fbpx

Έτσι θα «ξυπνήσεις» τους μυς σου που …κοιμήθηκαν στις διακοπές!

Έτσι θα «ξυπνήσεις» τους μυς σου που …κοιμήθηκαν στις διακοπές!

Διακοπές σημαίνουν ξεκούραση και φυσικά καλά έκανες και ξεκουράστηκες και εσύ και οι μυς σου! Οι περισσότεροι επιλέγουν από 15 μέρες έως και ένα μήνα να απέχουν από τις προπονήσεις και αυτός είναι αρκετός χρόνος ώστε οι μυς σου να ανασυνταχθούν.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Έτσι θα επαναφέρεις τους κοιλιακούς σου μετά τις διακοπές

 

Η επιστροφή στις προπονήσεις όμως απαιτεί την λεγόμενη επαναφορά που πρέπει να είναι σταδιακά αυξανόμενη για να γίνει σωστά.

Η επαναφορά στόχο έχει να «ξυπνήσει» τους μυς σου που «κοιμήθηκαν» στις διακοπές ή απλά στον χρόνο ξεκούρασης.

 

 

Ποια είναι όμως μία επαναφορά που πραγματικά θα ξυπνήσει σταδιακά τους μυς σου;

Δες τι σου προτείνουμε:

 

Μέρα 1

Δουλεύεις τις μυϊκές ομάδες του κορμού: Στήθος, πλάτη, ώμους, δικέφαλο και τρικέφαλο. Από μια άσκηση σε 3 σετ των 12 – 15 επαναλήψεων.

 

Μέρα 2

Δουλεύεις όλες τις μυϊκές ομάδες των ποδιών: Τετρακέφαλοι, δικέφαλοι, προσαγωγοί, απαγωγοί, γλουτοί, γαστροκνήμιοι. Από μια άσκηση σε 3 σετ των 12 – 15 επαναλήψεων.

 

Μέρα 3

Δούλεψε τις μπροστινές μυϊκές ομάδες του σώματος σου, δηλαδή: Στήθος, δικέφαλους, ώμους, τετρακέφαλους, προσαγωγούς. Κάνε από δύο ασκήσεις τη κάθε μυϊκή ομάδα 3 σετ των 10 – 12 επαναλήψεων.

 

Μέρα 4

Δούλεψε τις πίσω μυϊκές ομάδες: Πλάτη, Τρικέφαλους, δικέφαλους, απαγωγούς, γλουτούς, γαστροκνήμιοι.. Κάνε από δύο ασκήσεις τη κάθε μυϊκή ομάδα 3 σετ των 10 – 12 επαναλήψεων.

 

Μέρα 5

Δούλεψε πιέσεις: Κάνε ασκήσεις πιέσεων σε όλες τις βασικές μυϊκές ομάδες. Κάνε από ένα σετ των 8 – 10 επαναλήψεων σε κάθε μυϊκή ομάδα, αυξάνοντας ελαφρά τα κιλά.

 

Μέρα 6

Δούλεψε με έλξεις: Δούλεψε σε όλες τις μυϊκές ομάδες ασκήσεις έλξεων. Κάνε από ένα σετ των 8 – 10 επαναλήψεων σε κάθε μυϊκή ομάδα, αυξάνοντας ελαφρά τα κιλά.

 

Κάθε μέρα  δούλευε διαφορετικές ασκήσεις κοιλιακών.

Κάθε μέρα μετά τα βάρη κάνε 20 έως 30 λεπτά αεροβική!