fbpx

Έτσι θα καταφέρεις να μείνεις ενυδατωμένος και δροσερός σε ταξίδι με καυτές θερμοκρασίες

Έτσι θα καταφέρεις να μείνεις ενυδατωμένος και δροσερός σε ταξίδι με καυτές θερμοκρασίες

Καλοκαίρι σημαίνει ζέστη. Σημαίνει και καύσωνες με ακραίες θερμοκρασίες που ειδικά στο ταξίδι με την μοτοσικλέτα γίνονται μαρτυρικές και μπορεί να σε αφυδατώσουν αν δεν πάρεις τα μέτρα σου και δεν κάνεις κάποιες απλές κινήσεις που θα σε δροσίσουν!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Πως θα φροντίσεις να αντέξει η μηχανή σου στη κάψα του καλοκαιριού!

 

Τις μέρες του καλοκαιριού χωρίς να το καταλάβεις η αφυδάτωση επιδρά ύπουλα στο σώμα και επηρεάζει την οδηγική σου ικανότητα! Σύμφωνα με τους ειδικούς μία ήπιας μορφής αφυδάτωση μπορεί να κάνει επικίνδυνο το ταξίδι σου με τη μηχανή κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Η λύση βέβαια δεν είναι ταξιδεύεις όπως το ζευγάρι της φωτογραφίας με μπλουζάκια και σαγιονάρες!

 

 

Υπάρχουν άλλοι ασφαλέστεροι τρόποι και μικρά μυστικά για να καταφέρεις να μείνεις δροσερός και ενυδατωμένος. Δες ποια είναι αυτά:

 

Βεβαιώσου ότι ο εξοπλισμός σου είναι ο κατάλληλος για καλοκαίρι

Το μπουφάν το καλοκαιρινό θα πρέπει να είναι διάτρητο ή με επαρκή αερισμό, αντίστοιχα και για το παντελόνι, τα γάντια ή ακόμα και τις μπότες. Επίσης, το κράνος πρέπει να έχει επαρκείς αγωγούς εξαερισμού, οι οποίοι φυσικά πρέπει να παραμένουν ανοιχτοί. Αν έχεις μόνο χειμερινό εξοπλισμό μην τον χρησιμοποιήσεις …θα …ψηθείς! Τα χειμερινά ρούχα μπορεί να οδηγήσουν όχι μόνο σε αφυδάτωση το καλοκαίρι, αλλά και πιθανόν σε θερμοπληξία με αποτέλεσμα να κινδυνεύσεις.

 

Πίνε πολλά υγρά

Πρέπει να είσαι ενυδατωμένος αφού η αναπλήρωση των χαμένων υγρών κατά την οδήγηση είναι ζωτικής σημασίας. Μην προσπαθείς να διανύσεις μεγάλες αποστάσεις, χωρίς να έχες πιεί νερό ή γενικά υγρά! Αν πας μεγάλο ταξίδι φρόντισε να έχεις νερό μαζί σου!

 

Φόρα το μπουφάν ή τη φόρμα χωρίς μπλούζα

Αν έχεις προσέξει στους αγώνες πολλοί αναβάτες τις καυτές μέρες οδηγούν χωρίς μπλουζάκι, δηλαδή γυμνοί από μέσα. Είναι μια καλή λύση να δροσίζεσαι όσο ταξιδεύεις. Ο αέρας περνάει από τις διατομές της φόρμας ή του μπουφάν στο απευθείας στο γυμνό δέρμα και μειώνει κατά πολύ την εφίδρωση ενώ σου χαρίζει και μια αίσθηση δροσιάς.

 

Τι κάνεις μόλις σταματήσεις

Σε  όποια στάση στη διαδρομή βγάλε αμέσως το κράνος και τα γάντια. Άνοιξε τη φόρμα όσο περισσότερο γίνεται, έτσι θα μειώσεις την εφίδρωση! Θα επιτρέψουν στον ιδρώτα να εξατμιστεί, που θα σεκάνουν να αισθανθείς πιο δροσερός, ενώ ταυτόχρονα οι εσωτερικές πλευρές του ρουχισμού θα στεγνώσουν λίγο!

 

Πιες λιγότερο καφέ

Ο καφές λειτουργεί ως διουρητικό, πράγμα το οποίο θα σε οδηγήσει σε απώλεια υγρών. Ροφήματα με πολλή καφεΐνη καλό είναι να αποφεύγονται, όταν πρόκειται να οδηγήσουμε σε υψηλές θερμοκρασίες.

 

Στις στάσεις πίνε νερό με φειδώ

Ακόμα και να νιώθεις ότι θέλεις να πιείς πολύ νερό, το να κατεβάσεις μισό λίτρο με μια γουλιά δεν είναι σωστό ακόμη και αν διψάς πολύ! Η απότομη λήψη μεγάλης ποσότητας υγρών μετά από δίψα μπορεί να οδηγήσει σε απότομη, έντονη εφίδρωση, αλλά και βάρος στο στομάχι που θα σε κάνει χειρότερα. Πιες το νερό που χρειάζεσαι αργά και με μικρές γουλιές! Καλύτερο είναι να πίνεις περισσότερες φορές νερό από λίγο!