

Πηγαίνοντας στο γυμναστήριο είναι ένας σίγουρος τρόπος για να την ενισχύσεις, αλλά υπάρχουν και άλλες επιλογές που αυξάνουν τα επίπεδά της. Μάθε ανα σου λείπει τεστοστερόνη και δοκίμασε να τα βελτιώσεις με αυτές τις τροφές.

Θέλεις να μάθεις αν σου λείπει τεστοστερόνη;

Αν δεν μπορείς να κάνεις μια εξέταση αίματος για να διαπιστώσεις αν είναι πεσμένα τα επίπεδα της τεστοστερόνης σου τότε αν απαντήσεις ναι στα περισσότερα καλύτερα να το διερευνήσεις.

 

Η διάθεσή σου για σεξ είναι πεσμένη;

Η παραγωγικότητά σου στη δουλειά είναι πεσμένη;

Δεν έχεις απόδοση στην άσκησή σου;

Νιώθεις ότι δεν έχεις ενέργεια;

Δεν έχεις δύναμη και αντοχή;

Δεν έχεις καλή ψυχική διάθεση;

Είσαι στεναχωρημένος και νιώθεις δυστυχισμένος;

Οι στύσεις σου δεν είναι καλές;

Πέφτεις για ύπνο αμέσως μετά το φαγητό;

Παρατήρησες ότι έχεις χάσει ύψος;

Ποιες τροφές εκτοξεύουν την τεστοστερόνη σου

 

Σταυρανθή λαχανικά

Το μπρόκολο, το λάχανο, τα λαχανάκια Βρυξελλών και το κουνουπίδι έχουν αντιοιστρογονική δράση, επειδή απελευθερώνουν μια ένωση η οποία μετά από κάποια διαδικασία μετατρέπει τα οιστρογόνα σε ασφαλέστερες μορφές και ρυθμίζει τα επίπεδα της τεστοστερόνης. Η τεστοστερόνη αυξάνει τη λίμπιντο, το χτίσιμο της μυικής μάζας,  τη μείωση του λίπους και τις επιδόσεις σου στο γυμναστήριο.

 

Τόνος

Ο φρέσκος τόνος περιέχει τα απαραίτητα ω-3 λιπαρά οξέα και είναι πλούσια πηγή υψηλής ποιότητας πρωτεΐνης. Τα 100 γραμμμάρια παρέχουν 25 γρ. πρωτεΐνης και 3,3 γρ. πολυακόρεστα λιπαρά. Μια διατροφή υψηλή σε λιπαρά έχει αποδειχθεί ότι συμβάλλει στην αύξηση των επιπέδων τεστοστερόνης, ενώ μειώνει το κοιλιακό λίπος. Τα ω-3 λιπαρά επίσης βοηθούν τον οργανισμό να μειώσει τις καταβολικές επιδράσεις της κορτιζόλης. Όταν η κορτιζόλη είναι υψηλή η παραγωγή της τεστοστερόνης μειώνεται.

 

Ελαιόλαδο

Το ελαιόλαδο βοηθά την υγεία της καρδιάς και λειτουργεί θετικά στα επίπεδα της τεστοστερόνης. Έρευνα δείχνει ότι το ελαιόλαδο βοηθά τα κύτταρα που παράγουν τεστοστερόνη να απορροφούν τη χοληστερόλη. Και τα κύτταρα χρειάζονται τη χοληστερόλη για να βοηθήσουν στην παραγωγή της τεστοστερόνης. Περισσότερη απορρόφηση της χοληστερόλης = περισσότερη τεστοστερόνη.

 

Αυγά

Ο κρόκος του αυγού περιέχει περισσότερα θρεπτικά συστατικά από το λευκό ενώ περιέχει και χοληστερόλη η οποία είναι ο πρόδρομος για την παραγωγή της τεστοστερόνης. Αυτό που ενισχύει την τεστοστερόνη είναι επίσης η βιταμίνη D3, που βρίσκεται στον κρόκο. Μελέτη έδειξε ότι η τεστοστερόνη αυξήθηκε κατά 400% μετά από τη λήψη συμπληρώματος με βιταμίνη D3 για πάνω από 12 μήνες.

 

Στρείδια

Ένα στρείδι περιέχει 18 γραμμάρια πρωτεΐνης  ανεβάζοντας εύκολα τα επίπεδα της τεστοστερόνης σου. Τα στρείδια είναι επίσης πλούσια σε ψευδάργυρο, ένα μέταλλο που επίσης ενισχύει την τεστοστερόνη. Διατροφικά μπορείς να πάρεις περίπου 10mg  ψευδάργυρο καθημερινά, αλλά το σώμα αφομοιώνει μόνο 2-3 mg. Το κοινό κρυολόγημα στην πραγματικότητα υποδηλώνει τα χαμηλά επίπεδα ψευδαργύρου και αποτελεί ένδειξη χαμηλών επιπέδων τεστοστερόνης. Όταν τα επίπεδα του ψευδαργύρου είναι χαμηλά η υπόφυση περιορίζει την απελευθέρωση της ωχρινοτρόπου ορμόνης που είναι υπεύθυνη για την πυροδότηση της παραγωγής τεστοστερόνης στους όρχεις και του σπέρματος. Αυτό, στη συνέχεια, μειώνει την ποσότητα των ανδρογόνων και τα επίπεδα της τεστοστερόνης.

 

Σπανάκι

Αυτό το πράσινο, φυλλώδες λαχανικό είναι γεμάτο με μαγνήσιο. Το μαγνήσιο παίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη των μυών και την αναπαραγωγική λειτουργία. Μελέτη δείχνει ότι οι αυξήσεις των επιπέδων του μαγνησίου προάγουν την τεστοστερόνη στους αθλητές.