fbpx

Έτσι θα κάψεις λίπος μόνο με περπάτημα!

Έτσι θα κάψεις λίπος μόνο με περπάτημα!

Το περπάτημα δεν είναι κάτι καινούργιο στο κάψιμο του λίπους, αρκεί βέβαια να γίνεται σωστά. Δεν είναι λίγοι οι αθλητές fitness που αντί να τρέχουν στο διάδρομο στα γυμναστήρια, απλώς περπατάνε και πετυχαίνουν το κάψιμο λίπους. Γιατί αυτό να μην γίνεται καλύτερα στον δρόμο;

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτοί είναι οι σφυγμοί που δείχνουν ότι γυμνάζεσαι αποτελεσματικά!

 

Ο γυμναστής και φυσιολόγος, Michael Brazeal, δίνει πρώτα μερικές συμβουλές για το πώς θα πάρετε τα μέγιστα οφέλη στο αδυνάτισμα από το περπάτημα που θα κάνετε για λόγους άσκησης και γυμναστικής.

Δες τους πέντε βασικούς κανόνες

  1. Να κοιτάς ευθεία. Το πηγούνι σου πρέπει να είναι παράλληλο με το έδαφος.
  2. Κράτα τους αγκώνες λυγισμένους και κοντά στα πλευρά.
  3. Κούνα τους αγκώνες και τα χέρια εμπρός και πίσω σε συγχρονισμό με τον βηματισμό. Μην διασταυρώνεις τα χέρια μπροστά. Το κάθε βήμα συντονίζεται με την αντίστοιχη κίνηση του ενός χεριού προς τα εμπρός (αντίθετο χέρι ως προς το πόδι).
  4. Τράβηξε τους ώμους προς τα πίσω και κράτα το στήθος ελαφρώς ανυψωμένο.
  5. Στον βηματισμό, η ώθηση (πίσω πόδι) πρέπει να έρχεται από το κάτω μέρος των δακτύλων, στην βάση του πέλματος. Η φτέρνα του άλλου ποδιού θα πρέπει να είναι το πρώτο μέρος του πέλματος που ακουμπάει στο έδαφος και στη συνέχεια το βάρος να κυλάει σε όλο το πέλμα, προτού δώσεις ώθηση ξανά.

 

Δες ένα ενδεικτικό εβδομαδιαίο πρόγραμμα:

 

Ημέρα 1: Περπάτημα #1 (Έκρηξη ενέργειας)

Ημέρα 2: Περπάτημα #2 (Κάψιμο λίπους σε 3 χιλιόμετρα)

Ημέρα 3: Περπάτημα #3 (Μέγιστη προσπάθεια)

Ημέρα 4: Επανάληψη του #1

Ημέρα 5: Επανάληψη του #2

Ημέρα 6: Επανάληψη του #3

Ημέρα 7: Ξεκούραση

 

Για κάθε “βόλτα”, επέλεξε μια διαδρομή που να ταιριάζει με την καθορισμένη απόσταση και να περιλαμβάνει και ανηφόρες σε κάποια σημεία.