fbpx

Έτσι θα ξεπεράσεις σχετικά ανώδυνα έναν κακό χωρισμό

Έτσι θα ξεπεράσεις σχετικά ανώδυνα έναν κακό χωρισμό

Είναι αλήθεια ότι συχνά έχουμε την τάση να κρύβουμε τα πράγματα κάτω από το χαλί και να συνεχίζουμε τη ζωή μας.

Ένας χωρισμός είναι πάντα μια δύσκολη κατάσταση, είτε τον έχεις επιλέξει εσύ είτε όχι. Ειδικά αν πρόκειται για έναν κακό χωρισμό τότε τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα. Για το λόγο αυτό πρέπει να το αντιμετωπίσεις σαν να είναι κάτι σημαντικό κι όχι να κάνεις σαν να μη συμβαίνει τίποτα.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Έτσι θα σταματήσεις να καβγαδίζεις μαζί της!

Ωστόσο, αν η σχέση σου έχει μόλις τελειώσει θα πρέπει να κάνεις μερικές ενέργειες που θα σε βοηθήσουν να επανέλθεις γρηγορότερα. Δες λοιπόν μερικά πράγματα που πρέπει να κάνεις μετά από έναν κακό χωρισμό!

 

Παραδέξου ότι περνάς δύσκολα

Μπορεί ο εγωισμός σου να μη σε αφήνει να παραδεχτείς στους φίλους ή στην οικογένεια σου ότι δεν είσαι καλά αλλά το να προσποιείσαι δεν είναι λύση. Είναι σίγουρα καλύτερο να παραδεχτείς ότι περνάς δύσκολα κι ότι ο χωρισμός αυτός σου στοιχίζει. Η παραδοχή αυτή θα σε κάνει να νιώσεις απελευθερωμένος και να σταματήσεις να καταπιέζεσαι. Άσε που έτσι οι δικοί σου άνθρωποι θα καταλάβουν ότι έχεις ανάγκη από στήριξη.

 

Μπλόκαρε την πρώην σου στα social media

Το να έχεις μόλις χωρίσει και να βλέπεις συνεχώς post της πρώην σου στα social media δεν είναι εύκολη υπόθεση! Για το λόγο αυτό, καλό είναι για αρχή τουλάχιστον να την μπλοκάρεις από τα social media ώστε να μην εμφανίζονται συνεχώς πράγματα μπροστά σου που θα σου χαλάν τη διάθεση. Εξάλλου, με τον τρόπο αυτό δε θα μπαίνεις συνεχώς στον πειρασμό να της στείλεις!

 

Ζήτα βοήθεια αν το χρειάζεσαι

Κάποιες φορές ορισμένες καταστάσεις μας ξεπερνάν και δεν μπορούμε να τις διαχειριστούμε μόνοι μας. Δεν είναι κακό λοιπόν να ζητήσεις βοήθεια ακόμα κι από κάποιον ειδικό ψυχολόγο. Εξάλλου, ένας χωρισμός συχνά βιώνεται σαν πένθος, επομένως ένας ψυχολόγος θα σε βοηθήσει ιδιαίτερα να το διαχειριστείς.

 

Μην το παρακάνεις με το ποτό και τα party

Αναμφίβολα, το ποτό, οι έξοδοι και τα party μπορούν να αποτελέσουν μια καλή εκτόνωση, ειδικά τις πρώτες μέρες από το χωρισμό. Ωστόσο, όταν το παρακάνεις με το να βγαίνεις και να πίνεις συνήθως αποπροσανατολίζεσαι και δεν αντιμετωπίζεις το πρόβλημα, αλλά το καλύπτεις. Ο κίνδυνος με αυτό είναι ότι μπορεί να χειροτερέψεις αντί να γίνεις καλύτερα.

 

Προσέγγισε άλλες γυναίκες

Το να πέσεις με τα μούτρα σε άλλες γυναίκες αμέσως μόλις χωρίσεις δεν είναι πάντα καλή ιδέα. Βέβαια, αν με τον καιρό νιώσεις έτοιμος μπορείς να ξεκινήσεις να προσεγγίζεις άλλες γυναίκες, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πρέπει να προχωρήσεις σε κάτι παραπάνω μαζί τους. Ακόμα και η επαφή μόνο θα σε κάνει να “ξεσκουριάσεις” και να φανταστείς τη ζωή σου με κάποια άλλη.