fbpx

Έτσι θα κάψεις πιο αποτελεσματικά λίπος και θα γίνεις «φέτες»

Έτσι θα κάψεις πιο αποτελεσματικά λίπος και θα γίνεις «φέτες»

Για να πετύχεις το κάψιμο λίπους και να καταφέρεις να γίνει φέτες πρέπει να έχεις σύστημα.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Δες πως μια μπάλα μπορεί να σου δώσει μια δυνατή προπόνηση (Video)

 

Δεν φτάνει μόνο η προπόνηση και το ξέρεις, είναι συνδυασμός με τη διατροφή σου.

Πως θα το κάνεις; Δες και μάθε:

 

Κάνε shake πρωτείνης με βάση τον ορό γάλακτος

Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Sports Medicine, η συμπλήρωση της προπόνησης αντοχής με πρωτεΐνη ορού γάλακτος βοηθά το σώμα σου να χτίσει άπαχη μυική μάζα (μην ξεχνάς πως ένα κιλό λίπους καταλαμβάνει 4 φορές μεγαλύτερο όγκο από τον μυικό ιστό ενός κιλού). Όσο περισσότερη μυϊκή μάζα έχεις τόσο καλύτερο μεταβολικό ρυθμό θα έχεις άρα θα κάψεις περισσότερο λίπος, ακόμη και σε κατάσταση ηρεμίας. Επιπλέον, η μελέτη έδειξε ότι ο συνδυασμός προπόνησης και κατανάλωσης ορού γάλακτος βελτίωσε τη δύναμη του άνω και κάτω σώματος. Αν θέλεις να κάψεις λίπος οι ερευνητές παρατήρησαν ότι αυτά τα οφέλη ενισχύονται όταν το ρόφημα πρωτείνης με ορό γάλακτος συνδυάζεται με κρεατίνη.

 

Κάνε γρήγορη προπόνηση

Εάν θέλεις να κάψεις λίπος, το να γυμνάζεσαι πριν καταναλώσεις το πρωινό σου μπορεί να είναι μια καλή ιδέα. Μια δημοσιευμένη μελέτη στο British Journal of Nutrition διαπίστωσε ότι η αερόβια άσκηση με άδειο στομάχι είχε ως αποτέλεσμα σημαντικά υψηλότερη οξείδωση λίπους ή απώλεια λίπους από την άσκηση που γινόταν μετά το φαγητό. Ξεκίνα το τρέξιμο πριν πάρεις πρωινό και έχε μαζί σου ένα μικρό σνακ για να διατηρήσεις τον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα.

 

Πίνε καφέ

Η έρευνα έχει δείξει ότι η κατανάλωση καφεΐνης πριν από την άσκηση μπορεί να βελτιώσει την αθλητική απόδοση. Επιπλέον, μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Sports Medicine αποκαλύπτει ότι η ενέργεια που παρέχεται μέσω κάποιας φυσικής πηγής, όπως είναι ο καφές, μπορεί να σε βοηθήσει να προπονηθείς πιο δυνατά για περισσότερο χρόνο σε προπονήσεις που διαρκούν έως και δύο ώρες. Αυτό σημαίνει καλύτερη καύση λίπους!

 

Τρώγε αμύγδαλα

Εάν καταναλώνεις αμύγδαλα πριν την προπόνηση μπορεί να αυξήσεις την αποτελεσματικότητα της προπόνησής σου. Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό της Διεθνούς Εταιρείας Αθλητικής Διατροφής, η κατανάλωση αμυγδάλων αύξησε την απόδοση αντοχής των ποδηλατών και βελτίωσε τη χρήση οξυγόνου. Οι ερευνητές υποθέτουν ότι τα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν τα αμύγδαλα, όπως η αργινίνη και η κουερσετίνη, συμβάλλουν στην καύση λίπους.

 

Κάνε HIIT προπόνηση

Η προπόνηση υψηλής έντασης (HIIT) ενισχύει το μεταβολισμό σας, καίει θερμίδες και χτίζει μυική μάζα.