fbpx

Έτσι θα κάνεις το πιο τέλειο μοχίτο που θα γράψει ιστορία!

Έτσι θα κάνεις το πιο τέλειο μοχίτο που θα γράψει ιστορία!

Ένας μύθος λέει ότι γύρω στα τέλη του 16ου αιώνα, ο πειρατής Francis Drake, τον οποίο υποστήριζε χρηματικά η Βασίλισσα της Αγγλίας, Ελισάβετ Ι, για να λεηλατεί τα τις ισπανικές πόλεις του Νέου Κόσμου, έφτασε με το πλήρωμά του στην Κούβα. Πάνω στο πλοίο του υπήρχε σε αφθονία ένα απόσταγμα ζαχαροκαλάμου (κατά κάποιο τρόπο πρόγονος του ρουμιού), που λεγόταν aguardiente.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτά τα κοκτείλ με βάση το αγαπημένο σου ουίσκι θα σε εκπλήξουν

 

Αυτά για την ιστορία του βασικού ποτού ενός από τα δημοφιλέστερα κοκτέιλ του μοχίτο αν και άλλη εκδοχή της λέει ότι το ρούμι το πρόσφεραν στους σκλάβους που δούλευαν στις φυτείες ζάχαρης στην Κούβα, γιατί θεωρούνταν κάτι σαν γιατρικό. Οι σκλάβοι, για να το κάνουν πιο τονωτικό και αναψυκτικό για τη ζέστη, του πρόσθεταν δροσερό νερό, μέντα, χυμό λάιμ και μαύρη ζάχαρη. Ήξερες ότι mojito σημαίνει “κάτι ελαφρώς υγρό”;

Εσένα βέβαια δεν σε ενδιαφέρουν όλα αυτά, αφού το μόνο που σε ενδιαφέρει είναι πως θα κάνεις το τέλει μοχίτο και να το απολαύσεις!

Δες πως το κάνεις:

 

Υλικά

50ml ρούμι λευκό

1 κουτ. γλυκού ζάχαρη μαύρη

λίγο χυμό λάιμ ή λεμονιού

2 κλαδάκια δυόσμου με τα κοτσανάκια (περιέχουν αιθέρια έλαια πολύ σημαντικά για το άρωμα του κοκτέιλ)

μπόλικο πάγο

σόδα

μερικές φέτες λάιμ

 

Διαδικασία

Βάζετε τη ζάχαρη σε ένα ποτήρι (όχι πολύ ψηλό). Ρίχνετε χυμό λάιμ ίσα να τη σκεπάσει, ύστερα τα κλαδάκια του δυόσμου και, με ένα μικρό γουδοχέρι, χτυπάτε πολύ απαλά το χυμό με τη ζάχαρη και το δυόσμο.

Προσθέτετε πάγο μέχρι πάνω στο ποτήρι και σόδα να γεμίσει κατά τρία τέταρτα. Ύστερα προσθέτετε το ρούμι και ανακατεύετε. Τέλος, ρίχνετε στο ποτήρι φετούλες λάιμ και σερβίρετε.