fbpx

Έτσι θα καταφέρεις να μην «κάψεις» τους μυς σου και να μεγαλώσεις τη μυϊκή σου μάζα

Έτσι θα καταφέρεις να μην «κάψεις» τους μυς σου και να μεγαλώσεις τη μυϊκή σου μάζα

Στη καθομιλουμένη των γυμναστηρίων η έκφραση πρόσεχε μην «καείς» είναι συχνή. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει να μην τους κουράσεις πολύ και δεν μπορούν να αποδώσουν ώστε να διατηρήσουν τη μυϊκή τους μάζα.

Βέβαια, το να χάσεις λίπος αλλά να μην κάψεις τους μυς σου δεν είναι εύκολη υπόθεση. Για το λόγο αυτό, χρειάζεται να ακολουθήσεις μερικές συμβουλές που θα σε φέρουν πιο κοντά στο σώμα που έχεις ονειρευτεί.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Δες τι ποσοστό λίπους πρέπει να έχει για να φανούν οι κοιλιακοί σου

 

Είναι αλήθεια ότι η διατήρηση της μυϊκής μάζας δεν είναι παιχνιδάκι, αφού απαιτεί κάποια πειθαρχία αλλά και πρόγραμμα. Δεν είναι όμως και κάτι αδύνατο! Δες λοιπόν μερικά tips για να μην κάψεις τους μυς σου!

Πως να διατηρήσεις τη μυϊκή μάζα σου!

 

Κατανάλωσε αρκετή πρωτεΐνη

Σίγουρα γνωρίζεις πόσο σημαντική είναι η πρωτεΐνη για να χτίσεις αλλά και για να διατηρήσεις τους μυς σου. Έτσι, πρέπει να καταναλώνεις όση ποσότητα χρειάζεσαι. Φυσικά, χρειάζεσαι πηγές πρωτεΐνης φτωχές σε λίπος καθώς διαφορετικά θα αποπροσανατολίσεις το σώμα σου από το στόχο του. Έτσι, άπαχες πηγές πρωτεΐνης, όπως το φιλέτο κοτόπουλο, το ψάρι, τα όσπρια και τα γαλακτοκομικά με χαμηλά λιπαρά πρέπει να κυριαρχούν στη διατροφή σου καθημερινά.

 

Περιόρισε το αλκοόλ

Ένα ποτό που και που σίγουρα δε θα καταστρέψει το σώμα σου αλλά αν πίνεις αλκοόλ στην καθημερινότητα σου τότε δεν είναι απίθανο να επιδράσει αρνητικά στους μυς σου. Εκτός λοιπόν από όλες τις καταστροφικές επιδράσεις που έχει το αλκοόλ στον οργανισμό σου, να λάβεις σοβαρά υπόψιν σου ότι μπορεί να συμβάλλει στη μείωση της μυϊκής σου μάζας. Προτίμησε λοιπόν άλλα, μη αλκοολούχα ποτά και φυσικά μην παραλείπεις την ενυδάτωση σου με άφθονο νερό.

 

Πες ναι στην ξεκούραση

Το να αθλείσαι συχνά για να μειώσεις το λίπος και να ενισχύσεις τη μυϊκή σου μάζα είναι αναμφίβολα απαραίτητο. Αυτό δε σημαίνει όμως ότι πρέπει να το παρακάνεις! Το να αθλείσαι χωρίς διάλειμμα ή για πολλές ώρες κάποια στιγμή θα σε οδηγήσει σε burn out. Το να κάνεις παύσεις λοιπόν είναι απαραίτητο για να ξεκουραστεί το σώμα σου και να ετοιμαστεί για την επόμενη προπόνηση. Ακόμα, είναι πολύ σημαντικό το να κοιμάσαι περίπου 8 ώρες ημερησίως, καθώς ο ανεπαρκής ύπνος για μεγάλο διάστημα μπορεί να συμβάλλει στην αύξηση του λίπους.