fbpx

Έτσι θα καταφέρεις να γίνεις συμπαθητικός και να κερδίσεις πολλά!

Έτσι θα καταφέρεις να γίνεις συμπαθητικός και να κερδίσεις πολλά!

Η γλώσσα του σώματος μας παίζει καθοριστικό ρόλο στο να γίνεις συμπαθητικός.

Όσοι από εμάς θέλουμε να βελτιώσουμε την επικοινωνία με τους άλλους πρέπει πρώτα να μάθουμε κάποια μυστικά. Αν δεν δημιουργήσουμε μια καλή πρώτη εντύπωση τότε δεν θα φανούμε συμπαθείς στον συνομιλητή μας και άρα η επικοινωνία μας θα είναι μέτρια. Υπάρχουν αρκετές τεχνικές που μπορούμε να το πετύχουμε αυτό!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Μάθε πως μπορείς να γίνεις ηγέτης από την δουλειά μέχρι την παρέα!

 

Μάθε τρία μυστικά που θα μας κάνουν πιο συμπαθητικούς από ποτέ!

 

Χαμογέλα

Επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι το χαμόγελο είναι το νούμερο 1 από τα μυστικά που θα μας κάνουν να φανούμε πιο συμπαθητικοί! Το να χαμογελάμε μόλις γνωρίζουμε κάποιον ή συμμετέχουμε σε μία συζήτηση θα δώσει μία άνετη και χαλαρή αύρα στην όλη ατμόσφαιρα. Θα χαλαρώσει και εμάς και τον ομιλητή μας ενώ ταυτόχρονα θα φανούμε πειστικοί στον ίδιο. Τέλος, θα μας κάνει να φανούμε σίγουροι για τον εαυτό μας και γεμάτοι αυτοπεποίθηση. Μην ξεχνάμε λοιπόν να χαμογελάμε και σίγουρα θα μας περιγράψουν ως αρκετά συμπαθείς!

 

Δώσε χώρο

Το δεύτερο από τα μυστικά μας είναι αρκετά απλό αλλά τρομερά αποτελεσματικό: δώσε χώρο! Το να γινόμαστε πιεστικοί δεν αρέσει σε κανέναν και σίγουρα δεν θα αφήσει την καλύτερη δυνατή πρώτη εντύπωση. Για να φανούμε συμπαθείς, πρέπει να καταλάβουμε ότι ο καθένας έχει τον δικό του προσωπικό χώρο που νιώθει άνετα. Δεν πρέπει να ξεκινήσουμε τα αγγίγματα αν δεν μας επιτραπεί και δεν πρέπει να εισβάλουμε στον χώρο του! Το ιδανικό σύμφωνα με μελέτες είναι να δημιουργήσουμε μία γωνία 45 μοιρών με τον συνομιλητή μας. Αυτό δημιουργήσει μία άνεση και χαλάρωση στο όλο κλίμα καθώς ο καθένας δεν θα νιώθει ότι πιέζεται από τον άλλον.

 

Καθρέφτισε τον

Μία τεχνική που την ξέρουν όσοι ασχολούνται με την γλώσσα του σώματος και τα μυστικά της είναι ο κατοπτρισμός! Αν θέλουμε οπωσδήποτε να φανούμε συμπαθείς και να αποσπάσουμε μία θετική γνώμη πρέπει να κάνουμε τον άλλον να νιώσει οικεία και ότι του μοιάζουμε. Τι σημαίνει αυτό; Σύμφωνα με την ψυχολογία, όταν λέμε ότι συμπαθήσαμε κάποιον στην πραγματικότητα η γλώσσα του σώματος του και το πως φερόταν μας θύμιζε εμάς! Δεν είναι επίσης τυχαίο που τα ζευγάρια όσο περισσότερο καιρό είναι μαζί τόσο περισσότερο μοιάζουνε.

Οι γυναίκες δυσκολεύονται να καθρεπτίσουν τους άνδρες καθώς είμαστε περισσότερο ανέκφραστοι. Ωστόσο, το κλειδί δεν κρύβεται εκεί αλλά στο σώμα μας. Αν μία γυναίκα αντιγράψει το πως καθόμαστε με έναν βέβαια πιο γυναικείο τρόπο, το πως σταυρώνουμε τα χέρια μας ή χειρονομίες που κάνουμε όταν μιλάμε, μας έχει κερδίσει!

 

Κάντε μία καλή χειραψία

Όλα ξεκινούν και όλα τελειώνουν εδώ. Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε νιώσει ότι κάποιος θέλει να είναι κυρίαρχος πάνω μας και έχει υπερβάλλων ζήλο. Αυτό προήλθε από την γλώσσα του σώματος του που εκπέμπει αυτοπεποίθηση και από την χειραψία του! Για να γίνουμε συμπαθείς πρέπει να βάζουμε ίση δύναμη με όση βάζει και το άτομο που μόλις γνωρίζουμε ή αποχαιρετούμε.

Αν βάλουμε λιγότερη, θα νιώσει μεγαλύτερος μπροστά μας και θα έχει μία τάση να μας πατρονάρει. Αν από την άλλη βάλουμε περισσότερη δύναμη τότε θα αισθανθεί ότι πρέπει να αμυνθεί και ότι οι προθέσεις δεν είναι τόσο “φιλικές”. Προσοχή λοιπόν στην χειραψία! Βάζουμε όση δύναμη βάζει και το άτομο που θέλουμε να του προκαλέσουμε μία θετική εντύπωση και έτσι σίγουρα αυτή η “θερμή” χειραψία θα το πετύχει.