fbpx

Έτσι θα τεστάρεις το επίπεδο αγάπης που νιώθεις και δεν θα καταπιέζεσαι !

Έτσι θα τεστάρεις το επίπεδο αγάπης που νιώθεις και δεν θα καταπιέζεσαι !

Η αγάπη είναι μια έννοια υποκειμενική. Αγαπάμε, μας αγαπούν, ο καθένας με τον τρόπο του όπως λένε και οι παλιότεροι. Αν ψάξεις τον εαυτό σου, με πολύ κριτική άποψη, τότε θα ανακαλύψεις σε ποιο επίπεδο αγάπης είσαι, αν καταπιέζεις ή αν καταπιέζεσαι.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Κάθε πόσες μέρες κάνουν σεξ τα ευτυχισμένα ζευγάρια;

 

Η αυτογνωσία είναι πολύ σημαντική σε κάθε σχέση και το σίγουρο είναι ότι πρέπει να υπάρχει ισορροπία ανάμεσα στα δύο μέρη αλλιώς η αγάπη γίνεται ανυπόφορη, κουράζει και στο τέλος εκρήγνυται.

Για να μην φτάσεις σε αυτά τα δυσάρεστα επίπεδα, ενημερώσου για τα επίπεδα αγάπης και αποφάσισε, αν θα αλλάξεις ή αν θα συνεχίσεις:

 

  1. Εγωιστική αγάπη

Η εγωιστική αγάπη ονομάζεται και «Η αγάπη του μωρού» και σημαίνει ότι οι ατομικές ανάγκες του ενός συντρόφου μόνο είναι η προτεραιότητα.

 

  1. Αγάπη με όρους

Αυτή η αγάπη προϋποθέτει ότι θα δοθεί αγάπη από τον ένα σύντροφο, μόνο στην περίπτωση που ο άλλος σύντροφος καλύπτει τις επιθυμίες και τις ανάγκες του πρώτου. Πρόκειται για το γνωστό εμπορικό αλισβερίσι. Σου δίνω πέντε, μου δίνεις πέντε.

 

  1. Αγάπη άνευ όρων

Σε αυτό το επίπεδο παρατηρούμε ότι ο ένας σύντροφος έχει ως προτεραιότητα τον άλλον, ενώ οι ανάγκες του ενός συντρόφου κατέχουν σημαντική θέση στη ζωή του άλλου ο οποίος φροντίζει να τις ικανοποιεί απόλυτα και άμεσα, με χαρά.

Φρόντισε να αναρωτηθείς σε ποιο επίπεδο βρίσκεται η σχέση σου, τι κάνει ο σύντροφος σου και τι κάνεις εσύ! Αν αποκτήσεις την αυτογνωσία τότε θα καταφέρετε να φτάσετε στο ανώτερο επίπεδο αγάπης!