fbpx

Έτσι θα κάνεις τα πιο δυνατά σάντουιτς στο σπίτι!

Έτσι θα κάνεις τα πιο δυνατά σάντουιτς στο σπίτι!

Το φαγητό είναι φαντασία. Και τα σάντουιτς, είναι από εκείνα τα πιάτα που αν έχεις μεγάλη φαντασία, γενναία όρεξη και μπόλικες ιδέες, μπορείς να φτιάξεις αριστουργήματα.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Τα 3 μυστικά για να κάνεις τη μπριζόλα σου …απίστευτη γκουρμεδιά

 

Μπορείς να φτιάξεις σάντουιτς με μοναδικές γεύσεις που θα σου μείνουν αξέχαστες και σίγουρα δεν θα βρεις σε κανένα σαντουιτσάδικο.

Όλα  αυτά αρκεί να έχεις φαντασία και να χρησιμοποιήσεις σωστά τα υλικά που έχει σπίτι ακόμα και το χθεσινό φαγητό!

 

  1. Διάλεξε το σωστό ψωμί ανάλογα με τα υλικά

Απλά τα πράγματα. Σε ένα σάντουιτς το πρώτιστο είναι το ψωμί. Αυτό δίνει την επίφαση στη γεύση. Μαλακό και αφράτο για αλλαντικά και πιο σκληρό για κρεατικά. Αν δεν είναι φρέσκο το ψήνεις.

 

  1. Η φέτα του τοστ θέλει και τηγάνι

Βάλε ελάχιστο βούτυρο στον πάτο του τηγανιού και άσε την φέτα να αργοψηθεί σε χαμηλή φωτιά. Άλλη γεύση.

 

  1. Παίξε σωστά με το τυρί

Για την ακρίβεια έχε στο νου σου πως θέλεις ένα σκληρό τυρί εσωτερικά του σάντουιτς και ένα μαλακό (τύπου τσένταρ) εξωτερικά. Το σκληρό αργοψήνεται καλύτερα στο κέντρο και το μαλακό κρατάει «δεμένα» τα υπόλοιπα υλικά.

 

  1. Πειραματίσου με σάλτσες

Μουστάρδα με μαγιονέζα και μισή κουταλιά μέλι. Τα χτυπάς με πιρούνι σε μεγάλο μπολ. Αν θες λίγο πιο spicy, αντικατέστησε το μέλι είτε με μία κουταλιά του γλυκού κάρυ, είτε με μερικές σταγόνες ταμπάσκο. Δεν θα χρειαστείς ούτε 5 λεπτά για να φτιάξεις μία από αυτές. Πιο απλά βάζεις χτυπητή, ρωσική, μελιτζανοσαλάτα ή κάνεις μια δικιά σου.

 

  1. Προσοχή στην επάλειψη

Ο διάσημος Ισπανός σεφ JoseAndres συμβουλεύει να βάζεις την σάλτσα μόνο στη μία πλευρά του ψωμιού. Η άλλη πρέπει να έχει το τυρί. Για κάποιο λόγο ισχυρίζεται πως τα δυο τους μαζί, χαλάνε την γεύση.

 

  1. Συνόδεψε το κρέας με βαρύ αλλαντικό

Αν έχεις μοσχάρι σε κιμά ή φέτες από γαλοπούλα, μπορείς να προσθέσεις και μία φέτα αλλαντικού για καλύτερη γεύση. Προτείνουμε είτε μορταδέλα, είτε σαλάμι αέρος.

 

  1. Μην μπερδεύεις το παστράμι

Επειδή έχει πολύ πλούσια γεύση και είναι αρκετά αλμυρό, προτίμησε το μόνο του με μουστάρδα και σκληρό τυρί όπως κασέρι ή κεφαλοτύρι.

 

  1. Πατατάκια που κάνεις μόνος σου… τα καλύτερα

Τόσο δίπλα στο σάντουιτς όσο και μέσα σε αυτό. Για να τα κάνεις κόβεις πολύ λεπτές ροδέλες πατάτας. Ένα γρήγορο τηγάνισμα, στράγγισμα σε χαρτί ή καλύτερα στον φούρνο σε λαδόκολα να στεγνώσουν και είναι έτοιμα.