fbpx

Έτσι θα …στρώσεις τις γάμπες σου και θα έχεις δυνατά και συμμετρικά πόδια

Έτσι θα …στρώσεις τις γάμπες σου και θα έχεις δυνατά και συμμετρικά πόδια

Οι γάμπες κάνουν δυνατά πόδια, όμως δεν είναι μόνο η δύναμη αλλά και η εικόνα των ποδιών σου που δείχνουν πλήρως γυμνασμένα. Το χειρότερο είναι να έχεις τρίγωνη πλάτη και τα δυνατά μπράτσα αλλά τα πόδια σου μοιάζουν σαν καλαμάκια!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: 10 ασκήσεις να χτίσεις τους πλάγιους κοιλιακούς πριν βγεις παραλία!

 

Δες πως να γυμνάσεις τις γάμπες σου αποτελεσματικά και θα τους δώσεις όγκο, ακόμη κι αν το DNA σου δεν σε βοηθάει.

Είναι εύκολο να μισείς τους μυς στις γάμπες. Σε σύγκριση με άλλους μυς του κάτω σώματος, είναι σχετικά μικροί και αναπτύσσονται πιο αργά. Αυτή η γρήγορη συμβουλή εκγύμνασης είναι μια ευκαιρία να μάθεις πώς να γυμνάζεις τις γάμπες σου πιο έξυπνα και αποτελεσματικά. Αν δεν τις γυμνάσεις οι επιδόσεις σου θα είναι πεσμένες: θα κάνεις χαμηλότερα άλματα, βραδύτερα σπριντ, θα έχεις μειωμένη σταθερότητα στα squats και τις άρσεις θανάτου ενώ ο κίνδυνος τραυματισμού στα γόνατα θα είναι αυξημένος.

Ο μυς της γάμπας, βρίσκεται στο κάτω μέρος του ποδιού και αποτελείται από δύο μύες: τον γαστροκνήμιο, που είναι ο μεγαλύτερος, και τον υποκνημίδιο, που είναι ο μικρότερος.

 

 

Ο γαστροκνήμιος είναι ο μεγαλύτερος μυς της γάμπας και διαθέτει δύο μέρη ή «κεφάλια» που μαζί δημιουργούν ένα σχήμα διαμαντιού.

Ο υποκνημίδιος ή πελματικός είναι ο μικρότερος επίπεδος μυς που βρίσκεται κάτω από τον γαστροκνήμιο μυ.

Οι δύο αυτοί μύες συναντούνται στη βάση της γάμπας. Ο σκληρός συνδετικός ιστός στο κάτω μέρος τους συγχωνεύεται με τον αχίλλειο τένοντα. Ο αχίλλειος τένοντας μπαίνει μέσα στο οστό της φτέρνας.

Οταν περπατάς, τρέχεις ή πηδάς, ο μυς της γάμπας τραβά τη φτέρνα μέχρις ότου να καταστεί δυνατή η κίνηση προς τα εμπρός.

Εκεί βρίσκεται το μυστικό για την ανάπτυξη των μυών στις γάμπες: Πρέπει να γυμνάσεις κάθε έναν από αυτούς τους μυς ως δύο διαφορετικές μυς.

Βάλε στόχο να γυμνάζεις τους μυς αυτούς δύο έως τρεις φορές την εβδομάδα σε μη διαδοχικές ημέρες με μια ποικιλία ασκήσεων.

 

Σχοινάκι

Αλματάκια σε συνδυασμό με τις περιστροφές του σχοινιού. Το σχοινάκι είναι βέβαιο ότι εκτός από τις γάμπες σου θα τεστάρει σε μεγάλο βαθμό και τα νεύρα σου. Σε προετοιμάζουμε λοιπόν, νευράκια θα έχεις πολλά αλλά αξίζει τον κόπο να κάνεις υπομονή.Κάθε άλμα να γίνεται με τις μύτες των ποδιών και τα γόνατα ποτέ των ποτών λυγισμένα.

 

Ανασηκώσεις σε σκαλί με το ένα πόδι

Πάτα με τις μύτη του ενός ποδιού σου πάνω στο σκαλί με τη φτέρνα να είναι στον αέρα. Από εδώ και πέρα δουλειά σου είναι να βάζεις δύναμη στις μύτες και να φτάνεις όσο πιο ψηλά γίνεται χωρίς να «ξεκολλήσεις» τη μύτη από το σκαλί. Στο κατέβασμα να φέρνεις τη φτέρνα σου μέχρι το ύψος του σκαλιού, όχι πιο κάτω.

 

Σκαλάκια

Η πιο κλασσική άσκηση που χρησιμοποιούν οι περισσότεροι αθλητές την περίοδο της προετοιμασίας. Βρες μια μεγάλη σκάλα σε κάποιο πάρκο ή σε γήπεδο και άρχισε να ανεβαίνεις με ταχύτητα. Κατέβαινε με χαλαρό βήμα και επανέλαβε όσο αντέξεις!

 

Τρέξιμο στην άμμο

Κορυφαία άσκηση, η καλύτερη από όλες που παίζουν εκεί έξω. Το τρέξιμο στο ασταθές επίπεδο της παραλίας αποτελεί την καλύτερη συνεισφορά στα της γάμπας σου. Η αλήθεια είναι, μάλιστα, σε δυναμώνει και σε άλλα σημεία του σώματος, καθώς θέλοντας και μη βάζεις ολοένα και περισσότερη δύναμη.