fbpx

Έτσι θα καταφέρεις να διώξεις το στρες που σε πνίγει!

Έτσι θα καταφέρεις να διώξεις το στρες που σε πνίγει!

Οι σύγχρονοι ρυθμοί ζωής έχουν κάνει δυστυχώς το άγχος αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μας. Σίγουρα κι εσύ τρέχεις από τη μια αρμοδιότητα στην άλλη, απαντάς σε κλήσεις και mail και έχεις τόσες υποχρεώσεις να σε βαραίνουν και να σε στρεσάρουν. Σίγουρα όμως ξέρεις πόσο επιβλαβές είναι κάτι τέτοιο για την υγεία σου. Γι’ αυτό πρέπει να εντάξεις στη ζωή σου μικρά πράγματα που θα σε βοηθήσουν να περιορίσεις το στρες.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: «Τι κάνεις;» η πιο συνηθισμένη ερώτηση – Αν είσαι μάγκας δεν θα έχει συνηθισμένη απάντηση

 

Μπορεί λοιπόν όλοι μας να βιώνουμε έντονο άγχος αλλά πρέπει να βρούμε τρόπους να το εκτονώσουμε. Εξάλλου υπάρχουν πολλοί! Ανακάλυψε 7 εύκολους τρόπους να περιορίσεις το στρες!

Πώς να μειώσεις το άγχος στην καθημερινότητα σου!

 

Πάρε βαθιές ανάσες

Όταν νιώθεις ότι το στρες σε καταβάλει τότε άφησε τα όλα στην άκρη και δώσε στον εαυτό σου 1-2 λεπτά για να πάρεις μερικές βαθιές αναπνοές. Εισέπνευσε αργά από τη μύτη ώστε να γεμίσουν οι πνεύμονες με αέρα και εξέπνευσε αργά από το στόμα. Η κίνηση αυτή θα ρίξει τους παλμούς της καρδιάς και θα σε κάνει να νιώσεις πιο χαλαρός.

 

Περιόρισε το χρόνο που περνάς στα social media

Μπορεί τα social media να έχουν πολλά θετικά points και να αξίζει να τα έχουμε στη ζωή μας αλλά για πολλούς από εμάς είναι και πηγή στρες. Αν ανήκεις κι εσύ σε αυτή την κατηγορία τότε είναι καλύτερα να περιορίσεις το χρόνο που περνάς στα social media και να τα τσεκάρει λιγότερο συχνά.

 

Κάνε μαθήματα yoga για να περιορίσεις το στρες

Η yoga είναι μια τέλεια μέθοδος που συνδυάζει άσκηση με μείωση άγχους. Μέσα από το συνδυασμό ασκήσεων και αναπνοών αφενός το σώμα σφίγγει και αφετέρου το μυαλό χαλαρώνει. Έτσι, είναι ένα τέλειο εργαλείο στην προσπάθεια σου να βελτιώσεις την ψυχική υγεία σου.

 

Περιόρισε την καφεΐνη

Σίγουρα για τους περισσότερους η καφεΐνη είναι απαραίτητη. Ωστόσο, μεγάλες δόσεις καφεΐνης μπορούν να προκαλέσουν άγχος, ακόμα και ταχυπαλμίες. Ο κάθε άνθρωπος έχει διαφορετικό όριο, γι΄ αυτό πρέπει να ακούσεις τον οργανισμό σου και να περιορίσεις τον καφέ και άλλα ροφήματα που περιέχουν καφεΐνη αν παρατηρήσεις κάτι τέτοιο και να τα αντικαταστήσεις με άλλα.

 

Δούλεψε την αναβλητικότητα σου

Για πολλούς ανθρώπους η πηγή του άγχους τους είναι το γεγονός ότι έχουν ανειλημμένες υποχρεώσεις. Αν είσαι κι εσύ από αυτούς που αφήνουν για αύριο τα πάντα τότε καλό είναι να δουλέψεις την αναβλητικότητα σου. Έτσι, θα πολεμήσεις το στρες από τη ρίζα του!

 

Κάνε αγκαλιές

Η σωματική επαφή, όπως οι αγκαλιές ή τα φιλιά, μπορούν να σε κάνουν να χαλαρώσεις και να περιορίσεις το στρες εξαιτίας της ρύθμισης συγκεκριμένων ορμονών. Έτσι, αν νιώθεις πιεσμένος δεν έχεις παρά να βρεθείς με αγαπημένους σου ανθρώπους και να ζητήσεις μερικές αγκαλιές!