fbpx

Έτσι θα καταπολεμήσεις την τρίχα που γύρισε

Έτσι θα καταπολεμήσεις την τρίχα που γύρισε

Οι τρίχες που γυρίζουν είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο, ειδικά όταν ξυρίζεστε και είναι συχνά υπεύθυνες για την εμφάνιση αντιαισθητικών αλλά και επίπονων ερεθισμών και εξανθημάτων στην επιδερμίδα.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Έτσι μπορείς να μετατρέψεις την καθημερινή ρουτίνα του ξυρίσματος σε μια ωραία ιεροτελεστία

 

Οι τρίχες που γυρίζουν είναι αυτές που αντί να ακολουθήσουν ευθεία πορεία, «παγιδεύονται» κάτω από την επιφάνεια του δέρματος όταν τα νεκρά κύτταρα φράζουν το θύλακα.

Το αποτέλεσμα είναι να προκαλείται οίδημα, πόνος και ερεθισμός και πιθανώς μια σοβαρή μόλυνση (θυλακίτιδα).

Δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να απαλλαγείτε από τις τρίχες που γυρίζουν προς τα μέσα όσο πιο ανώδυνα και με ασφάλεια γίνεται:

 

Κάντε απολέπιση στην περιοχή που υπάρχει το πρόβλημα

Με το να απομακρύνετε από την περιοχή νεκρά κύτταρα δέρματος θα βοηθήσετε την επιδερμίδα να αναπνεύσει και να σπρώξει από μόνη της προς τα έξω την γυρισμένη τρίχα. Ακόμα εναν το στρώμα κυττάρων του δέρματος που εμποδίζουν την τρίχα είναι πολύ λεπτό, τότε με την απολέπιση μπορεί να απομακρυνθεί τελείως φανερώνοντας άμεσα την τρίχα!

 

Με μία ζεστή, υγρή πετσέτα καθαρίστε καλά και “μουλιάστε”

Ασκείστε ελαφρά πίεση εκατέρωθεν του σημείου που η τρίχα έχει προκαλέσει το σπυράκι στην επιδερμίδα, αφού πρώτα έχετε μαλακώσει το σημείο με ζεστό νερό που βοηθάει στο άνοιγμα των πόρων. Επαναλάβετε δύο φορές την ημέρα, μέχρι η τρίχα να αρχίσει να φαίνεται.

 

Με ένα αποστειρωμένο τσιμπιδάκι τραβήξτε την τρίχα προς τα έξω.

Προσοχή: Αυτό να το κάνετε μόνο εφόσον η τρίχα έχει ήδη αρχίσει να φαίνεται στην επιφάνεια του δέρματος. Μην πληγώσετε την επιδερμίδα σας με βίαιες κινήσει απλά και μόνο για να βγάλετε την τρίχα γιατί αυτό μπορεί να σας δημιουργήσει πέρα από μόλυνση και επιπρόσεθτα αντιαισθητικά σημάδια και κοκκινίλες!

Σε κάθε περίπτωση φροντίστε να αφήσετε την διαδικασία να πάρει χρόνο μια δυο μέρες και μετά κάντε οποιαδήποτε επέμβαση στο δέρμα. Αν η τρίχα έχει μεγαλώσει αρκετά μέσα στο δέρμα, τις περισσότερες περιπτώσεις, βγαίνει προς τα επάνω από μόνη της!