fbpx

Έτσι θα επαναφέρεις τους κοιλιακούς σου μετά τις διακοπές

Έτσι θα επαναφέρεις τους κοιλιακούς σου μετά τις διακοπές

Διακοπές και φυσικά χαλάρωμα από τη διατροφή και τη προπόνηση είναι κάτι το φυσιολογικό και απαραίτητο για την εκτόνωση του οργανισμού.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Δες τι κάνει ο γερμανός πρωταθλητής fitness για να κάψει λίπος (Video)

Το πιθανότερο είναι να έχεις βάλει κάποια κιλά και η εικόνα των κοιλιακών σου να έχει χαλάσει. Μη σκας είναι εύκολο να τα χάσεις και αν επανέλθεις στη κανονικότητα αρκεί να κάνεις κάποια απλά πραματάκια:

 

  1. Τρως απ΄ όλα και ισορροπημένα

Δεν υπάρχουν τρόφιμα που απαγορεύονται, ούτε τρόφιμα που πρέπει να υπερακαταναλώνονται. Όλα τα τρόφιμα συνεισφέρουν στην κάλυψη των θρεπτικών απαιτήσεων, αρκεί να καταναλώνονται σε κανονικές ποσότητες και στη σωστή συχνότητα.

 

 

  1. Η καλή μέρα από το πρωινό φαίνεται!

Το πρωινό αποτελεί το πιο σημαντικό γεύμα κατά τη διάρκεια της μέρας με δεδομένο ότι συμβάλλει στην αναπλήρωση των αποθηκών ενέργειας (γλυκόζη), οι οποίες είναι περιορισμένες όταν ξυπνάμε, ένα σωστό πρωινό πρέπει να συμπεριλαμβάνει υδατάνθρακες (ψωμί, φρούτα, δημητριακά ολικής αλέσεως), πρωτεΐνες (αυγό, τυρί, γαλοπούλα με ελαιόλαδο) και λιπαρά (μαλακή μαργαρίνη).

 

 

  1. Μικρά και συχνά γεύματα

Τα μικρά και συχνά γεύματα είναι το μυστικό για μία σωστή διατροφή. Οι λόγοι είναι οι εξής:

–  Πρόσληψη όλων των αναγκαίων θρεπτικών συστατικών σε σταθερά χρονικά διαστήματα.

– Συνεχής ενεργοποίηση του μεταβολισμού και μειωμένη αποθήκευση λίπους.

– Σταθεροποίηση των επιπέδων ινσουλίνης & γλυκόζης

–  Έλεγχος του αισθήματος πείνας και κορεσμού.

 

 

  1. Μείνε ενυδατωμένος

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism (2003), η κατανάλωση 500ml νερού μπορεί να προκαλέσει αύξηση του μεταβολισμού κατά 30%. Η επίδραση του νερού στο μεταβολισμό αρχίζει 10 λεπτά μετά την κατάποση, κορυφώνεται στα 30-40 λεπτά και μπορεί να διαρκέσει μέχρι και μια ώρα. Σύμφωνα πάντα με τη μελέτη, κατανάλωση 1.5 λίτρου νερού ημερησίως μπορεί να αυξήσει την ημερήσια δαπάνη ενέργειας κατά 48 θερμίδες. Κάποιες μελέτες προτείνουν πως η κατανάλωση ενός ποτηριού νερό πριν το φαγητό μπορεί να μειώσει αισθητά την όρεξη και την τάση για υπερκατανάλωση φαγητού και ιδιαίτερα λιπαρών τροφίμων. Συγκεκριμένα, οι J.D. Stookey et al (Obesity and Diabetes Week, Ιαν 2005) με έρευνα που έκαναν κατέληξαν στο ότι: «ανεπαρκής ενυδάτωση του οργανισμού μπορεί να βοηθήσει την εμφάνιση παχυσαρκίας». Αυτό γιατί στην προσπάθεια του σώματος να αντιμετωπίσει την ανεπαρκή παρουσία υγρών αναζητά την πρόσληψη λιπαρής τροφής, αφού ο μεταβολισμός των λιπών αποδίδει αρκετά μεγάλη ποσότητα νερού συγκριτικά με το μεταβολισμό των υδατανθράκων και των πρωτεϊνών.

Εκτός από την κατανάλωση νερού η υδάτωση του οργανισμού μας μπορεί να επιτευχθεί και μέσω της κατανάλωσης διαφόρων ποτών ή ροφημάτων όπως: χυμοί, γάλα, τσάι, καφές, γιαούρτι, σόδα, αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη, σούπες, αλλά και μέσα από αρκετές τροφές, όπως είναι τα φρούτα και τα λαχανικά.

 

 

  1. Βάλε πρόγραμμα

Καλό είναι να φροντίσετε να υπάρχουν στο σπίτι όλα τα τρόφιμα που χρειαζόμαστε όπως φρούτα, λαχανικά, γάλα, δημητριακά κτλ Προγραμμάτισε τι θα φας  την επόμενη από σήμερα, ώστε να αποφύγεις τις διατροφικές παρασπονδίες.

 

  1. Επέλεξε Μεσογειακά

Η διατροφή μας καλό θα είναι να περιέχει καθημερινά φρούτα, λαχανικά, καθώς και 2 μερίδες γαλακτοκομικών με χαμηλά λιπαρά αλλά και αμυλούχα τρόφιμα (ψωμί πολύσπορο, δημητριακά/ζυμαρικά ολικής αλέσεως, καστανό ρύζι, πατάτες, όσπρια) που συχνά αποκλείονται από το διαιτολόγιο με τον φόβο ότι είναι «παχυντικά». 1-2 φορές την εβδομάδα καλό είναι να καταναλώνουμε κοτόπουλο και ψάρι καθώς και όσπρια ή λαδερά φαγητά. Τέλος, το κόκκινο κρέας πρέπει να καταναλώνεται 1 φορά την εβδομάδα καθώς είναι εξαιρετική πηγή σιδήρου.