fbpx

Έτσι θα προστατεύσεις το πρόσωπο σου από τις ρυτίδες

Έτσι θα προστατεύσεις το πρόσωπο σου από τις ρυτίδες

Αν θεωρείς ότι οι ρυτίδες σου προσδίδουν γοητεία, η αλήθεια είναι ότι προσθέτουν αρκετά χρόνια στο ανδρικό πρόσωπο και μάλλον είναι  καιρός να αλλάξεις νοοτροπία.

Έρευνες έχουν δείξει ότι η διαδικασία γήρανσης στους άνδρες αρχίζει αργότερα σε σχέση με τις γυναίκες. Όμως, από τη στιγμή που αρχίζει, τα σημάδια της είναι πιο έντονα και η εξέλιξή της πιο γρήγορη.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Έτσι θα καταφέρεις να δώσεις το look που θέλεις και τα μαλλιά δυνατά στο κεφάλι σου!

 

Οι άνδρες κυρίως εμφανίζουν ρυτίδες έκφρασης και ιδιαίτερα στο μέτωπο, στο πλάι των ματιών (γνωστές και ως «πόδι της χήνας») και γύρω από το στόμα και τη μύτη.

Τι θα βοηθούσε:

Μια εξειδικευμένη αντιρυτιδική κρέμα κάθε πρωί μετά τον καθαρισμό ή το ξύρισμα. Την ίδια κρέμα φυσικά, αν θέλετε, μπορείτε να τη φοράτε και βράδυ. Oι εξειδικευμένες ανδρικές κρέμες έχουν μη λιπαρή υφή. Απορροφώνται αμέσως και δεν αφήνουν λιπαρότητα και γυαλάδα στην επιδερμίδα.

Ο ήλιος ιδιαίτερα βλαβερός για την υγεία και την εμφάνιση της επιδερμίδας. Μπορεί να επιταχύνει σε μεγάλο βαθμό τα σημάδια της γήρανσης και ιδιαίτερα την εμφάνιση των ρυτίδων. Χρησιμοποιείτε οπωσδήποτε αντιηλιακό όταν εκτίθεστε στον ήλιο πολλή ώρα (π.χ. στα σπορ) και φροντίστε να το ανανεώνετε κάθε 2 ώρες.

 

Παράλληλα όμως κοιμήσου καλά

Επιστήμονες από τη Σουηδία και συγκεκριμένα από το Πανεπιστήμιο Στοκχόλμης διαπίστωσαν ότι η σημασία του βραδινού ύπνου είναι μεγάλη όχι μόνο για την ξεκούραση του εγκεφάλου, όπως είναι ήδη γνωστό, αλλά ακόμα και για την εξωτερική εμφάνιση.

Όπως αναφέρουν στη μελέτη τους, η οποία δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Sleep, διαπίστωσαν ότι όσοι στερούνται τον βραδινό τους ύπνο δεν αποκτούν μόνο μαύρους κύκλους, αλλά επιπλέον εμφανίζουν ρυτίδες νωρίτερα!

Τη σχέση της έλλειψης ύπνου με τη γήρανση έδειξε και άλλη έρευνα, που διεξήχθη πρόσφατα από γνωστή εταιρεία καλλυντικών και έδειξε ότι όσο λιγότερο κοιμάται κανείς, τόσο πιο γρήγορα εμφανίζει σημάδια γήρανσης.

Εξάλλου, παλαιότερη έρευνα είχε δείξει ότι η ωραία εμφάνιση μπορεί να παίζει ρόλο ακόμη και στη μακροζωία!