fbpx

Έτσι θα την βγάλεις οικονομικά την παραμονή των Χριστουγέννων!

Έτσι θα την βγάλεις οικονομικά την παραμονή των Χριστουγέννων!

Τα Χριστούγεννα χρειάζονται χρήματα, λίγα είτε πολλά, ανάλογα με τις ανάγκες και το βαλάντιο του καθενός. Όμως στις μέρες μας όλοι κοιτάνε την οικονομία ακόμα και αν έχουν χρήματα.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: 10 χαρακτηριστικά που σου δείχνουν πόσο ισχυρός χαρακτήρας είσαι

 

Δες λοιπόν πως μπορείς να κάνεις οικονομία και να περάσεις καλά Χριστούγεννα:

 

  1. Ψώνισε από λαϊκές ή Bazaar

Η οικονομική αξία του δώρου δεν έχει σημασία. Στην πραγματικότητα αξία έχει η μοναδικότητα του κάθε δώρου που μπορείς να βρεις σε λαϊκές αγορές και bazaar.

 

  1. Φτιάξε τα γλυκά

Δεν θέλει πολλά. Μερικά φρούτα κα υλικά ζαχαροπλαστικής. Μια συνταγή την βρίσκεις το internet. Μπορείς να κάνεις ακόμα και μελομακάρονα ή κουραμπιέδες που σίγουρα θα σου στοιχίσουν λιγότερο από το να τους αγοράσεις.

 

  1. Ψάξε ντουλάπες και αποθήκες

Είναι πραγματικά απίστευτο πώς ακόμα και οι λιγότερο φανατικοί καταναλωτές εξ ημών αγοράσαμε τις χρυσές δεκαετίες του καταναλωτισμού (1990-2009) ρούχα που ξεχάστηκαν με τα καρτελάκια τους ή φορεμένα μόλις μια φορά στα ανήλιαγα βάθη κάποιας ντουλάπας. Ψάξε – βρες – ξεσκόνισε και θα έχεις καινούργια ρούχα.

 

  1. Δώσε «χάρη» στη γαλοπούλα

Γεμίστε κοτόπουλο αντί για γαλοπούλα. Είναι σαφώς οικονομικότερο και σαφώς νοστιμότερο. Αν η γαλοπούλα άρεσε σε κανέναν  θα την τρώγαμε περισσότερες από μία φορές τον χρόνο. Και δεν θα την χρυσοπληρώναμε.

 

  1. Αν είστε πολλοί …νοικιάστε χώρο!

Αν είστε μεγάλη παρέα νοικιάστε χώρο για να κάνετε πάρτι αντί να κλείσετε τραπέζι σε μπαρ,  club, εστιατόριο. Θα πρέπει να είστε αρκετά μεγάλη παρέα  από 20 άτομα και πάνω για να συμφέρει οικονομικά η συγκεκριμένη πρόταση. Γλιτώνετε όμως έτσι πολλά λεφτά πολύ στριμωξίδι και πολλές μουσικές επιλογές που δεν συμβαδίζουν με τα γούστα σας.

 

  1. Οικονομικό ρεβεγιόν σπίτι

Κάνε ρεβεγιόν στο σπίτι. Δεν χρειάζεται να είναι από εκείνα τα ρεβεγιόν των ‘90s με τους μπουφέδες …στιλ …Κύριε πρέσβη μας κακομαθαίνετε… που θα σας στοιχίσουν μια μικρή περιουσία. Καλέστε μόνο τους καλύτερους φίλους σας εκείνους με τους οποίους ξέρετε πως θα περνούσατε καλά ακόμη κι αν χρειαζόταν να αλλάξετε τον χρόνο σε ένα παγκάκι έξω από σταθμό τραίνου μοιράστε τα έξοδα με τον πατροπαράδοτο τρόπο «εγώ βάζω τα ποτά”,” εσύ τα φαγητά ο άλλος τα γλυκά». Ακόμα καλύτερα φτιάξτε ένα κοινό ταμείο εφοδιαστείτε με τα απαραίτητα από το σούπερ μάρκετ και μαγειρέψτε όλοι μαζί από το πρωί.