fbpx

Έτσι θα καταφέρεις να έχεις ολόλευκα δόντια και αν είσαι πιο ελκυστικός

Έτσι θα καταφέρεις να έχεις ολόλευκα δόντια και αν είσαι πιο ελκυστικός

Το πρώτο πράγμα που κοιτάει ένας άντρας σε μια γυναίκα, αλλά και μια γυναίκα σε έναν άντρα δεν είναι ούτε το πλούσιο ντεκολτέ, ούτε τα φουσκωμένα μπράτσα, αντιστοίχως. Το πιο σημαντικό όλων και για τα δύο φύλα είναι ένα λαμπερό και υγιές χαμόγελο.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτά είναι 4 λάθη της ατομικής καθαριότητας που κάνουμε ασυναίσθητα

 

Καταλαβαίνεις λοιπόν πόσο σημαντικό είναι να προσέχεις την στοματική σου υγιεινή και να ακολουθείς μια ρουτίνα περιποίησης που θα σε βοηθήσει να διατηρήσεις τα δόντια σου υγιή και λευκά για όσο δυνατόν περισσότερο.

Το χαμόγελο είναι το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό του προσώπου ενός άνδρα και το προσέχουν όλες οι γυναίκες. Μπορεί τα μάτια να είναι ο καθρέφτης της ψυχής, αλλά το χαμόγελο είναι αυτό που σε κάνει να δείχνεις προσιτός.

Από τα πιο γνωστά κόλπα που μπορείς να χρησιμοποιήσεις είναι η μαγειρική σόδα. Η σόδα με τις ενώσεις που περιέχει βοηθά στη λεύκανση των δοντιών. Επίσης αν θέλεις να κάνεις ακόμα πιο ισχυρό το μείγμα μπορείς να ανακατέψεις την σόδα με υπεροξείδιο του υδρογόνου ή αλλιώς πόσιμο οξυζενέ μέχρι να γίνει πάστα και να το χρησιμοποιήσεις όπως την κανονική οδοντόπαστα. Δεν πρέπει να το χρησιμοποιήσεις όμως για πάνω από 4-5 μέρες και θα πρέπει να περάσουν έξι μήνες για να το χρησιμοποιήσεις ξανά.

 

 

Σύμφωνα με τον Δρ. Άντονυ Ζάιμπουτς από το Κέντρο Εμφυτευμάτων Harley Street, το σκληρό τυρί, τα τραγανά λαχανικά και εσπεριδοειδή θα μπορούσαν να είναι το «κλειδί» για λευκά δόντια.

Παράλληλα, τα φρούτα και τα λαχανικά που χρειάζονται μάσημα όπως τα μήλα, τα καρότα, το κουνουπίδι, τα πράσινα φασόλια και το σέλινο, λειτουργούν στην πράξη σαν μια οδοντόβουρτσα , καθώς τρίβουν την επιφάνεια των δοντιών, ενώ μασάμε.

Όπως εξηγεί ο δρ. Ζάιμπουτς, αποδεικνύεται ότι το μάσημα απομακρύνει άλλα σωματίδια των τροφίμων και αποτρέπει τη συσσώρευση πλάκας.

Αυτοί οι τύποι των τροφίμων κάνουν επίσης ένα είδος μασάζ στα ούλα, πράγμα που τονώνει την ροή του αίματος και τα κρατά υγιή.

Ακόμη, τα εσπεριδοειδή, όπως το γκρέιπφρουτ, το λάιμ, το λεμόνι και τα πορτοκάλια , αυξάνουν τη ροή του σάλιου στο στόμα, το οποίο επί της ουσίας ξεπλένει τα δόντια με φυσικό τρόπο, διατηρώντας τα λευκά.

Οι φράουλες είναι ιδιαίτερα καλές από την άποψη αυτή, επειδή περιέχουν μηλικό οξύ, ένα ένζυμο το οποίο ενισχύει την παραγωγή σιέλου.

Τέλος, όπως είναι ήδη γνωστό, το ασβέστιο βοηθά στη διατήρηση του λευκού χρώματος στα δόντια και έτσι τα γαλακτοκομικά προϊόντα επιβάλλεται να περιλαμβάνονται στην «οδοντιατρική δίαιτα».