fbpx

Έτσι θα προστατευτείς από το νέο ιό που πλήττει με άγνωστες συνέπειες το Messenger

Έτσι θα προστατευτείς από το νέο ιό που πλήττει με άγνωστες συνέπειες το Messenger

Ένας νέος ιός ταλαιπωρεί τους χρήστες του Messeger με άγνωστες προς το παρόν συνέπειες στον υπολογιστή σου ή στις προσωπικές συνομιλίες, αφού δεν έχει υπάρξει σχετική ανακοίνωση από το Facebook.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Ο ένας χρόνος κορωνοϊός τους έκανε όλους να …στριμάρουν …πολύ …πάρα πολύ!

 

Η ζημιά μπορεί να μην είναι ορατή σε σένα αλλά να επηρεάζει το λογισμικό του υπολογιστή σου και χωρίς να το καταλάβεις να υποκλέπτει συνομιλίες ή αρχεία.

Οι χρήστες του Facebook ήδη έχουν αρχίσει να προειδοποιεί ο ένας τον άλλον με αναρτήσεις στο προφίλ τους.

 

 

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι χρήστες του Facebook ο ιός στέλνει ένα μήνυμα που φαίνεται ότι έρχεται από φίλο και γράφει: “Κοίτα τι βρήκα για σένα… (καρδούλα)…” ΠΡΟΣΟΧΗ! Αν σας έχουν στείλει αυτό το μήνυμα στο Messenger τότε πρόκειται για ιό.

Το μήνυμα τις τελευταίες μέρες έχει σταλεί σε πολλούς λογαριασμούς, μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις φαίνεται ότι το στέλνει κάποιος φίλος του χρήστη. Ωστόσο, πρόκειται για κακόβουλο λογισμικό, που χτυπά τους λογαριασμούς των χρηστών του Facebook και σε περίπτωση που το ανοίξουν, αυτόματα αυτό στέλνετε και στους φίλους του χρήστη που το άνοιξε.

 

 

Σε περίπτωση που λάβεις κάποιο περίεργο μήνυμα, δεν πρέπει να το ανοίξεις και θα πρέπει να το σβήσεις αμέσως. Αν παρόλα αυτά έχεις μολυνθεί από τον ιό, θα πρέπει να αλλάξει τον κωδικό πρόσβασης στο Facebook, να καθαρίσεις την προσωρινή μνήμη όλων των browsers του υπολογιστή σου (history, cookies, temporary files κλπ) και να σιγουρευτείς επίσης ότι έχεις την ενημερωμένη έκδοση του antivirus.