fbpx

Έτσι θα καταφέρεις να μην καβγαδίζεις με την καλή σου!

Έτσι θα καταφέρεις να μην καβγαδίζεις με την καλή σου!

Σε όλες τις σχέσεις υπάρχουν καβγάδες. Δεν είναι εύκολο να τα βρίσκουμε με τον σύντροφο μας που είναι διαφορετικό άτομο από εμάς, να μοιραζόμαστε πράγματα από την ζωή μας χωρίς να έρθουμε σε σύγκρουση. Υπάρχουν όμως συμβουλές ώστε να γίνουμε καλύτεροι στην επικοινωνία και αυτομάτως να βελτιώσουμε την σχέση μας. Όλοι μας θέλουμε να διατηρηθεί η φλόγα μεταξύ μας και να μην αναλωνόμαστε σε καυγάδες.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Να γιατί οι περισσότερες γυναίκες όλο και πιο σπάνια κάνουν την πρώτη κίνηση

 

Δεν είναι τυχαίο που οι γυναίκες λένε συχνά “δεν με ακούς”, “δεν με καταλαβαίνεις”. Είναι φράσεις που βαράνε καμπανάκια για αυτές και το μέλλον της σχέσης. Αν λοιπόν θέλεις να αποφύγεις τους καβγάδες, διάβασε αυτές τις 4 συμβουλές για να μην μαλώνεις με την κοπέλα σου! Δες επίσης: 5 Σημάδια ότι σκέφτεται η σύντροφος σου τον χωρισμό!

 

Η επικοινωνία είναι η αρχή

Νούμερο ένας κανόνας αν θέλουμε να μειώσουμε τους καβγάδες και να έχουμε μία υγιή σχέση. Η επικοινωνία είναι το βασικό κλειδί σε μία σχέση. Κανένας άνθρωπος δεν μπορεί να ξέρει ακριβώς τι σκεφτόμαστε αν δεν το επικοινωνήσουμε. Οι περισσότεροι εξάλλου καβγάδες πηγάζουν από την έλλειψη επικοινωνίας και συνεννόησης. Πες αυτό που σκέφτεσαι, αυτό που νιώθεις. Μόνο και μόνο τότε θα χτίσεις τις σωστές βάσεις για να μην ξεσπούν καβγάδες από το πουθενά.

Αν βλέπουμε ότι μαλώνουμε συνεχώς, τότε ας κάτσουμε και κάνουμε μία ειλικρινή συζήτηση με την σχέση μας. Τι πειράζει τον καθένα, τι τον ενοχλεί και πως μπορούμε να το αλλάξουμε. Αυτομάτως θα βελτιώθει η επικοινωνία μέσα στην σχέση και σίγουρα πλέον δεν θα οδηγηθούμε στον χωρισμό!

 

Μάθε να ακούς

Ένας ακόμα βασικός λόγος για τον οποίο ξεσπούν καβγάδες σε μία σχέση είναι ότι δεν ακούμε τον/την σύντροφο μας. Τι σημαίνει αυτό; Πόσες φορές μας έχει κάνει παράπονα για κάτι και εμείς δεν είμαστε διατεθειμένοι να το αλλάξουμε; Φαντάζομαι αρκετές. Και τότε είναι κιόλας που όλα γίνονται χειρότερα. Αν θέλουμε να το αλλάξουμε αυτό και να έχουμε μία ευτυχισμένη σχέση, η λύση βρίσκεται στο να ακούμε τον άλλον.

Φράσεις του τύπου “δεν με ακούς” στην πραγματικότητα έχουν πολύ βαθύτερα νοήματα. Ουσιαστικά αυτό που σου λέει η κοπέλα σου είναι ότι δεν φαίνεται να την ακούς, δεν νιώθει ότι την καταλαβαίνεις. Όταν, λοιπόν, τελειώσει και επικοινωνήσει αυτό που σκέφτεται ή αισθάνεται, αρκεί να πούμε ένα “καταλαβαίνω τι λες” ή “προσπαθώ να μπω στη θέση σου”. Πρέπει όμως κιόλας να το δείξουμε με την αντίστοιχη συμπεριφορά. Τότε, σίγουρα θα αποφύγουμε πολλούς καβγάδες αφού η σύντροφος μας θα νιώσει ότι επικοινωνούμε σωστά.

 

Γίνε πιο εκφραστικός

Σύμφωνα με ψυχολόγους ένας λόγος που οδηγεί σε πολλές εντάσεις σε μία σχέση είναι το να μην εκφραζόμαστε. Ειδικά κιόλας εμείς οι άνδρας που δεν υιοθετούμε εκφράσεις προσώπου, είμαστε σε άσχημη θέση. Μία γυναίκα, μιλάει κατά 80% με την γλώσσα του σώματος της και όχι με τα λόγια της. Θα σου επικοινωνήσει αυτό που σκέφτεται με τις εκφράσεις του προσώπου της, τα χέρια της και την στάση του σώματος της. Δεν είναι τυχαίο που δύο γυναίκες όταν βρίσκονται και αναλύουν τα πάντα, γίνονται τρομερά εκφραστικές.

Όταν μάλιστα γυρνάει η κοπέλα μας και μας λέει ότι νιώθει πως “δεν μου δίνεις προσοχή” ή “δεν με καταλαβαίνεις” στην πραγματικότητα μία είναι η αιτία. Η έλλειψη εκφράσεων στο δικό μας πρόσωπο. Όταν λοιπόν, συζητάμε με την σχέση μας, προσπαθούμε να υιοθετήσουμε κάποια έκφραση του προσώπου της. Αν αυτό μας φαίνεται δύσκολο μπορούμε να επαναλάβουμε μία φράση που είπε. Ένας άλλος τρόπος είναι να δείξουμε ξαφνιασμένοι και να της κάνουμε περισσότερες ερωτήσεις για αυτό που συζητάει. Η ίδια ακριβώς τεχνική για να γίνουμε συμπαθείς!

 

Πάρε μία πρωτοβουλία

Για να μειωθούν λοιπόν οι καβγάδες, ας προσπαθήσουμε να ξαφνιάσουμε τον σύντροφο μας με μικρές χειρονομίες-κινήσεις. Τι εννοώ με αυτό; Σήκω μία μέρα πιο νωρίς για να φτιάξεις στην κοπέλα σου  ένα ονειρικό πρωινό. Θα βάλεις στο μενού το αγαπημένο της σνακ, ένα ποτήρι καφέ και τότε θα ξυπνήσεις την σχέση σου με τον πιο όμορφο τρόπο. Σίγουρα μόνο και μόνο σαν κίνηση θα μετρήσει πολύ!

Αυτές είναι οι κινήσεις που πρέπει να γίνουν για να μην χαθεί η μαγεία από την σχέση. Ένα άλλο παράδειγμα: άφησε ένα χαρτάκι εκεί που ξέρεις ότι σίγουρα θα το βρει η κοπέλα σου. Φρόντισε να γράφει πάνω ότι το βράδυ είναι προσκεκλημένη σε ένα δείπνο. Έπειτα, ετοίμασε το λίγο πριν γυρίσει από την δουλειά. Τόσο απλό! Απλές πρωτοβουλίες που θα καταλήξετε να είστε μέσα στα μέλια όλη μέρα και σίγουρα θα αναζωπυρώσει την σχέση σας.

 

Κατάλαβε και τις δικές της ανάγκες

Για να αποκτήσουμε μία ευτυχισμένη σχέση πρέπει να καταλαβαίνουμε τις ανάγκες του άλλου και αντίστοιχα να βάζουμε τα δικά μας όρια. Το να επικοινωνούμε το τι αισθανόμαστε και θέλουμε είναι το παν. Μία ακόμα από τις συμπεριφορές που ενοχλούν τις γυναίκες είναι το να μην δείχνουμε ότι ενδιαφερόμαστε για αυτές. Ρωτά πως πήγε η μέρα της και δείξε το ενδιαφέρον με τον τρόπο σου χωρίς υπερβολές όμως! Τότε θα δούμε σίγουρα ότι δεν θα υπάρχει συσσωρευμένη ένταση στην σχέση μας.