fbpx

Έτσι θα πετύχεις το τέλειο και ίσως παραδοσιακό ξύρισμα!

Έτσι θα πετύχεις το τέλειο και ίσως παραδοσιακό ξύρισμα!

Για να μην ξυρίζεστε σαν τον …Ράμπο ανακαλύψτε την τέχνη του ξυρίσματος με σύγχρονο ή παραδοσιακό τρόπο και αποκτήστε τέλεια επιδερμίδα!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Να γιατί πρέπει να περιμένεις 20 λεπτά για το πρωινό ξύρισμα!

 

Κάποιοι κάνουν το λάθος και ξυρίζονται πριν το μπάνιο! Άλλοι ξυρίζονται σαν τον …Ράμπο! Σύμφωνα με τους αισθητικούς είναι καλό να ξυρίζεστε μετά το ντους ή ακόμα καλύτερα”,” μετά από ένα καλό ζεστό μπάνιο. Ο λόγος είναι απλός οι τρίχες του προσώπου μαλακώνουν και έτσι επιτυγχάνετε πιο βαθύ ξύρισμα και χωρίς τραυματισμούς!

Η επιλογή του αφρού ξυρίσματος είναι σχετικά απλή υπόθεση αφού οι περισσότερες εταιρίες έχουν δώσει τον καλύτερο τους εαυτό τα τελευταία χρόνια. Απλά θέλει λίγο προσοχή στην επιλογή της ευαισθησία ανάλογα με τον τύπο του δέρματος που έχετε.

Όσο για το ξυραφάκι! Πολλοί είναι εκείνοι που χρησιμοποιούν μίας χρήσεως! Καλά είναι αλλά δεν έχουν όλες τις ευκολίες εκείνωντων πολλαπλών χρήσεων. Η επιλογή ανταλλακτικού με τρείς ή δύο λεπίδες κάνει το ξύρισμα βαθύτερο και πιο ασφαλές.

 

Ο παραδοσιακός τρόπος

Για μερικούς του ξύρισμα είναι ιεροτελεστία και γίνεται πάντα το βράδυ ή το απόγευμα μετά την επιστροφή από τη δουλειά και μετά από ένα ζεστό χαλαρωτικό μπάνιο. Απαραίτητα τα δύο μπολ  το ένα για μούλιασμα των πινέλων (με λίγο οινόπνευμα διαλυμένο στο νερό) και το άλλο για ξέπλυμα της μηχανής του ξυραφιού δηλαδή Κρέμα σαπούνι και πινέλο τα βασικά «όπλα» του ξυρίσματος.

 

 

Η πετσέτα διπλωμένη στα δύο στον ώμο και η άλλη πάνω στο αναμμένο καλοριφέρ. Με το πινέλο φτιάχνουμε τον αφρό λίγο από την κρέμα – σαπούνι λίγο ζεστό νερό και πολύ ανακάτεμα. Βρέχουμε το πρόσωπο μας  αν δεν είναι ήδη βρεγμένο από το μπάνιο και με κυκλικές κινήσεις αρχίζουμε να αλείφουμε τον αφρό. Μόλις τελειώσουμε βουτάμε το ξυραφάκι στο μπολ με το οινόπνευμα και αρχίζουμε.  Όταν τελειώσουμε ξεπλένουμε με ζεστό νερό και σκουπιζόμαστε με την πετσέτα που έχουμε αφήσει πάνω στο καλοριφέρ. Η αίσθηση της ζέστης στο πρόσωπο είναι το κάτι άλλο και δίνει ένα αίσθημα χαλάρωσης.

 

Τα παραδοσιακά after save που καίνε το πρόσωπο και είναι γεμάτα οινόπνευμα έχουν  σχεδόν.

Αν χρησιμοποιείται το κλασσικό after save καλό θα είναι αμέσως μετά να κάνετε μια επάλειψη με ενυδατική after save κρέμα! Οι περισσότερες εταιρίες παράγουν τέτοια προϊόντα.καταργηθεί. Οι περισσότερες εταιρίες παράγουν κρεμώδη σκευάσματα που αναζωογονούν το δέρμα του προσώπου after save balsam δηλαδή.