fbpx

Έτσι θα συντηρήσεις σωστά την αλυσίδα της μηχανής σου τον χειμώνα

Έτσι θα συντηρήσεις σωστά την αλυσίδα της μηχανής σου τον χειμώνα

Μπορεί το καλοκαίρι να έχει σκόνες και ίσως χώματα και άμμους από τις παραλιακές εξορμήσεις, ο χειμώνας όμως είναι εκείνος που ταλαιπωρεί περισσότερο την αλυσίδα της μοτοσικλέτας σου!

Αν είσαι allwatherμηχανόβιος τότε είναι βέβαιο ότι δεν αποχωρίζεσαι την  μοτοσικλέτα σου ακόμα και όταν βρέχει.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτά είναι τα θετικά μιας χειμωνιάτικης μοτοεκδρομής

 

Τον χειμώνα λοιπόν οι μέρες βροχής είναι περισσότερες και τις περισσότερες φορές χαμηλής έντασης που εν ξεπλένει τους δρόμους αλλά δημιουργεί μια λασπώδη κατάσταση κάτι που συσσωρεύεται στην αλυσίδα. Από την άλλη οι κρύες θερμοκρασίες του χειμώνα επιδρούν αρνητικά στο κάθε λιπαντικό.

Ο καθαρισμός και η λίπανση της αλυσίδας κίνησης πρέπει να γίνεται πιο τακτικά τον χειμώνα ώστε να είναι πάντα στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και να μη φθείρεται υπερβολικά.

Σε γενικές γραμμές πρέπει να γίνεται κάθε 500 χιλιόμετρα, αλλά αν η μοτοσυκλέτα κινείται σε χωματόδρομους και έρχεται αντιμέτωπη με σκόνη και λάσπες, είναι καλό η συντήρηση να γίνεται πιο τακτικά.

Επίσης, το πλύσιμο και η οδήγηση σε βροχή απομακρύνει μέρος του λιπαντικού από την αλυσίδα, οπότε μπορεί να χρειαστεί ξανά λίπανση.

Η αλυσίδα δεν είναι ακριβό ανταλλακτικό, όμως το κιβώτιο ταχυτήτων είναι! Μια υπερβολικά τεντωμένη ή χαλαρή αλυσίδα μπορεί εύκολα να ξεχαρβαλώσει το κιβώτιο ταχυτήτων σε μικρό χρονικό διάστημα. Επίσης μια κακοσυντηρημένη αλυσίδα μπορεί να κοπεί ανά πάσα ώρα και στιγμή κάτι που φυσικά δεν θέλεις να συμβεί!