fbpx

Έτσι θα κάνεις την τέλεια και πιο στιλάτη βουτιά

Έτσι θα κάνεις την τέλεια και πιο στιλάτη βουτιά

Οι βουτιές είναι θεαματικές, είναι και επικίνδυνες, αλλά αν εξαιρέσουμε τον κίνδυνο αν κάνεις μια σωστή βουτιά είναι κάτι που και θα το χαρείς και θα εντυπωσιάσεις την παρέα και όχι μόνο.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: 7 απλοί τρόποι να κάνεις τη ζωή σου όμορφη!

 

Για να μην …σκάσεις σαν το καρπούζι στο νερό αλλά να εντυπωσιάσεις με το στιλ σου δες πως μπορείς να κάνεις την τέλεια βουτιά:

 

 

Βουτιά στη πισίνα

Οι συνθήκες εδώ είναι πιο εύκολες αφού τα νερά είναι συγκεκριμένα όμως οι κίνδυνοι υπάρχουν ακόμα και στη πισίνα γι αυτό και θέλει προσοχή.

Αν η πισίνα έχει βατήρα ακόμα καλύτερα αφού δημιουργεί ταλάντωση άρα έχεις τη δυνατότητα να πηδήξεις πριν βουτήξεις. Το πρόβλημα είναι βέβαια ότι …ακριβώς ταλαντεύεται άρα προκειμένου να φτάσεις στην άκρη του για να βουτήξεις θα πρέπει να μη χάσεις την ισσοροπία σου. Εάν πάντως δεν έχεις το κατάλληλο κορμί απέφυγε τις φιγούρες θα εκτεθείς.

Σε αντίθετη περίπτωση πήγαινε στην άκρη του βατήρα. Κορμί τεντωμένο πόδια τεντωμένα κι ενωμένα. Τέντωσε τα χέρια προς τα πάνω για να πάρεις ρυθμό ακουμπώντας με τα χέρια τα αυτιά σου. Πιάσε με τα δάχτυλα του ενός χεριού την παλάμη του άλλου για να τα κλειδώσεις μεταξύ τους και να μην ανοίξουν καθώς πέφτεις.

Πιέσε το σαγόνι προς το στήθος σου για να αποφύγεις να πέσεις με την κοιλιά. Το σώμα σου θα πρέπει να έχει το σχήμα του λατινικού γράμματος «c». Πίεσε τον βατήρα προς τα κάτω για να σε πετάξει πιο ψηλά. Σπρώξε το κορμί σου προς τα εμπρός σήκωσε ψηλά τα πόδια (γιατί αλλιώς κινδυνεύεις να χτυπήσεις στο βατήρα καθώς πέφτεις) κι έφυγες.

Αν δεν υπάρχει βατήρας φρόντισε να μην πέσεις με την κοιλιά στο νερό. Δώσε ώθηση στα πόδια σου να πάρεις ύψος και σταύρωσε τα χέρια πάνω από το κεφάλι σήκωσε ψηλά τα πόδια και βούτα με στόχο να πέσουν πρώτα τα χέρια στο νερό.

 

 

Βουτιά από σκάφος

Εάν είσαι καλογυμνασμένος μην μασάς καθόλου. Βάλε δύναμη στα πόδια με θάρρος στρέψε το λαιμό προς τα κάτω για να πάρει σωστή κλίση το σώμα και με τα χέρια μπροστά βούτα βαθιά και απόλαυσέ το. Να θυμάσαι ότι σε κάθε βουτιά το σώμα πρέπει να είναι ίσιο τα πόδια τεντωμένα και τα χέρια μαζεμένα.

Αν όμως είσαι γυμνασμένος τότε η πρώτη βουτιά καλύτερα είναι να γίνει με τα πόδια έτσι αναγνωριστικά. Κολύμπα λίγο για να ανοίξει ο θώρακάς σου και  όταν νιώσεις άνετα ξαναπροσπάθησε.

Με το κεφάλι πέφτεις μόνο όταν νιώσεις σιγουριά στα πόδια σου. Πρόσεξε μην σε πάρει το βάρος πίσω και γυρίσει το κορμί σου την ώρα της βουτιάς ψμε τα πόδια να φεύγουν μπροστά γιατί θα βουτήξεις με την πλάτη και κινδυνεύεις να πάθεις ζημιά.

Αν συμβεί αυτό αν έχεις αρκετό ύψος γύρνα στον αέρα ολόκληρο το κορμί και βούτα με τα πόδια. Είναι προτιμότερο από ένα χτύπημα στη μέση.

 

Βουτιά στη θάλασσα

Αρχικά πριν ανέβεις στα βραχάκια ή στη σκάλα για να βουτήξεις  απαραίτητη η αναγνώριση των νερών γύρω από το σημείο που θα βουτήξεις. Αν δεν είναι πολύ βαθιά άστο καλύτερα. Μπορεί να βρεις με δύναμη στο βυθό και ακόμα και χωρίς να το νιώσεις να κοπείς άσχημα. Ακόμα χειρότερα (έχει συμβεί σε πάρα πολλούς και σε γνωστούς μας) μπορείς να χτυπήσεις με το κεφάλι στην άμμο κινδυνεύοντας με κάταγμα στο σβέρκο.

Ας πάρουμε όμως το καλό σενάριο που λέει ότι τα νερά σε εκείνο το σημείο είναι βαθιά και άρα δεν κινδυνεύεις. Ξεκίνα πρώτα με μια μπομπίτσα και άσε τις παλικαριές. Θα κάνεις θόρυβο καθώς σκας στο νερό με τα πόδια στο στήθος και θα γυρίσουν τα βλέμματα πάνω σου. Η επόμενη ας είναι όπως και στη βουτιά από το σκάφος. Δύναμη στα πόδια μικρή ώθηση με εκτίναξη των ποδιών κι έφυγες.