fbpx

Έτσι θα κάνεις το γνήσιο Αυστριακό σνίτσελ βιενουά και θα το απολαύσεις

Έτσι θα κάνεις το γνήσιο Αυστριακό σνίτσελ βιενουά και θα το απολαύσεις

Το  Σνίτσελ είναι για τους Αυστριακούς το πιο παραδοσιακό και δημοφιλές πιάτο

Η κουζίνα της Αυστρίας μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα γνωστή σε εμάς αλλά ένα από τα πιο κλασσικά φαγητά της είναι το σνίτσελ. Το σνίτσελ όμως δεν είναι όπως ακριβώς το έχουμε υπ’ όψιν καθώς υπάρχουν πολλές παραλλαγές του.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Έτσι θα κάνεις τα πιο τέλεια και αφράτα μπιφτέκια

 

Η παρεξήγηση οφείλεται κυρίως στο ότι ενώ το σνίτσελ αφορά κρέας με συγκεκριμένο τρόπο προετοιμασίας, του εμείς το μπερδεύουμε με το παναρισμένο κρέας.

Δείτε πώς θα το φτιάξετε με βάση την παραδοσιακή αυστριακή συνταγή συνταγή σνίτσελ

 

Υλικά:

2 σνίτσελ μοσχαρίσια συνταγή σνίτσελ

2 αυγά χτυπημένα

25 μλ γάλα

50 γρ. αλεύρι

50 γρ. φρυγανιά τριμμένη

2 κουταλιές ηλιέλαιο

1/2  κουταλάκι μοσχοκάρυδο τριμμένο

αλάτι πιπέρι

 

Εκτέλεση

Προσθέτετε στα σνίτσελ αλάτι και πιπέρι.

Για το πανάρισμα θα χρειαστείτε βαθιά πιάτα. Στο ένα προσθέστε αλεύρι, στο άλλο τα αυγά μαζί με το γάλα, το μοσχοκάρυδο και λίγο αλατοπίπερο.

Προσθέστε το λάδι στο τηγάνι και αφήστε να κάψει.

Περνάμε ένα ένα τα σνίτσελ και από τις δυο πλευρές, πρώτα από το αλεύρι, μετά από το αυγό και μετά από την τριμμένη φρυγανιά που θα έχετε βάλει σε ένα τρίτο πιάτο.

Τηγανίστε μέχρι να ροδίσουν.