fbpx

Έτσι θα «προγραμματιστείς» και θα ξεκολλήσεις θα βάλεις τάξη στην άσκηση!

Έτσι θα «προγραμματιστείς» και θα ξεκολλήσεις θα βάλεις τάξη στην άσκηση!

Το να γυμνάζεσαι συχνά είναι εύκολο, κυρίως στα λόγια, στην πράξη, όμως, γίνεται όλο και πιο δύσκολο εφόσον μιλάμε για μια καθιστική ζωή.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Μάθε πόσο γρήγορα χάνεται η φυσική κατάσταση αν σταματήσεις να γυμνάζεσαι

 

Η άσκηση με συνέπεια απαιτεί έναν καλό προγραμματισμό αλλά και θέληση από την πλευρά σας. Αν και στην αρχή φαντάζει δύσκολο, αν ακολουθήσετε μια συγκεκριμένη προσέγγιση, τότε ίσως βρεθείτε από τον καναπέ σας στο πάτωμα ή σε κάποιο όργανο γυμναστικής. Με τις παρακάτω συμβουλές, ίσως δείτε μια σημαντική αλλαγή στη ζωή σας αλλά και στο σώμα σας. Ποτέ δεν είναι αργά, μην περιμένετε το νέο χρόνο για να πάρετε αποφάσεις.

 

Κάνε κάτι που σου αρέσει πραγματικά

Όσον αφορά την άσκηση, οι άνθρωποι τείνουν να πιστεύουν ότι για να λειτουργήσει σωστά, αυτή πρέπει να γίνει και δυσάρεστη. Πιστεύουν ότι η άσκηση είναι σαν ένα κακό φαγητό. μπορεί να μην σας αρέσει η γεύση, αλλά πρέπει να το καταναλώσετε γιατί είναι καλό για εσάς. Τελικά, η δυσαρέσκεια υπερνικά την αρχική θέληση και γυρίζουμε πίσω στον καναπέ μας. Είναι αλήθεια ότι για να είναι άσκηση αποτελεσματική, πρέπει να έχει και έναν βαθμό δυσκολίας, αλλά αν δεν σας αρέσει αυτό που κάνετε, τότε δεν υπάρχει περίπτωση να συνεχίσετε. Αυτό θα πάρει λίγο χρόνο και ώρες πειραματισμού. Εάν δεν σας αρέσει το ποδήλατο, δοκιμάστε το τρέξιμο ή το αντίθετο. Αν δεν σας αρέσει καθόλου να τρέχετε, δοκιμάστε το κολύμπι. Εάν δεν σας αρέσουν τα βάρη, δοκιμάστε ένα αερόβιο πρόγραμμα. Υπάρχουν επιλογές. Εάν θέλετε να κάνετε την γυμναστική να μοιάζει με συνήθεια, ξεκινήστε επιλέγοντας μια δραστηριότητα που απολαμβάνετε.

 

Πρόγραμμα

Εκτός από την επιλογή μιας δραστηριότητας που δεν σας αρέσει, το άλλο πράγμα που εμποδίζει τους ανθρώπους να γυμνάζονται τακτικά, είναι ότι δεν είναι κοιτάζουν το πρόγραμμά τους. Για αυτούς τους ανθρώπους, η άσκηση είναι ένα από αυτά τα πράγματα στα οποία απλά δεν προλαβαίνουν γιατί πολύ απλά, δεν έχουν χρόνο. Υπάρχει χρόνος, όπως υπάρχει και ατζέντα στο κινητό σας. Ο καλύτερος τρόπος να το κάνετε αυτό είναι να προγραμματίσετε τις προπονήσεις σας στο ημερολόγιό σας και να τις αντιμετωπίζετε σαν ραντεβού γιατρού. Δοκιμάστε το, πιάνει.

 

Πειραματισμός

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι καλύτερο να γυμνάζονται με το που ξυπνούν. Ωστόσο, αυτός δεν είναι απαραβίαστος κανόνας για όλους. Όλοι έχουν διαφορετικά προγράμματα εργασίας / ζωής και διαφορετικούς ρυθμούς στην καθημερινή τους ενέργεια όπως και διαφορετικά κίνητρα. Ίσως θα λατρέψετε να ασκηθείτε το μεσημέρι ή το βράδυ. Δεν θα ξέρετε ποτέ, εκτός αν δοκιμάσετε. Πειραματιστείτε με διαφορετικές επιλογές και δείτε τι λειτουργεί καλύτερα για εσάς.

 

Ρουχισμός

Είναι σημαντικό να έχετε ένα συγκεκριμένο σετ ρούχων που θα είναι για εσάς τα ρούχα της προπόνησης. Σκεφτείτε την προπόνηση του ως κάτι όμορφο και ότι το να τον φοράτε αυτά τα ρούχα, θα σας κάνει ακόμα καλύτερους. Όταν φοράτε ρούχα που δεν σχετίζονται με τίποτα άλλο εκτός από την άσκηση, αυτή η «στολή» πράγματι θα σας βοηθήσει να μπείτε σε λειτουργία προπόνησης. Θα νιώσετε έτοιμοι για «μάχη» στο γυμναστήριο.

 

Κουνήσου, ακόμα και όταν δεν έχεις όρεξη

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, το πιο δύσκολο μέρος της άσκησης για πολλούς ανθρώπους είναι απλά να ξεκινήσετε. Πολλές φορές, απλά δεν αισθάνεστε έτοιμοι. Δεν θέλετε να σηκωθείτε από το κρεβάτι, απολαμβάνετε την άνεσή του και τη ζεστασιά του. Δοκιμάστε να κάνετε μια συμφωνία με τον εαυτό σας. Αποφασίστε ότι το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πάτε στο γυμναστήριο και να ασκηθείτε για 10 λεπτά. Αν μετά από 10 λεπτά δεν θέλετε να το κάνετε πια, τότε μπορείτε να πάτε σπίτι. Είναι εύκολο να δεσμευτείς. Φυσικά, αυτό που συμβαίνει 9 φορές στα 10 είναι ότι όταν βρίσκεστε στο γυμναστήριο, θέλετε να συνεχίσετε ακόμα πιο έντονα την γυμναστική σας.