fbpx

Έτσι θα καταφέρεις να ξυπνήσεις το πρωί και να κάνεις πρωινή προπόνηση!

Έτσι θα καταφέρεις να ξυπνήσεις το πρωί και να κάνεις πρωινή προπόνηση!

Προπόνηση το πρωί: Εύκολα λέγεται δύσκολα γίνεται, ειδικά αν έχεις συνηθίσει να ασκείσαι το απόγευμα ή προσπαθείς να ξεκινήσεις γυμναστική τώρα. Με τις παρακάτω συμβουλές θα τα καταφέρεις!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Μάθε πως θα καταφέρεις να χάσεις κιλά γρήγορα και σωστά

 

Θέλεις να κάνεις προπόνηση το πρωί; Ιδού τι μπορείς να κάνεις:

 

Πήγαινε για ύπνο νωρίτερα

Η πρωινή γυμναστική μπορεί να αποδειχτεί αντιπαραγωγική αν δεν κοιμάσαι αρκετά το βράδυ και το πρωινό ξύπνημα μπορεί να γίνει ακόμη πιο δύσκολο. Η καλύτερη στρατηγική είναι να αποφασίσεις πρώτα τι ώρα θέλεις να ξυπνάς το πρωί και στη συνέχεια να ρυθμίσεις την ώρα που πέφτεις για ύπνο. Υπολόγισε ότι χρειάζεσαι περίπου 7-8 ώρες ύπνου. Αν συνηθίζεις να κοιμάσαι τα μεσάνυχτα μην περιμένεις να κοιμηθείς κοιμηθείς κατευθείαν στις εννιά το βράδυ. Ξεκίνα να πηγαίνεις για ύπνο ένα τέταρτο νωρίτερα κάθε βράδυ. Θυμήσου όμως ότι οι ώρες που κοιμάσαι δεν είναι το ίδιο με εκείνες που είσαι ξαπλωμένη. Πριν κοιμηθείς δώσε χρόνο στον εαυτό σου να χαλαρώσει.

 

Βάλε έναν ρεαλιστικό στόχο

Αν το γυμναστήριο δεν αποτελεί την ιδανική επιλογή για την πρωινή σου γυμναστική, μπορείς να στραφείς σε βίντεο γυμναστικής ή να ενημερωθείς αν γίνονται προπονήσεις σε κάποιο εξωτερικό χώρο. Μπορείς να γυμναστείς μόνος σου στο σπίτι, ή να πας για τρέξιμο στο κοντινότερο πάρκο. Ανακάλυψε τρόπους για να μετατρέψεις την πρωινή γυμναστική σε κάτι ευχάριστο για το οποίο ανυπομονείς να ξυπνήσεις.

 

Προετοιμάσου να αποτύχεις

Να είσαι προετοιμασμένος ότι το σχέδιο σου μπορεί να αποτύχει, γι’ αυτό πρέπει να έχεις back up plan. Αν για παράδειγμα ξυπνήσεις μια βροχερή ημέρα, αντί να ξαναπέσεις στο κρεβάτι σου, κάνε γυμναστική στο σπίτι. Προσπάθησε να βρεις εναλλακτικές λύσεις για τις διάφορες αναποδιές που μπορεί να σου τύχουν.

 

Δωροδόκησε τον εαυτό σου

Ακόμα κι αν έχεις κοιμηθεί 8 ώρες, είναι και πάλι δύσκολο να αποχωριστείς το κρεβάτι σου. Γι’ αυτό προτείνουμε τη δωροδοκία. Μπορείς να κάνεις μια στάση για τον αγαπημένο σου καφέ, αφού όμως φέρεις εις πέρας την πρωινή σου γυμναστική, ή να αγοράσεις τα παπούτσια που είδες τις προάλλες αφού όμως συμπληρώσεις έναν μήνα γυμναστικής.

 

Φτιάξε μία playlist που θα σε παρακινήσει

Η μουσική αποτελεί δυνατό κίνητρο για την πρωινή γυμναστική. Πρόσθεσε τα αγαπημένα σου τραγούδια και μην ξεχνάς να κάνεις συχνές αλλαγές. Η μουσική θα ανεβάσει τη διάθεσή σου στα ύψη και θα σε ξεσηκώσει. Αν ο σύντροφός ή οι γονείς σου κοιμούνται ακόμη, χρησιμοποίησε ακουστικά.

 

Προετοίμασε τα ρούχα σου

Μην χάνεις χρόνο το πρωί για να βρεις τι θα φορέσεις στην πρωινή σου γυμναστική. Προετοίμασε από το προηγούμενο βράδυ όλο το outfit ώστε μόλις σηκωθείς να ντυθείς αμέσως.