fbpx

Έτσι θα καταφέρεις να μένεις ήρεμος ακόμα και στα πιο δύσκολα!

Έτσι θα καταφέρεις να μένεις ήρεμος ακόμα και στα πιο δύσκολα!

Το να μπορείς να παραμείνεις ήρεμος ακόμα και κάτω από πολύ δύσκολες καταστάσεις είναι πραγματική τέχνη. Στην ουσία, το να μπορείς να διατηρήσεις την ψυχραιμία σου μπορεί να κάνει την διαφορά ανάμεσα στην επιτυχία και την αποτυχία, με οτιδήποτε κι αν καταπιάνεσαι.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Έτσι θα καταφέρεις να γίνεις ένας πραγματικός «τυπάς» και να κερδίσεις!

 

Η υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη θα σε βοηθήσει στο να εντοπίζεις και να αξιοποιείς κάθε συναίσθημα προς όφελος σου. Έτσι, θα είσαι πιο ήρεμος, θα έχεις καλύτερο έλεγχο του εαυτού σου και θα παίρνεις πιο σωστές αποφάσεις. Θα έχεις δηλαδή γενικότερα καλύτερη ψυχική υγεία, επομένως και σωματική. Παρακάτω θα βρεις 4 τρόπους για να φτάσεις πιο κοντά στην εσωτερική γαλήνη και ηρεμία!

Πως να νιώθεις περισσότερη ηρεμία και γαλήνη

 

Κράτα ένα ημερολόγιο σκέψεων

Το να γράψεις τα συναισθήματα σου θα σε κάνει να τα επεξεργαστείς και καλύτερα. Είναι ένας τρόπος να αδειάσεις το μυαλό σου από τις σκέψεις και να τις βάλεις καλύτερα σε μια σειρά. Είτε μετά από μια δύσκολη μέρα είτε μετά από μια καλή μέρα, είναι καλό να καταγράφεις σκέψεις, προβληματισμούς και συναισθήματα σε ένα ημερολόγιο για να αποφορτίζεσαι. Έτσι, θα έχεις μια καλύτερη εικόνα του εαυτού σου και θα ενισχύσεις την αυτογνωσία σου.

 

Γίνε πιο δημιουργικός

Μπορείς να εκφράσεις τη δημιουργικότητα σου με άπειρους τρόπους, όπως για παράδειγμα με τη τέχνη. Η μουσική, ο χορός, η ζωγραφική, η ποίηση και οι υπόλοιπες τέχνες θα σε κάνουν να χαλαρώσεις και να ξεχαστείς από τις καθημερινές υποχρεώσεις. Οι δημιουργικές δραστηριότητες ενισχύουν την αίσθηση του σκοπού η οποία θα σε γεμίσει με θετικά συναισθήματα και αυτοπεποίθηση.

 

Συνδέσου περισσότερο με τη φύση

Η φύση, σύμφωνα με έρευνες, δρα θεραπευτικά στον οργανισμό μας. Λίγη ώρα σε ένα δασικό περιβάλλον μπορεί πραγματικά να σε ηρεμήσει και να σε κάνει να εκτιμήσεις τα σημαντικά. Η αρμονία της φύσης συνήθως μας εμπνέει στο να είμαστε και εμείς ήρεμοι και μας δημιουργεί θετικά συναισθήματα. Θα ήταν λοιπόν πολύ βοηθητικό αν εντάξεις στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα σου μερικούς περιπάτους στη φύση!

 

Εξασκήσου στο να παίρνεις σωστές αναπνοές

Η ρύθμιση της αναπνοής σου είναι πολύ πιο σημαντική από ότι νομίζεις. Ο διαλογισμός σχετίζεται άμεσα με αυτό, μπορείς όμως και πιο εύκολα να δουλέψεις τις αναπνοές σου. Θα έχεις ακούσει πως όταν είσαι νευριασμένος καλό είναι να παίρνεις μερικές αργές, βαθιές αναπνοές πριν κάνεις οτιδήποτε. Αυτό διότι οι αργές αναπνοές συνδέονται με αισθήματα ηρεμίας ενώ οι ταχύτερες αναπνοές στέλνουν μήνυμα στον εγκέφαλο σου ότι υπάρχει ένταση.