fbpx

Έτσι θα κάνεις την πιο εύκολη και νόστιμη τηγανιά που έχεις φάει ποτέ

Έτσι θα κάνεις την πιο εύκολη και νόστιμη τηγανιά που έχεις φάει ποτέ

Η τηγανιά είναι ένα ωραίο γεύμα αλλά και μεζές! Μπορείς άνετα να τη συνοδεύσεις με ρύζι και να γίνει φαγητό, μπορείς και να την απολαύσεις σαν μεζέ με ένα καλό κρασί ή ακόμα και μπύρα.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Δες πως μπορείς να κάνεις ένα κομμάτι ψαρονέφρι απίστευτη γκουρμεδιά

 

Αν νομίζεις ότι τηγανιά κάνουν μόνο στο κουτούκι που πας είσαι γελασμένος, εσύ μπορείς να την κάνεις καλύτερη και μάλιστα χωρίς να παιδευτείς!

 

Δες τα υλικά που χρειάζεσαι:

1 κιλό χοιρινό (λαιμός) κομμένο σε μπουκιές

2 πράσινες πιπεριές κομμένες σε λωρίδες

1 ποτήρι κρασιού τσίπουρο

1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο

1 κ.σ καυτερή πάπρικα

1 κ.σ μουστάρδα

1 ποτήρι κρασιού λευκό ξηρό κρασί

1 κ.γλ ρίγανη

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση:

Για την εύκολη χοιρινή τηγανιά με πιπεριές, σοτάρουμε πρώτα το κρέας στο ελαιόλαδο για 5-6΄, μέχρι να πάρει χρώμα γύρω γύρω. Προσθέτουμε τις πιπεριές κομμένες σε λωρίδες και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3-4΄.

Σβήνουμε με το τσίπουρο. Πασπαλίζουμε με την πάπρικα και αλατοπιπερώνουμε. Αραιώνουμε τη μουστάρδα σε 1 φλ. νερό και περιχύνουμε την τηγανιά.

Μόλις το κρέας πιει όλα τα υγρά του και μείνει με το λάδι του προσθέτουμε το κρασί και τη ρίγανη και σιγοβράζουμε για 6-7΄ ακόμη, ώσπου να μείνει η τηγανιά μόνο με το λάδι της. Τη σερβίρουμε ζεστή.