fbpx

Έτσι θα περιποιηθείς σωστά τις μασχάλες σου

Έτσι θα περιποιηθείς σωστά τις μασχάλες σου

Οι περισσότεροι άνδρες θεωρούν ότι δεν πρέπει να ξυρίζονται στην περιοχή της μασχάλης καθώς αυτό αφαιρεί την αρρενωπότητα τους, όμως αυτό εκτός από θέμα υγιεινής είναι και θέμα γούστου. Η περιποίηση όμως στις μασχάλες σου είναι επιβεβλημένη!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Έτσι θα καταφέρεις να έχεις baby face και να δείχνεις νεώτερος

 

Η μασχάλη σου είναι γεμάτοι από αποκρινείς αδένες. Οι αδένες αυτοί ευθύνονται για την παραγωγή ιδρώτα. Μπορεί οι πρόγονοι σου να χρειάζονταν τις τρίχες αυτές για να προσελκύσουν το ταίρι τους αλλά, πίστεψε με, αυτή η συνήθεια δε θα σου φέρει τώρα το ίδιο αποτέλεσμα.

Οι περισσότερες γυναίκες πιστεύουν ότι οι πολύ έντονες τρίχες στη μασχάλη είναι απλά “αηδιαστικές”. Μπορεί να μην προτιμούν τους άντρες που έχουν εντελώς ξυρισμένες μασχάλες, αλλά σίγουρα προτιμούν κάποιον που φροντίζει ακόμα και αυτή την περιοχή του σώματος του.

Πως όμως θα περιποιηθείς σωστά τις μασχάλες σου ασχέτως αν ξυρίζεις τις τρίχες ή όχι;

 

Κόψε τις τρίχες ενώ είναι βρεγμένες

Μπορείς να κουρέψεις τη μασχάλη σου ενώ είναι στεγνή, αλλά θα σου πρότεινα να χρησιμοποιήσεις μια αδιάβροχη ξυριστική μηχανή και να το κάνεις ενώ είσαι στο μπάνιο. Το ζεστό νερό μαλακώνει τις τρίχες και μειώνει τον κίνδυνο να κοπείς.

 

Φρόντισε να είναι κοντές οι τρίχες

Αν πάρεις τελικά την απόφαση να κόψεις τις τρίχες σου, θα σου πρότεινα να τις κόψεις γύρω στα 2,5 εκατοστά ή λίγο πιο κοντές. Όμως, μην το παρακάνεις αν θέλεις να αποφύγεις τις άγριες τρίχες που τσιμπάνε.

 

Μην ξεχάσεις τη φροντίδα μετά το ξύρισμα

Μετά το ξύρισμα, χρησιμοποίησε μια άοσμη κρέμα για μετά το ξύρισμα. Πρόσεξε να μην χρησιμοποιήσεις κάποια κρέμα ή κολόνια που να βασίζεται στο αλκοόλ καθώς το δέρμα στις μασχάλες είναι πολύ ευαίσθητο. Περίμενε 2-3 λεπτά πριν βάλεις αποσμητικό.