fbpx

Έτσι θα καταφέρεις να μαυρίσεις όμορφα και ανώδυνα!

Έτσι θα καταφέρεις να μαυρίσεις όμορφα και ανώδυνα!

Σίγουρα δεν χρειάζεται να περιμένεις τον Ιούλιο να βγεις στις παραλίες, τότε που καίει ο ήλιος και να πάρεις το χρώμα του …αστακού!

Πολύς κόσμος κάθε καλοκαίρι απολαμβάνει ατελείωτες ώρες στον ήλιο επιδιώκοντας το τέλειο μαύρισμα. Η αλήθεια είναι πως το μαύρισμα είναι αρκετά εντυπωσιακό παρόλα αυτά πολλοί είναι αυτοί που δεν το καταφέρνουν τέλεια. Για να πετύχεις φέτος το τέλειο μαύρισμα χρειάζεσαι απλά μερικά tips.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Έτσι θα μάθεις να ποζάρεις σαν μοντέλο αναδεικνύοντας το σώμα σου!

 

Το απόλυτο μαύρισμα δεν είναι ακατόρθωτο. Πέτυχε το τέλειο μαύρισμα φέτος στην παραλία με μερικές απλές συμβουλές. Κάνε τους όλους να ζηλέψουν με την εξωτική σου εμφάνιση!

Δες τι μπορείς να κάνεις:

 

Πάντα να χρησιμοποιείς αντηλιακή προστασία

Υπάρχει μια λανθασμένη αντίληψη γύρω από το αντηλιακό και το μαύρισμα. Πολλοί πιστεύουν, λανθασμένα, ότι το αντηλιακό εμποδίζει το δέρμα από το να μαυρίζει. Μεγάλο λάθος. Ο ήλιος μπορεί να είναι διασκεδαστικός, να προσφέρει απόλαυση και οφέλη στον οργανισμό όμως δεν παύει να είναι επικίνδυνος. Η υπερβολική έκθεση στον ήλιο μπορεί να προκαλέσει πολλές δερματικές παθήσεις. Όταν κάθεσαι για ηλιοθεραπεία, φρόντισε να φοράς ένα καλό αντηλιακό και να το ανανεώνεις κάθε 2 ώρες. Μπορεί το μαύρισμα να αργήσει ελάχιστα να έρθει, αλλά μην ξεχνάς ότι όσο πιο αργά μαυρίζεις τόσο πιο πολύ θα κρατήσει το αποτέλεσμα.

 

Κάνε συχνή απολέπιση

Η απολέπιση είναι σημαντικός παράγοντας στο ομοιόμορφο μαύρισμα. Εκτός από τα καλά που προσφέρει στην επιδερμίδα, την κάνει αρκετά λεία και καθαρή ώστε να μαυρίσεις ομοιόμορφα. Τα νεκρά κύτταρα και οι ρύποι εμποδίζουν τις ακτίνες του ήλιο να φτάσουν στο δέρμα, δημιουργώντας ένα μαύρισμα με λεκέδες. Εάν θέλεις το τέλειο μαύρισμα, φρόντισε η επιδερμίδα σου να είναι λεία και καθαρή. Χρησιμοποίησε scrubs για να πετύχεις αυτό το αποτέλεσμα στο δέρμα σου. Μπορείς να βρεις πολλά στην αγορά ή να φτιάξεις τα δικά σου!

 

Ενυδατώσου

Η ενυδάτωση το καλοκαίρι παίζει βασικό ρόλο. Είναι πολύ σημαντικό να μένεις ενυδατωμένος τόσο σαν οργανισμός όσο και στο δέρμα σου. Ένα τέλειο μαύρισμα απαιτεί συχνή ενυδάτωση και πριν την ηλιοθεραπεία και μετά. Το αφυδατωμένο δέρμα δεν είναι υγιές, είναι επιρρεπές σε δερματικές βλάβες και σε ξηρότητα. Για ένα υγιές, λαμπερό και μαλακό δέρμα φρόντισε να χρησιμοποιείς συχνά ενυδατική και φυσικά να πίνεις πολύ νερό.

 

Να αλλάζεις θέση

Ένα τέλειο και ομοιόμορφο μαύρισμα δεν μπορεί να γίνει μόνο από την μια πλευρά. Για παράδειγμα, όταν είσαι ανάσκελα να έχεις τα χέρια σου στραμμένα προς τα επάνω έτσι ώστε όταν γυρίσεις, ο ήλιος να κοιτάει την πίσω πλευρά των χεριών. Κανείς δε θα ήθελε ένα ανομοιόμορφο μαύρισμα με διαφορετικές αποχρώσεις σε όλο το σώμα. Προσπάθησε λοιπόν να εκθέτεις όλα τα σημεία του σώματος σου στον ήλιο.

 

Να παρακολουθείς την ώρα

Οι ειδικοί προτείνουν να μην εκτίθεσαι στον ήλιο 12-4 το μεσημέρι. Εκείνες τις ώρες ο ήλιος είναι πολύ ζεστός, καυτός και ενδεχομένως επικίνδυνος. Μπορείς επίσης να μαυρίσεις και τις υπόλοιπες ώρες χωρίς να κινδυνεύεις από εγκαύματα, ηλιάσεις ή οτιδήποτε σου προκαλεί ο έντονος ήλιος. Μην ξεχνάς ότι το κόκκινο του καψίματος όχι μόνο δεν είναι της μόδας αλλά πονάει κιόλας! Το τελευταίο που θέλεις είναι να βασανίζεσαι με κάψιμο.

 

Να βγαίνεις συχνά

Το τέλειο μαύρισμα δεν επιτυγχάνεται μόνο με ηλιοθεραπεία. Οι πολλές και συχνές βόλτες στις ηλιόλουστες μέρες βοηθούν την μελανίνη να παράγεται και το καλοκαίρι θα έχεις πιο άμεσα αποτελέσματα. Φρόντισε να παίρνεις μεγάλη δόση ηλίου καθημερινά έτσι ώστε να προετοιμάζεις το δέρμα σου. Το μαύρισμα είναι μια διαδικασία που γίνεται σταδιακά. Μην απαιτείς από το σώμα σου το τέλειο μαύρισμα σε μερικές μόνο μέρες!