fbpx

Έτσι θα ξεχωρίσεις από την πρώτη μέρα στη νέα σου δουλειά

Έτσι θα ξεχωρίσεις από την πρώτη μέρα στη νέα σου δουλειά

Πρώτη μέρα στη καινούρια σου δουλειά και το άγχος επικρατεί ως κύριο συναίσθημα; Καταρχάς, σου’ρχεται εικονικό high five. Τα κατάφερες! Έσκισες στη συνέντευξη και τώρα ήρθε η ώρα να δείξεις την αξία σου! Αντί λοιπόν να υποτιμάς τον εαυτό σου και να σκέφτεσαι αρνητικά, μήπως θα έπρεπε να αλλάξεις την οπτική πλευρά των πραγμάτων; Πήγαινε μπροστά στο καθρέφτη και θύμισε στον εαυτό σου ότι είσαι νικητής!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτά είναι τα πιο σέξι ανδρικά επαγγέλματα

 

Ήρθε η ώρα να μάθεις πως να γίνεις ο καλύτερος στη καινούρια σου δουλειά και να αποκτήσεις την εκτίμηση του αφεντικού σου. Η πρώτη εντύπωση είναι πάντα σημαντική, οπότε καλό θα ήταν να κάνεις μια καλή εντύπωση που διαρκεί! Αν αναρωτιέσαι πως θα το πετύχεις αυτό, τότε είσαι στη σωστή σελίδα. Θα σου εκμυστηρευτούμε μερικά πραγματάκια τα οποία πιστεύουμε πως θα σε βοηθήσουν να ξεκινήσεις την πρώτη σου μέρα στη δουλειά γεμάτος αυτοπεποίθηση και θετική ενέργεια!

 

  1. Κάνε την αναζήτηση σου!

Το πρώτο πράγμα που κάνεις όταν δεν γνωρίζεις κάτι τι είναι; Συμβουλεύεσαι το Google! Έτσι και τώρα ο πιστός σου φίλος είναι εκεί για εσένα. Ψάξε τα βασικά χαρακτηριστικά της καινούριας σου δουλειάς σαν να εξαρτάται η ζωή σου από αυτό. Βρες και διάβασε όσα περισσότερα βοηθητικά άρθρα μπορείς. Ενημερώσου για το πως μπορείς να δώσεις το καλύτερο εαυτό σου. Μάθε κολπάκια τα οποία θα σε βοηθήσουν να κάνεις το καθετί ακόμη πιο εύκολα (τα λεγόμενα tips). Όσα πιο πολλά διαβάσεις και συγκρατήσεις, τόσο πιο άνετος και παραγωγικός θα είσαι.

 

  1. Κοιμήσου νωρίς, ξύπνα νωρίς!

Δεν θέλεις να σε πάρει ο ύπνος την ώρα που δουλεύεις, ούτε και να αργήσεις να πας στη δουλειά. Το να αργήσεις την πρώτη μέρα της δουλειάς σου είναι ίσως η χειρότερη πρώτη εντύπωση που θα μπορούσες να δώσεις στο αφεντικό σου. Πρέπει να είσαι συνεπής στα ραντεβού σου και υπεύθυνος σε ό,τι αναλαμβάνεις να κάνεις. Βάλε ξυπνητήρι (ή αν είσαι από αυτούς που δε ξυπνάνε ούτε με βόμβα, βάλε ξυπνητήρια) και πέσε να κοιμηθείς νωρίς. Θα είσαι ξεκούραστος και έτοιμος να δώσεις το 100% των ικανοτήτων σου. Άσε που το πρόσωπο σου θα λάμπει.

 

  1. Χαμογέλα!

Όποια κι αν είναι η δουλειά που θα κάνεις, το χαμόγελο είναι σημαντικό. Έχεις την ευκαιρία να κάνεις την ημέρα κάποιου καλύτερη αλλά και να δείξεις ότι αγαπάς την δουλειά σου. Οπότε, σιγουρέψου οτι χαμογελάς στους συναδέλφους/πελάτες σου και δεν θα χάσεις.

 

  1. Σημειώσεις!

Σίγουρα θα χρειαστείς κι έναν καλό φίλο. Αυτός θα είναι το σημειωματάριο σου. Θα το έχεις παντού μαζί σου κι έτσι όταν δεν θα καταλαβαίνεις κάτι, θα το σημειώνεις και θα το ψάχνεις αργότερα. Όταν βομβαρδιστείς με πληροφορίες, θα είναι εκεί να σε βοηθήσει να τις καταγράψεις για να τις θυμάσαι. Όσα περισσότερα σημειώνεις, τόσο καλύτερα για εσένα.

 

  1. Να είσαι κοινωνικός!

Μην ντρέπεσαι να μιλήσεις. Το μυστικό για να μην βρεθείς σε μια άβολη κατάσταση, είναι το να δείχνεις πως είσαι άνετος. Μίλα με τους συναδέλφους σου. Ρώτα τους για τα ενδιαφέροντα τους, τι κατάφεραν σήμερα, τι έχουν βάλει ως στόχο για τον μήνα. Μίλα για την ημέρα σου και ρώτα τους για την δική τους. Η επικοινωνία με τους συναδέλφους σου είναι σημαντική.

 

  1. Το τέλος της πρώτης βάρδιας.

Ξέρουμε, ξέρουμε. Θέλεις να τρέξεις πίσω στο σπίτι σου για να ξεκουραστείς και να χαλαρώσεις παρακολουθώντας την αγαπημένη σου εκπομπή. Σε καμία περίπτωση μην φύγεις τρέχοντας. Μόλις το ρολόι δείξει την ώρα που σχολάς, συγκρατήσου. Κάτσε λίγο παραπάνω και ρώτα το αφεντικό σου εάν υπάρχει κάτι άλλο το οποίο θα μπορούσες να κάνεις. Το μόνο σίγουρο είναι πως θα το εκτιμήσει και θα το θυμάται. Με αυτόν τον τρόπο θα δείξεις πως εκτιμάς την δουλειά σου και ότι κάνεις ο,τι περνάει από το χέρι σου.