fbpx

Έτσι θα κάνεις το πιο τέλειο ριζότο θαλασσινών

Έτσι θα κάνεις το πιο τέλειο ριζότο θαλασσινών

Το ριζότο με θαλασσινά είναι μια πολύ θρεπτική αλλά και γρήγορη λύση για ένα καλό γεύμα.

Δεν χρειάζεται τα θαλασσινά να είναι φρέσκα με αφού και με τα ανάμεικτά θαλασσινά που πουλάνε στα σούπερ μάρκετ γίνεται η δουλειά.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Έτσι φτιάχνεις την πιο τέλεια ομελέτα με σπανάκι

 

Από την άλλη αν έχεις άκρη με το ψαράδικο της γειτονιάς μπορείς να του ζητήσεις να σου ετοιμάσει μια ποικιλία με θαλασσινά!

Δες όμως πως μπορείς να κάνεις το τέλειο ριζότο θαλασσινών:

Τα υλικά:

1 συσκευασία ανάμεικτα θαλασσινά

1 κούπα ρύζι μπονέτ

5 μανιτάρια Πόρτο Μπέλο σε φέτες

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 κύβο λαχανικών

Αλάτι, πιπέρι

Λάδι

2 κούπες νερό

 

Εκτέλεση

Σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2 λεπτά, έπειτα προσθέτουμε το μανιτάρι και το ρύζι, σοτάρουμε για 3-4 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς.

Τέλος προσθέτουμε τα θαλασσινά,τον κύβο, λίγο αλάτι, πιπέρι και το νερό.

Μόλις πάρει βράση το χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και το αφήνουμε με κλειστό καπάκι 10-14′.

Μόλις δούμε ότι έχει γίνει και έχει πιει όλα τα υγρά είναι έτοιμο.