fbpx

Έτσι θα καταφέρεις να έχεις την απόλυτη συγκέντρωση στη δουλειά σου

Έτσι θα καταφέρεις να έχεις την απόλυτη συγκέντρωση στη δουλειά σου

Υπάρχουν φορές που οι υποχρεώσεις “τρέχουν” αλλά το μυαλό σου δεν είναι εκεί. Η έλλειψη συγκέντρωσης είναι κάτι που συμβαίνει σε πολλούς ανθρώπους και προκύπτει από διάφορους παράγοντες. Ψυχολογικοί, σωματικοί ή άλλοι εξωτερικοί παράγοντες μπορούν να επηρεάσουν το ποσό συγκεντρωμένος είσαι. Όταν έρχεται η ώρα της δουλειάς, πρέπει να είσαι αφοσιωμένος εκεί! Για να το πετύχεις αυτό χρειάζονται μερικές κινήσεις που δε θα αφήσουν το μυαλό σου να αποσπάται.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Έτσι θα αντιμετωπίσεις το άγχος στη δουλειά που σε κάνει να παίρνεις λάθος αποφάσεις

Εάν αντιμετωπίζεις δυσκολία στο να μείνεις συγκεντρωμένος σε αυτό που έχεις να κάνεις, μην ανησυχείς. Με μερικές συμβουλές θα μπορέσεις να κερδίσεις πίσω την συγκέντρωση σου. Διάβασε εδώ 5 tips για να έχεις full συγκέντρωση!

Μάθε πώς να μην αποσπάσαι και να έχεις full συγκέντρωση!

 

Ξεφορτώσου ότι σε αποσυντονίζει

Βασικό βήμα για να παραμείνεις συγκεντρωμένος σε κάτι είναι να ξεφορτωθείς ο,τι μπορεί να σου αποσπά την προσοχή. Μπορεί να ακούγεται προφανές βήμα αλλά είναι πολύ σημαντικό. Μερικά βήματα για να πετύχεις την συγκέντρωση είναι τα εξής :

Μετακινήσου σε ένα ήσυχο μέρος. Αν θέλεις να είσαι πλήρως συγκεντρωμένος, επίλεξε ένα μέρος με ησυχία για να κανείς την δουλειά σου. Έτσι, οι εξωτερικοί ήχοι δε θα σου τραβούν την προσοχή.

Κλείσε την πόρτα του δωματίου που βρίσκεσαι. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσεις να περιορίσεις την συγκέντρωση και τη σκέψη σου σε ένα χώρο αλλά θα δείξεις και σε άλλα άτομα ότι χρειάζεσαι τον χώρο σου και να μην ενοχλούν.

Απενεργοποίησε τις ειδοποιήσεις στο κινητό σου. Με αυτόν τον τρόπο θα παραμείνεις συγκεντρωμένος σε αυτό που κανείς χωρίς να σε ενοχλούν ειδοποιήσεις και ήχοι από ή social media.

 

Περιόρισε την καφεΐνη

Πολλές φορές θεωρούμε ότι η μέρα δεν ξεκινάει χωρίς καφέ ή ότι είναι απαραίτητος για να μπορέσουμε να συγκεντρωθούμε και να αποδώσουμε καλύτερα σε κάτι. Αυτό δεν είναι εντελώς λάθος αλλά ούτε σωστό. Η υπερβολική δόση καφεΐνης μπορεί να προκαλέσει υπερένταση η οποία θα οδηγήσει σε απόσπαση προσοχής. Εάν θέλεις να μένεις συγκεντρωμένος, δοκίμασε να μην πίνεις παραπάνω καφέ από το συνηθισμένο σου ή να περιορίσεις την ποσότητα.

 

Κλείσε τα social από το κινητό σου

Είναι βασικό να μείνεις μακριά από το κινητό σου αν προσπαθείς να συγκεντρωθείς σε μια υποχρέωση. Το κινητό και τα social έχουν αποκτήσει κυρίαρχο ρόλο στην καθημερινότητα μας και αποτελούν μεγάλη πηγή περισπασμού. Κλείσε τους ήχους, τις ειδοποιήσεις και κυρίως μείνε μακριά από τα social. Με το να μπαίνεις να τσεκάρεις τα νέα των φίλων σου κάθε μισή ώρα, δε θα μπορέσεις να παραμείνεις συγκεντρωμένος σε αυτό που θες.

 

Να τρως καλά

Η σωστή διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο και στην απόσπαση προσοχής. Η έλλειψη ενέργειας δε θα αφήσει το μυαλό σου να συγκεντρωθεί σε μια κατάσταση. Το ίδιο θα συμβεί και όταν το στομάχι σου αρχίσει να “γουργουρίζει”. Ακόμα και αν έχεις πολλή δουλειά, φρόντισε να αφιερώσεις λίγο χρόνο σε ένα επαρκές και θρεπτικό γεύμα.

 

Κοιμήσου ποιοτικά και αρκετά

Ίσως να πνίγεσαι στη δουλειά και η έλλειψη συγκέντρωσης σου να μη σε αφήνει να τελειώσεις γρήγορα. Ο ύπνος σε αυτή την περίπτωση δεν είναι χάσιμο χρόνου αλλά ένας τρόπος να ξεκουράσεις το σώμα και το μυαλό σου. Το ξεκούραστο μυαλό μένει συγκεντρωμένο, χωρίς αποσπάσεις και είναι πολύ πιο αποδοτικό απ’ ότι όταν μένεις ξάγρυπνος πάνω από τις υποχρεώσεις σου.

Είτε αντιμετωπίζεις πολλές υποχρεώσεις, είτε ξεκινάει μια δύσκολη εβδομάδα, είναι πολύ πιθανό το μυαλό σου να “μη θέλει να συνεργαστεί” και να αποσπάται. Δες μερικές απλές συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να κερδίσεις την συγκέντρωση σου και να είσαι αποτελεσματικός σε ο,τι και αν κάνεις.