fbpx

Έτσι θα καταφέρεις να μην σε τραβάει ο σκύλος σου στη βόλτα!

Έτσι θα καταφέρεις να μην σε τραβάει ο σκύλος σου στη βόλτα!

Δεν είναι ανάγκη να έχεις κάποιο δυνατό λυκόσκυλο, ακόμα και ένα …τρελό κοκεράκι μπορεί να σε τραβάει τόσο που να απορείς που την βρίσκει τόση δύναμη 10 κιλά σκύλος!!!

Είναι γεγονός πως μεγάλο ποσοστό των ανδρών που επιλέγουν να πάρουν ένα σκύλο ως κατοικίδιο ζώο, επιλέγουν συνήθως μεγαλόσωμα σκυλιά, όπως είναι τα λυκόσκυλα, Λαμπραντόρ και τα Πίτμπουλ.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Οι σκύλοι καταλαβαίνουν πολύ περισσότερα απ΄ όσα ίσως νομίζεις

 

Αρχικά να πούμε ότι καλό είναι η εκπαίδευση γι’ αυτό να ξεκινήσει απ’ όταν είναι κουτάβι, ώστε να μπουν τα όρια. Όμως, ακόμα κι αν ο σκύλος σου έχει μεγαλώσει και δεν το έχει μάθει, μην απελπίζεσαι, μπορείς ακόμα να κάνεις μερικά πράγματα για να του το μάθεις!

Δες τι μπορείς να κάνεις εάν ο σκύλος σε τραβάει στη βόλτα:

Όταν ο σκύλος σου σε τραβάει, σταμάτα τη βόλτα σας. Περίμενε μέχρι ο σκύλος σου να επιστρέψει δίπλα σου, πριν ξεκινήσεις πάλι να περπατάς.

Όταν πηγαίνεις βόλτα τον σκύλο σου, μην ξεχνάς ότι εσύ είσαι οδηγός. Αν έχει τάσεις προς το τράβηγμα, να έχεις το λουρί του αρκετό χαλαρό, αλλά να γυρίζεις αυτόματα προς την αντίθετη κατεύθυνση όταν πάει να το κάνει, και να του ζητάς να ξεκινήσετε με ήρεμο τρόπο.

Ανά διαστήματα στη βόλτα σας, σταμάτα και τράβηξε απαλά το λουρί, ενώ του ζητάς να κάτσει. Δώστου ένα χάδι, που θα του δώσει χαρά, και πες του να ξεκινήσετε.

Μια ακόμα λύση σε αυτή τη συμπεριφορά είναι να φροντίζεις να παίζετε ένα ενεργητικό παιχνίδι πριν τη βόλτα σας, ώστε να έχει λιγότερη ενέργεια και να μην τραβάει το λουρί.

Αν ξέρεις ότι ο σκύλος σου δεν είναι συνεργάσιμος σχεδόν σε κάθε σας βόλτα, μπορείς να του επιβληθείς εξαρχής και να μην τον ενθουσιάσεις απευθείας λέγοντάς του ότι θα πάτε βόλτα, γιατί αυτό τον αναστατώνει περισσότερο. Μην του φορέσεις το λουρί μέχρι να τον δεις απόλυτα ήρεμο.

Φυσικά, εάν το τράβηγμα είναι τόσο έντονο που δυσκολεύεσαι να πας βόλτα τον σκύλο σου, μην διστάσεις να ζητήσεις τη βοήθεια ενός επαγγελματία εκπαιδευτή.