fbpx

Έτσι θα κάνεις εύκολη την επιστροφή σου στη δουλειά μετά τις διακοπές!

Έτσι θα κάνεις εύκολη την επιστροφή σου στη δουλειά μετά τις διακοπές!

Το μυαλό σου είναι ακόμα σε summer mode όμως εσύ περνάς το κατώφλι της δουλειάς σου για να αρχίσεις μια ακόμα βδομάδα εργασίας μετά από τις χαλαρωτικές σου καλοκαιρινές διακοπές.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Έτσι θα επαναφέρεις τους κοιλιακούς σου μετά τις διακοπές

 

Η επιστροφή στη δουλειά μετά από πολλές μέρες απουσίας είναι συνήθως δυσάρεστη για τους περισσότερους εργαζόμενους, ανεξαρτήτως επαγγέλματος. Εάν δεν ανήκεις στους «workaholics», κοινώς σε εκείνους που ανυπομονούν να επιστρέψουν γιατί έχουν αναπτύξει κάποιου είδους εθισμό με τη δουλειά τους, η μετάβαση από τη μια κατάσταση στην άλλη είναι πρόκληση. Υπάρχουν όμως τρόποι που αν τους εφαρμόσεις θα κάνεις την επιστροφή σου στην καθημερινότητα ευχάριστη και ομαλή.

 

 

Δες τι μπορείς να κάνεις:

 

  • Άρχισε χαλαρά

Κανένας δεν θα σε κατηγορήσει αν την πρώτη μέρα μετά τις διακοπές μιλήσεις με τους συναδέλφους σου  για τις διακοπές σας… έτσι χαλαρά!

 

  • Κράτα την ηρεμία των διακοπών στο μυαλό σου

Κράτησε την ηρεμία των διακοπών. Ακόμα και αν έχεις επιστρέψει στη δουλειά εδώ και μέρες, το να διατηρήσεις την ηρεμία των διακοπών είναι το δυσκολότερο. Παρόλο που οι ρυθμοί και η πίεση μπορεί να έχουν αυξηθεί, η ένταση κουράζει και τελικά μειώνει την απόδοση. Αν βλέπεις το άγχος σου ξαφνικά να αυξάνεται, αντιμετώπισέ το με καλύτερη οργάνωση της καθημερινής σου δουλειάς, περιορίζοντας οποιονδήποτε ή οτιδήποτε σου μειώνει τη συγκέντρωση

 

  • Ξεκίνα από τα email

Μια απλή ενασχόληση που θα σε βάλει σιγά σιγά στο mode work είναι να αρχίσεις να ξεκαθαρίσεις το σωρό από emails που έχεις λάβει όσο έλειπες και για να επιτρέψεις στον εαυτό σου να ανεβάσει ρυθμούς πιο αργά.

 

  • Φρόντισε για μετά τη δουλειά

Προγραμμάτισε κάτι ευχάριστο μετά τη δουλειά. Μετά από μια μεγάλη περίοδο ανάπαυλας και διακοπών, η επιστροφή στο σπίτι για φαγητό και ύπνο μπορεί να σε μελαγχολήσει. Κανονίζοντας μια βόλτα με την οικογένειά σου ή τους φίλους σου αμέσως μετά τη δουλειά, σου δίνει κάτι ευχάριστο να προσμένεις.

 

  • Άσε τον «καλό χειμώνα» για μετά!

Προγραμμάτισε μια σύντομη εκδρομή. Εάν τα οικονομικά σου σου το επιτρέπουν, μια σύντομη εκδρομή για το σαββατοκύριακο θα σου ανεβάσει την ψυχολογία, ιδιαίτερα εάν μπαίνεις στο γραφείο και ακούς το γνωστό «Καλό Χειμώνα».

 

Με τις συμβουλές της Άννας Ντούμα, Επαγγελματικός Σύμβουλος και Σύμβουλος Σπουδών