fbpx

Έτσι θα της δείξεις ότι ενδιαφέρεσαι γι εκείνη

Έτσι θα της δείξεις ότι ενδιαφέρεσαι γι εκείνη

Όλοι μας έχουμε βρεθεί στην θέση που έχουμε ενδιαφέρον για ένα πρόσωπο αλλά λόγω υπερβολικής ντροπαλότητας ή όχι αρκετής εμπειρίας στο να εκφράσουμε το ανάλογο συναίσθημα κάνει την όλη διαδικασία αρκετά πιο δύσκολη.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Κι όμως όταν φτιάχνεις πίτσα την …ξεσηκώνεις για …σεξ! – Μάθε την ιστορία της Κατερίνας

 

Δυστυχώς, σε κάποιες περιπτώσεις, η άγνοια για το πώς είθιστε να συμπεριφερόμαστε σε τέτοιες καταστάσεις, μπορεί να λειτουργήσει αποτρεπτικά. Παρακάτω θα σου προσφέρουμε τρόπους με τους οποίους θα μπορέσεις θα υπερπηδήσεις το εμπόδιο που λέγεται “αμηχανία”.

Πώς να δείξεις ότι ενδιαφέρεσαι για αυτήν

 

Βρες την κατάλληλη στιγμή

Το να βρεις την σωστή στιγμή για να ανοίξεις την οποιαδήποτε συζήτηση, είτε ακόμη για ένα απλό “γειά” είναι αρκετά σημαντικό. Για παράδειγμα, αν την ώρα που θες να χαιρετήσεις το πρόσωπο που σε ενδιαφέρει φαίνεται απασχολημένο ή στην χειρότερη μπερδεμένο, καλό θα ήταν να κάνεις μια προσέγγιση που θα είναι βοηθητική. Κοινώς, για να το κάνουμε πιο ευκόλως κατανοητό, έχει μεγάλη σημασία να “διαβάζεις” την γλώσσα του σώματος οποιαδήποτε στιγμή. Με αυτό τον τρόπο, αποφεύγεις την προβολή οποιασδήποτε πίεσης και αυτό είναι κάτι που γίνεται άμεσα κατανοητό.

 

Ξεκίνα συζήτηση για κάποιο θέμα

Πάντα με γνώμονα την κατάλληλη στιγμή, μια συζήτηση περί διαφόρων θεμάτων όπως τα αγαπημένα σας βιβλία, η αγαπημένη σας μουσική ή ακόμη αναφορές σε κάτι πιο γενικό όπως η τέχνη, θα τραβήξει πολύ την προσοχή. Συζητώντας για κάποιο κοινό ενδιαφέρον ή ίσως σε κοινή βιωματική εμπειρία, είναι κάτι που θα δώσει έξτρα ώθηση για να εκδηλωθεί κάποιο καθαρό σημάδι ενδιαφέροντος. Φυσικά, να μην ξεχνάμε για τον τόνο της φωνής. Ο τόνος της ομιλίας σου πρέπει να είναι ήρεμος, μην τον ανεβάζεις άσκοπα. Στην τελική, σε ήρεμο περιβάλλον βρίσκεσαι, όχι στο γήπεδο.

 

Κάνε κοπλιμέντα

Τα κοπλιμέντα είναι το Άλφα και το Ωμέγα σε κάθε περίσταση. Αν είσαι παρατηρητικός, ακόμη καλύτερα. Θέλουμε να πούμε, αν η αλλαγή στο μαλλί της είναι μικρή και εσύ, αφού το αντιληφθείς, κάνεις κάποιο κοπλιμέντο, θα χαρεί ιδιαιτέρως διότι θα δώσεις την εντύπωση ότι την προσέχεις. Μπορεί, επίσης, να είναι κάποιο ένδυμα. Αν έβαλε μια καινούργια μπλούζα που δίνει έμφαση στα μάτια της, κάνε κοπλιμέντο και για την μπλούζα και για τα μάτια της. Γενικά, συνδύασε ένα στοιχείο με ένα άλλο. Έτσι, το αρχικό κοπλιμέντο για το οποίο προοριζόσουν να κάνεις, ενισχύεται. Μ’ ένα σμπάρο, δυό τρυγόνια.

 

Μίλα ειλικρινά

Σε οποιονδήποτε τομέα της ζωής μας, η ειλικρίνια φανερώνει το ποιόν μας σαν άνθρωπο. Μην φοβάσαι να εκφράσεις την σκέψη σου για κάποιο θέμα που σε απασχολεί στην ζωή σου. Έτσι, θα δείξεις ότι είσαι ένας ευαίσθητος άνδρας. Ακόμη, θα δημιουργηθεί μια πολύ καλή εικόνα ενός ανθρώπου που προσμετράει την γνώμη της, πράγμα που είναι θετικό προς εσένα και σ’ αυτήν.

Επίσης, προσπάθησε να ρωτάς ερωτήσεις που έχουν κάποιο “βάθος”. Είναι ένας τρόπος για να διαμορφώσεις ισχυρότερο ψυχικό δεσμό. Μην μπερδεύεις την ποσότητα με την ποιότητα. Το να ρωτάς ερωτήσεις και να παίρνεις μονολεκτικές ή απαντήσεις λίγων λέξεων, σημαίνει ότι έχει βαρεθεί λίγο. Είναι ώρα να αλλάξεις ρότα στην συζήτηση.

 

Ψυχραιμία

Κάποιες φορές μας καταβάλλει ένα μεγάλο κύμα ενθουσιασμού, πράγμα που μπορεί να λειτουργήσει σαν εμπόδιο. Θέλουμε να πούμε τόσα πολλά και φτάνουμε στο σημείο ή να παγώσουμε και να κάνουμε σαν να ήπιαμε το αμίλητο νερό ή να αυξάνουμε ασυναίσθητα την ποσότητα των λεγομένων μας χωρίς να δίνουμε βάση στην ποιότητα αυτών. Είναι φυσιολογικό. Αγχώθηκες. Όλοι το έχουμε βιώσει το αίσθημα αυτό και κάποιοι από εμάς ανά διαστήματα το ζούμε. Το μόνο ωφέλιμο που μπορείς να κάνεις εκείνη την στιγμή είναι να κάνεις μια μικρή παύση, πάρε μια βαθιά ανάσα και σε λίγα δευτερόλεπτα ξεκινάς πάλι το θέμα για το οποίο πήγαινες να πλατιάσεις. Θα δεις: η διαδικασία αυτή είναι σαν να κάνουμε επανεκκίνηση στις σκέψεις μας.