fbpx

Έτσι θα πλύνεις έξυπνα το αυτοκίνητο σου επιστρέφοντας από τις διακοπές

Έτσι θα πλύνεις έξυπνα το αυτοκίνητο σου επιστρέφοντας από τις διακοπές

Επιστρέφοντας από τις διακοπές με το αυτοκίνητο σου έχεις δύο επιλογές: Η πρώτη να το πας σε πλυντήριο και η δεύτερη να το πλύνεις μόνος σου!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αποκάλυψη: Να γιατί δεν πρέπει να πιστεύεις τους influencers που «λανσάρουν» αυτοκίνητα

 

Η δεύτερη βέβαια όχι μόνο είναι πιο οικονομική αλλά σίγουρα θα το προσέξεις καλύτερα από τον υπάλληλο του πλυντηρίου.

Όμως πως θα το πλύνεις σωστά χωρίς να ξοδέψεις …τόνους νερό, υλικών και ταλαιπωρίας;

Δες τι παίζει και κάνε το πλύσιμο του αυτοκινήτου σου μια ευχάριστη διαδικασία:

 

Μην τα κάνεις …μουσκεμα!

Κι όμως, ρίχνοντας «καντάρια» νερό πάνω στο αυτοκίνητό σου, δεν το καθαρίζεις. Για την ακρίβεια, πλένοντάς το με τον «παραδοσιακό» τρόπο (βλέπε: νερό και σφουγγάρι), όχι μόνο δεν το καθαρίζεις αλλά μεταφέρεις τη βρομιά που έχει μαζευτεί πάνω του από το ένα σημείο στο άλλο. Επιπλέον, αν τρίβεις με επιμονή ένα συγκεκριμένο σημείο για να απομακρύνεις κάποιο στίγμα, υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο να «τραυματίσεις» την μπογιά.

 

Στόχευσε πραγματικά στη βρομιά

Αυτό που πρέπει να κάνεις πρώτα απ΄όλα προκειμένου να καθαρίσεις το αυτοκίνητό σου εύκολα και γρήγορα είναι να διασπάσεις τη σκόνη που έχει δημιουργήσει «κρούστα» πάνω του. Για να το καταφέρεις αυτό, μπορείς να χρησιμοποιήσεις οποιοδήποτε ειδικό καθαριστικό σπρέι κυκλοφορεί στην αγορά, αφού προηγουμένως βρέξεις ελαφριά το αυτοκίνητό σου. Να σημειωθεί εδώ ότι τα προϊόντα αυτά όχι μόνο καθαρίζουν αλλά λόγω των συστατικών που περιέχουν, δημιουργούν κι ένα προστατευτικό στρώμα πάνω στην επιφάνεια του αυτοκινήτου, το οποίο χαρίζει επιπλέον λάμψη. Αντί για κάποιο παλιό κομμάτι πανί ή σφουγγάρι, χρησιμοποίησε μια βρεγμένη πετσέτα μικροϊνών, η οποία θα έχει απαραίτητα πυκνή ύφανση και θα είναι αρκετά παχιά. Αν η πετσέτα σου έχει αυτά τα χαρακτηριστικά, τότε η βρομιά θα εγκλωβιστεί μέσα σε αυτή και δεν θα μεταφέρεται από το ένα μέρος του αυτοκινήτου στο άλλο. Παράλληλα, χρησιμοποιώντας μια τέτοια πετσέτα μειώνεις και τις πιθανότητες να γρατζουνίσεις την μπογιά, αν χρειαστεί να τρίψεις κάποιον λεκέ για να τον απομακρύνεις.

 

Μην σπαταλάς νερό, σου φτάνει ο κουβάς!

Μια οποιαδήποτε βρύση όταν είναι φουλ ανοικτή βγάζει περίπου 15 λίτρα νερό το λεπτό. Με αυτό το δεδομένο, κάθε φορά που αφήνεις τη βρύση ανοικτή για δέκα λεπτά -για όσο διαρκεί ένα τυπικό πλύσιμο- σπαταλάς 150 λίτρα νερού. Αποφεύγοντας να χρησιμοποιήσεις τη μάνικα δεν προστατεύεις μόνο το περιβάλλον, αλλά και το ίδιο σου το αυτοκίνητο, αφού το (πολύ) νερό διαβρώνει με διάφορους τρόπους το χρώμα.