fbpx

Έτσι θα κάνεις άνετη τη δουλειά σου από το σπίτι

Έτσι θα κάνεις άνετη τη δουλειά σου από το σπίτι

Οι συνθήκες με τον κορωνοϊό εκεί  έξω είναι σίγουρα περίεργες και είτε είσαι υπάλληλος, είτε έχεις δική σου δουλειά, καλείσαι να δουλέψεις από το σπίτι.

Αν είσαι υπάλληλος ή ελεύθερος επαγγελματίας είναι περίπου το ίδιο, αφού μπορείς άνετα να οργανώσεις τη δουλειά σου, αν δεν τα έχεις καταφέρει μέχρι τώρα!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Να γιατί η τηλεργασία δεν θα είναι τόσο …ρόδινη αν δεν προσέξεις!

 

Στο πρώτο κύμα της πανδημίας πολλοί ίσως και εσύ το προσπάθησαν αλλά  λίγοι το κατάφεραν, όμως μερικές διορθώσεις θα σε βολέψει περισσότερο από το να τρέχεις στο γραφείο.

Και μια που λέμε για γραφείο, αν δεν έχεις σπίτι και το χρειάζεσαι για να δουλέψεις βρες κάτι για γραφείο. Ακόμα και το τραπέζι της κουζίνας, όμως μην επιχειρήσεις να δουλέψεις από τον καναπέ σου με το laptop στα πόδια είναι καταδικασμένο να αποτύχει.

Αντίθετα μπορεί να βολέψει καλύτερα να τα απλώσεις όλα στο πάτωμα. Αρκεί να είναι λειτουργικό!

Αν δεν έχεις τηλεδιασκέψεις μπορείς άνετα να δουλέψεις με τις φόρμες, με ένα σορτσάκι ή ακόμα και με το εσώρουχο, όπως σε βολεύει. Αν όμως έχεις τηλεδιασκέψεις ντύσου όπως θα ήσουν στη δουλειά σου! Μην κάνεις όμως το λάθος να είσαι με το μποξεράκι από κάτω από το πουκάμισο ή το σακάκι γιατί …ατυχήματα  συμβαίνουν και σίγουρα δεν θέλεις να δούνε όλοι στο γραφείο τι εσώρουχα προτιμάς!

Αν θες πραγματικά να δουλέψεις, πρέπει να είσαι μόνος σου στο σπίτι. Η παρέα δεν βοηθάει γι αυτό μην καλέσεις φίλους!

Αν δεν έχεις συνεχόμενες τηλεδιασκέψεις βάλε να παίζει η αγαπημένη σου μουσική. Αυτό δηλαδή που δεν μπορείς να κάνεις στο γραφείο!

Αν και εφόσον είναι δυνατόν, προτίμησε έναν κοινό δίαυλο επικοινωνίας με τους συναδέλφους σου και όχι τα τηλεφωνήματα. Ένα κοινό τσατ θα βοηθήσει περισσότερο στη συνεννόηση από το σπασμένο τηλέφωνο.

Όρισε τους χρόνους που θα πας στην κουζίνα για να ετοιμάσεις φαγητό, που θα καλέσεις τη μητέρα σου, που θα κάνεις γυμναστική ή οτιδήποτε άλλο θα ήθελες να κάνεις τώρα που είσαι σπίτι.

Στο σπίτι οι πειρασμοί είναι πολλοί:

Πρώτο και σοβαρότερο μην παριστάνεις ότι δουλεύεις.

Μην χρησιμοποιείς τον υπολογιστή σου για πράγματα άσχετα με την δουλειά, παράλληλα με τις ώρες της δουλείας. Όλοι θα καταλάβουν ότι δεν κάνεις έρευνα όπως λές, αλλά onlineshopping ή βλέπεις τσόντες!

Ένα 10λεπτό διάλειμμα για περπάτημα στη γειτονιά, ποτέ δεν πείραξε κανέναν. Είναι σα να κάνεις διάλλειμα στη δουλειά σου, επομένως μην μείνεις σπίτι!

Όρισε σωστά τα ωράρια με το αφεντικό σου. Το ότι είσαι σπίτι δεν σημαίνει ότι θα δουλεύεις παραπάνω από τις ώρες που πρέπει.

Αν είσαι οικογενειάρχης αλλάζει λίγο το θέμα, γίνεται πιο δύσκολο! Δουλειά στο σπίτι, με το παιδί εκεί. Δουλεύεις και ταυτόχρονα βάζεις ‘Πέπα, το γουρουνάκι’, παίζεις και μία πίστα στο playstation. Για να το καταφέρεις θα πρέπει αν εξηγήσεις στο παιδί σαν παραμυθάκι ότι ο μπαμπάς τώρα δεν μπορεί να παίξει επειδή δουλεύει, αλλά μην κάνεις το λάθος να μην ορίσεις ώρα που θα παίξετε. Τότε είναι σχεδόν βέβαιο ότι το παιδί θα περιμένει να τελειώσεις… όσο αυτό είναι δυνατό!

Και επειδή είσαι σπίτι δεν σημαίνει ότι μπορείς να αρχίσεις τις μπύρες ενώ δουλεύεις. Ούτε μπύρες ούτε τσίπουρα. Όχι αλκοόλ πριν σχολάσεις!