fbpx

Έτσι θα κάψεις τα λιγότερα καύσιμα με τη μοτοσικλέτα σου!

Έτσι θα κάψεις τα λιγότερα καύσιμα με τη μοτοσικλέτα σου!

Αν το δεξί σου χεράκι μένει …ήσυχο τότε είναι βέβαιο ότι η μοτοσικλέτα σου θα κάψει πολύ λιγότερα καύσιμα! Όμως τα …χεράκια των περισσότερων δεν είναι …ήσυχα και ειλικρινά εδώ που τα λέμε όταν βρεθούμε σε ανοικτό δρόμο, του ρίχνουμε και καμιά γκαζιά… έτσι για να …ξεκαπνίσει.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Τι να κάνεις για να μη κουραστείς σε ένα ταξίδι με μοτοσικλέτα

 

Η αλήθεια είναι όμως ότι αν τα γκαζώματα δεν γίνονται καθημερινά και πολλές φορές τότε δεν επηρεάζουν και πολύ τη τσέπη σου. Εκείνο που επηρεάζει την τσέπη σου, είναι η καθημερινή χρήση της μοτοσικλέτας σου, κάτι που γίνεται κυρίως στις πόλεις.

 

 

Δες λοιπόν πως θα καταφέρεις να κάψεις τα λιγότερα δυνατά καύσιμα!

 

  1. Σημαντική η προθέρμανη

Οι περισσότερες μοτοσικλέτες με έγχυση καυσίμου είναι στην πραγματικότητα έτοιμες για οδήγηση άμεσα, κάνοντας τη ρουτίνα προθέρμανσης λίγο υπερβολική. Άσε τη μοτοσικλέτα σου να δουλέψει για λίγο, όσο να βάλεις το κράνος και να τη βγάλεις από τον χώρο στάθμευσης και ξεκίνα ήπια μέχρι να έρθει σε θερμοκρασία λειτουργίας, πράγμα που θα ενισχύσει την απόδοση καύσης και έτσι θα πετύχεις καλύτερη οικονομία καυσίμου.

 

 

  1. Η πίεση των ελαστικών

Η πίεση που έχουμε στα λάστιχα είναι σημαντική για την οικονομία. Η ρύθμιση της σωστής πίεσης PSI όχι μόνο θα ενισχύσει την οικονομία καυσίμου, αλλά θα βελτιώσει επίσης το χειρισμό της μηχανής.

 

  1. Προσοχή στη συντήρηση

Ο κινητήρας θα πρέπει να λειτουργεί σωστά ώστε να έχει τις καλύτερες δυνατές καύσεις. Εξασφάλισε ότι το φίλτρο αέρα είναι καθαρό, τα μπουζί να είναι σε καλή κατάσταση, το φίλτρο καυσίμου να είναι καθαρό και οι βαλβίδες να είναι ρυθμισμένες.

 

 

  1. Οδήγα ομαλά!

Οδήγα ήρεμα. Διατήρησε χαμηλές ταχύτητες και έχε ομαλή επαναφορά του γκαζιού για να αποφύγεις την απότομη επιβράδυνσή που προκαλεί σπατάλη καυσίμων.

 

 

  1. Η αεροδυναμική οδήγηση κάνει οικονομία

Όσο περισσότερη αντίσταση, τόσο περισσότερο καύσιμο. Ειδικά στα ταξίδια φρόντισε να γέρνεις προς το ντεπόζιτο πετυχαίνοντας την καλύτερη αεροδυναμική. Αν έχεις φέρινγκ τότε φρόντισε το σώμα σου να βρίσκεται όσο το δυνατόν μέσα στην αεροδυναμική του.