fbpx

Έτσι θα μαυρίσεις, χωρίς να καείς και θα μείνεις «μαύρος» μέχρι και τον χειμώνα!

Έτσι θα μαυρίσεις, χωρίς να καείς και θα μείνεις «μαύρος» μέχρι και τον χειμώνα!

Θέλεις να μην καείς από τον ήλιο, αλλά να μαυρίσεις ομοιόμορφα και το χρώμα να διατηρηθεί μέχρι και τις πρώτες μέρες του χειμώνα; Αν ναι τότε θα πρέπει να ακολουθήσεις μια συγκεκριμένη τακτική.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Μάθε πως να κάνεις το διπλό …ρίξιμο στη παραλία!

 

Για πολλούς η χρήση αντηλιακών (που είναι απαραίτητη) γίνεται  συστηματικά. Άλλοι προτιμούν να μαυρίζουν σταδιακά από την άνοιξη και έτσι γι αυτούς το αντηλιακό είναι μια άγνωστη λέξη.

Ωστόσο υπάρχουν τροφές που βοηθούν τον οργανισμό να ανταπεξέλθει στην έκθεση στον ήλιο ενώ παράλληλα παρατείνουν την διατήρηση του χρώματος ακόμα και μέσα στο φθινόπωρο.

Συγκεκριμένα:

  • Φρούτα και λαχανικά που έχουν πορτοκαλί ή κίτρινο χρώμααλλά και πράσινα λαχανικά περιέχουν β- καροτένιο που διεγείρει την παραγωγή της μελανίνης και έτσι διατηρεί το μαύρισμα περισσότερο. Εκτός του καροτενίου και τα υπόλοιπα καροτενοειδήόπως για παράδειγμα η λουτεΐνη και το λυκοπένιο ενισχύουν τη μελανίνη και διατηρούν το μαύρισμα.
  • Η κατανάλωση υγρών είναι ένας ακόμα τομέας που βοηθάει πολλαπλά την υγεία μας ενάντια στην έκθεση στον ήλιο. Το νερό είναι το επικρατέστερο ποτό και έχει πολλά οφέλη για τον οργανισμόαφού όχι μόνο τον βοηθά να μείνει ενυδατωμένος με αποτέλεσμα να απομακρύνεται η κόπωσηαλλά συμβάλλει στη διατήρηση της λάμψης και της σφριγηλότητάς του και διατήρηση ενός ομοιόμορφου μαυρίσματος. Βέβαια να πίνεις μόνο νερό δεν είναι και το καλύτερο… η κατανάλωση χυμώνκαφέτσάι η ακόμα κα φρούτων που περιέχουν πολύ νερό όπως το καρπούζι ενισχύει την ενυδάτωση.
  • Τα αντιοξειδοτικά είναι πάντα απαραίτηταχειμώνα καλοκαίρι προστατεύουν τον οργανισμό από την οξείδωση και συμβάλλουν στη διατήρηση της καλής υγείας.
  • Η κατανάλωση η βιταμίνης Cη βιταμίνης Ε ο ψευδάργυρος το σελήνιο, τα καροτεονειδή, οι πολυφαινόλες,  συναντώνται στο τσάι, τον καφέ, το σταφύλι,  τα βαθυκόκκινα φρούτα, η ρίγανη, η σοκολάτα και άλλες τροφές. Τα αντιοξειδωτικά έχουν αντιγηραντική δράση μειώνοντας την εμφάνιση ρυτίδων και ενισχύουν την παραγωγή κολλαγόνου βοηθώντας έτσι στο δέρμα να παραμένει σφριγηλό. Η διατήρηση ενός υγιούς και σφριγηλού δέρματος μπορεί να βοηθήσει και στη διατήρηση του ομοιόμορφου μαυρίσματος. Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι οι κύριες και βασικές πηγές αντιοξειδωτικών.
  • Κρέας και ξηροί καρποί περιέχουν την ουσία τυροσίνη που ανήκει στα μη – απαραίτητα αμινοξέααφού συντίθεται από τον οργανισμόκαι είναι υπεύθυνη συν τοις άλλοιςγια την παραγωγή μελανίνης. Η τυροσίνηως αμινοξύδηλαδή δομικό μόριο της πρωτεΐνηςβρίσκεται διατροφικά σε τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνη. Είναι απαραίτητη για την παραγωγή των ορμονών του θυρεοειδούς αδένα και της μελανίνης που είναι υπεύθυνη για το μαύρισμα!
  • Η βιταμίνη Β12 που ανήκει στο σύμπλεγμα βιταμινών Β είναι υπεύθυνη για τα επίπεδα μελανίνης στον οργανισμό. Βρίσκεται στα τρόφιμα ζωικής προέλευσης”,” κόκκινο ή λευκό κρέας. Εκτός από τον έλεγχο των επιπέδων μελανίνης βοηθά στη σωστή λειτουργία του εγκεφάλου και του νευρικού συστήματος.