fbpx

Έτσι θα καταφέρεις να στήσεις τη δική σου επιχείρηση

Έτσι θα καταφέρεις να στήσεις τη δική σου επιχείρηση

Η απόφαση να ξεκινήσει κάποιος τη δική του επιχείρηση από το μηδέν, ειδικότερα τη σήμερον ημέρα, είναι αρκετά δύσκολη και απαιτητική. Άλλωστε, ο κύριος τρόπος για να δημιουργήσεις μια επιτυχημένη επιχείρηση είναι να έχεις όρεξη και πάθος.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Τελικά πόσο χρήμα νομίζεις ότι θα σε κάνει ευτυχισμένο; Μάθε την απάντηση

 

Πριν αρχίσεις, όμως, να κάνεις σχέδια, διάβασε προσεκτικά τα βήματα, που πρέπει να ακολουθήσεις για το πώς να φτιάξεις μια επιχείρηση από την αρχή!

Πώς να φτιάξεις μια επιχείρηση από το μηδέν!

 

Βρες το προϊόν ή την υπηρεσία που θα ασχοληθείς

Πριν ξεκινήσεις τη δική σου δουλειά, πρέπει να βρεις το σωστό προϊόν ή υπηρεσία, που θα πουλήσεις. Καλό θα ήταν να μην εστιάσεις μόνο στο τι είναι πιο εύκολο ή τι γνωρίζεις καλύτερα. Καλύτερα να ψάξεις ποιο είναι το κοινό στο οποίο θες να απευθυνθείς και στη συνέχεια ποιες ανάγκες τους επιθυμείς να καλύψεις. Εξάλλου, η βάση της επιτυχίας σου θα είναι οι ευχαριστημένοι και σταθεροί πελάτες σου.

 

Προσδιόρισε τον ανταγωνισμό σου

Βρες άλλες εταιρείες ή επιχειρήσεις που προσφέρουν την ίδια ή παρόμοια υπηρεσία και εντόπισε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα. Προσπάθησε να κάνεις την επιχείρησή σου να ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες, έτσι ώστε, οι πελάτες να την προτιμήσουν έναντι άλλων ανταγωνιστών. Το ερώτημα που θα πρέπει να έχεις στο μυαλό σου είναι “Τι είναι αυτό που θα βρει σε εσένα, που δε μπορεί να το βρει αλλού;”. Τέλος, προσπάθησε , συνεχώς να βελτιώνεσαι στη δουλειά σου!

 

Κάνε ένα αρχικό οικονομικό πλάνο

Αφού ολοκληρώσεις τα προηγούμενα βήματα, κάνε μια ρεαλιστική και σωστή εκτίμηση για τα ποσά, που θα χρειαστείς για την έναρξη της καριέρας σου και αν αρκεί το budget, που διαθέτεις. Επιπλέον, όρισε προσεγγιστικά τα έσοδα που περιμένεις να έχεις τον πρώτο καιρό, ώστε να έχεις ένα ικανοποιητικό κέρδος και να μην “μπαίνεις μέσα” οικονομικά.

 

Βρες πως θα χρηματοδοτήσεις την επιχείρησή σου

Είναι πολύ σημαντικό να διερευνήσεις τις πηγές και τους τρόπους, που μπορείς να χρηματοδοτήσεις τη νέα σου δουλειά. Να έχεις στο νου σου, ότι οι αποταμιεύσεις προηγούμενων χρόνων ή η βοήθεια από το κοντινό σου περιβάλλον, ίσως να μην είναι οι καλύτερες λύσεις, αφού μπορεί να προκύψει κάποια επείγουσα ανάγκη που πρέπει να καλυφθεί άμεσα. Ψάξε κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα, που διαθέτουν οι τράπεζες και έχουν μεγάλη ευελιξία και στον τρόπο αποπληρωμής, αλλά και στα επιτόκια.

 

Εξέτασε τα διαδικαστικά θέματα

Σίγουρα θα χρειαστούν κάποιες ενέργειες πριν την έναρξη μιας εταιρείας. Για παράδειγμα, ψάξε εάν θα χρειαστείς να πάρεις κάποια συγκεκριμένη άδεια, για το καινούριο σου ξεκίνημα, ώστε να λειτουργεί νόμιμα και σωστά. Επιπλέον, προσδιόρισε εάν θα χρειαστείς κάποιον ή κάποιους υπαλλήλους, ώστε να σε βοηθήσουν στη συνέχεια. Τέλος, ψάξε να βρεις τους προμηθευτές από τους οποίους θα προμηθεύεσαι τα εμπορεύματα, εάν πρόκειται για κάποιο συγκεκριμένο προϊόν.

 

Βρες τρόπους διαφήμισης

Σκοπός σου είναι να προωθήσεις την υπηρεσία ή το προϊόν σου, με κάθε τρόπο, έτσι ώστε να σε μάθει ο κόσμος και στη συνέχεια, να αυξήσεις τα έσοδά σου. Εστίασε σε μια σωστά στημένη ιστοσελίδα, που να προσεγγίζει το κοινό και βεβαιώσου ότι έχει ποιοτικό περιεχόμενο. Επένδυσε σε τρόπους διαφήμισης, όπως banners στο διαδίκτυο και στα social media, έτσι ώστε να εμφανίζονται στον κόσμο και να επισκέπτονται τη σελίδα σου. Εάν δε γνωρίζεις τρόπους, που μπορείς να διαφημίσεις μια υπηρεσία, μπορείς να ρωτήσεις κάποιο κοντινό σου πρόσωπο, που γνωρίζει από το συγκεκριμένο κλάδο.

 

Σχεδίασε το λογότυπο

Εάν δεν έχεις γνώσεις για το πώς να φτιάξεις το δικό σου logo, απευθύνσου σε κάποιον graphic designer, ώστε να σε βοηθήσει, αρχικά, να βρεις το σωστό όνομα για την εταιρεία σου, που θα αντιπροσωπεύει πλήρως την υπηρεσία που διαθέτεις και θα είναι ταυτόχρονα πρωτότυπο και πιασάρικο.  Στη συνέχεια θα σου προτείνει κάποια σχέδια για το λογότυπο, ώστε να προσεγγίζει πιθανούς πελάτες και να τους εντυπώνεται στο μυαλό.