fbpx

Έτσι θα κάνεις τον εαυτό σου καλύτερο . Μάθε πως θα βελτιωθείς!

Έτσι θα κάνεις τον εαυτό σου καλύτερο . Μάθε πως θα βελτιωθείς!

Μπορείς να γίνεις ευτυχισμένος και πετυχημένος, είναι στο χέρι σου! Μπορείς να γίνεις καλύτερος ηγέτης και άνθρωπος.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Η πανδημία έφερε και τη μοναξιά κυρίως στους νέους ανθρώπους

 

Δες λοιπόν πως με απλές κινήσεις μπορείς να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να πετύχεις την επανάσταση σου:

 

Μην συγκρίνεις τον εαυτό σου με τους άλλους

Να έχεις στο μυαλό σου ότι κάποιοι είναι καλύτεροι από εσένα και κάποιοι άλλοι όχι. Συγκρίνοντας τον εαυτό σου με τους γύρω σου, χάνεις ενέργεια και χρόνο. Δοκίμασε να επαινείς τον εαυτό σου καθημερινά. Αυτό θα σε βοηθήσει να αποκτήσεις περισσότερη αισιοδοξία και θα σε κάνει πιο χαρούμενο. Να θυμάσαι πως έχεις τα δικά σου χαρίσματα και ταλέντα και αυτά σε κάνουν να ξεχωρίζεις.

 

Αγάπησε τον εαυτό σου

Αποδέξου τον εαυτό σου και αγάπησέ τον. Για να αγαπήσεις τους γύρω σου θα πρέπει να ξεκινήσεις από εσένα τον ίδιο.

 

Βρες χρόνο για σένα

Τόσο μπανάλ και συνηθισμένο αλλά λίγοι είναι αυτοί που ακολουθούν αυτήν την συμβουλή. Σίγουρα οι υποχρεώσεις σου “τρέχουν” και ο ελεύθερος χρόνος σου συμπιέζεται όλο και περισσότερο. Παραμένουν όμως δικαιολογίες! Αν συγκεντρωθείς στον εαυτό σου και στο πως μπορείς να τον βελτιώσεις τότε σίγουρα θα βρεις τον χρόνο. Δες τι σε κάνει ευτυχισμένο και βάλτο στην ρουτίνα σου. Είτε αυτό είναι να κάνεις την αγαπημένη σου γυμναστική, να χορεύεις, να αράζεις και να βλέπεις το αγαπημένο σου σόου. Είναι ο μόνος τρόπος για να αισθάνεσαι ότι είσαι γεμάτος και ότι δεν πιέζεσαι από καταστάσεις!

 

Μην ασχολείσαι με τους άλλους

Είναι προσωπικός αγώνας. Το να συγκρίνεσαι και συνεχώς να προσπαθείς να αποδείξεις κάτι σίγουρα υπονομεύει την αξία σου και πέφτεις στα ίδια σου τα μάτια. Αν έχεις διαβάσει συμβουλές για καλύτερη ψυχολογία σίγουρα θα ακούσεις ότι είσαι μόνος και ότι προσπαθείς εσύ για σένα. Μην ξεχνάς ποτέ ότι είσαι εσύ που είσαι υπεύθυνος για την ευτυχία σου! Αντί να βλέπεις την ζωή των άλλων να εξελίσσεται και να ζηλεύεις, σήκω και φτιάξε το επόμενο καλύτερο αύριο για σένα. Μικρά απλά βήματα θα σε βοηθήσουν σε αυτό. Σήκω νωρίς για να έχεις όλη την μέρα μπροστά και φτιάξε το κρεβάτι σου! Έτσι θα έχεις αυτόματα ένα μικρό boost στην ψυχολογία σου.

 

Κατάπιε τον εγωισμό σου

Ο εγωισμός σε κάνει να παίρνεις λάθος αποφάσεις και να κάνεις λάθος επιλογές. Σε κάνει να ζητάς ανταλλάγματα και να συμπεριφέρεσαι πολλές φορές χωρίς σεβασμό, αξιοπρέπεια και αξίες. Αν μάθεις να καταπίνεις τον εγωισμό σου, θα αποκτήσεις εσωτερική ηρεμία και γαλήνη. Να θυμάσαι πως το να είσαι καλός άνθρωπος είναι η επιβράβευσή σου. Και δεν έχει να κάνει με το τι συμβαίνει στον κόσμο, αλλά με το τι συμβαίνει μέσα σου.

 

Μάθε να δέχεσαι και να σέβεσαι τους άλλους

Είναι καιρός να σταματήσεις να ασκείς κριτική, αν θέλεις να γίνεις καλύτερος άνθρωπος. Να μάθεις να δέχεσαι και να σέβεσαι τον διπλανό σου ανεξαρτήτως θρησκείας, ηλικίας, φύλου ή καταγωγής. Όλοι αξίζουν σεβασμού και όλοι έχουν συναισθήματα, γι΄ αυτό μάθε να τους σέβεσαι και μην τους πληγώνεις.

 

Πρωινό κάθε μέρα

Μην το παραβλέπεις! Το πρωινό είναι το σημαντικότερο γεύμα που μπορείς να έχεις μέσα στην ημέρα. Ξύπνα νωρίς και φτιάξε το αγαπημένο σου brunch. Οι τροφές που πρέπει να εντάξεις στο πρωινό σου πρέπει να έχουν οπωσδήποτε τους κατάλληλους υδατάνθρακες, ωφέλιμα λιπαρά και εννοείται μία ικανοποιητική ποσότητα πρωτεΐνης. Σου προτείνουμε το πρωινό των 5 λεπτών: δύο φέτες τοστ ολικής αλέσεως που θα σου δώσουν τους υδατάνθρακες που ζητάει ο οργανισμός σου και τις φυτικές ίνες, δύο αυγά για την πρωτεΐνη σου και για αλοιφή αντί για βούτυρο προτίμησε το αβοκάντο.

Βάλε το πρωινό στην ζωή σου και θα δεις ότι είναι πολύ πιο εύκολο να ακολουθήσεις μια ισορροπημένη διατροφή. Έτσι και θα διατηρήσεις τα κιλά σου και ο οργανισμός σου θα λειτουργεί καλύτερα. Αν είσαι λάτρης του καφέ, απόλαυσε τον μαζί με το γεύμα σου και σου υπόσχομαι ότι θα γίνει η αγαπημένη σου ρουτίνα.

 

Προπονήσου τουλάχιστον 20 λεπτά την μέρα ακόμα και αν δεν προλαβαίνεις

Δεν σου λέω να σηκωθείς και να βγάλεις ένα πρόγραμμα γυμναστικής για απώλεια λίπους ούτε και να χτυπιέσαι σε ασκήσεις για να χτίσεις μύες. Αυτό όμως που μπορείς να κάνεις είναι να βγεις μία βόλτα την μέρα για ένα 20 λεπτό. Το jogging ή ακόμα και το περπάτημα θα σε βοηθήσουν να κρατηθείς σε φόρμα. Επιπλέον, μελέτες έχουν δείξει ότι η πιθανότητα για καρδιακές παθήσεις μειώνεται αισθητά ακόμα και με 20 λεπτά περπάτημα την μέρα. Αν λοιπόν βαριέσαι να γυμναστείς τουλάχιστον βάλε τα 20 λεπτά μέσα στο παιχνίδι. Θα δεις γρήγορα διαφορά και στην διάθεσή σου και στον οργανισμό σου.

 

Άρχισε από κάτι μικρό

Η φράση που ακούγεται πάντα είναι μία: θέσε νέους στόχους και ξεκίνα να τους πραγματοποιείς. Αυτό όμως μπορεί να σε κουράσει κάποια στιγμή και να μην έχεις άλλο κίνητρο να προχωρήσεις. Για να μην ξεμείνεις από όρεξη για αυτοβελτίωση, πρέπει να θέσεις μικρούς και συγκεκριμένους στόχους! Γιατί; Αν το κάνεις αυτό θα πετυχαίνεις κάθε μέρα κάτι καινούργιο και έτσι θα νιώθεις ότι εξελίσσεσαι καθημερινά! Ξεκίνα με το να στρώνεις το κρεβάτι σου και να τρως ένα υγιεινό πρωινό. Βάλε την γυμναστική μέσα στην μέρα -έστω τα 20 λεπτά που είπαμε- και φέρε εις πέρας τις υποχρεώσεις σου!

 

Ξύπνα ήρεμα και χαλαρά

Όσο δύσκολο και να ακούγεται όταν ξυπνήσεις μην ανοίξεις το κινητό σου τα πρώτα λεπτά. Κάνε λίγες διατάσεις, πλύσου και απόλαυσε τις πρώτες γουλιές μόνος σου χωρίς την παρέα του smartphone σου. Άσε τα email, τα μηνύματα για αργότερα. Μια από τις συμβουλές που βοήθησε εμένα είναι να γράφω τις υποχρεώσεις μου σε ένα κομμάτι χαρτί. Έτσι εστιάζεσαι πιο γρήγορα στην ουσία και δεν χάνεσαι μέσα στην μέρα. Μην ξεχνάς η διατροφή είναι το παν! Βρες χρόνο μέσα στην μέρα για λίγα έντονα λεπτά γυμναστικής. Αν θέλεις να βελτιωθείς στον επιχειρηματικό κλάδο μπορείς να παρακολουθήσεις ομιλίες TEDx. Τέλος, μπορείς ακόμα και να διαβάσεις τα 5 καλύτερα βιβλία ηγεσίας για να γίνεις κυρίαρχος στην ζωή σου!