fbpx

Έτσι θα τρέξεις έξω με ασφάλεια στην εποχή του κορωνοϊού

Έτσι θα τρέξεις έξω με ασφάλεια στην εποχή του κορωνοϊού

Το τρέξιμο είναι απαραίτητη προϋπόθεση όχι μόνο για την προπόνηση σου αλλά και για να εκτονωθείς από το σπίτι!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Μάθε πόσο αντέχει πραγματικά το σώμα σου χωρίς προπόνηση

 

Όμως με την πανδημία του κορωνοϊού να είναι σε εξέλιξη πρέπει να προσέξεις πάρα πολύ για να καταφέρεις να κάνεις μια ασφαλή προπόνηση και αν μη κολλήσεις τον ιό. Και επειδή δεν είναι δυνατόν να φοράς μάσκα και να τρέχεις πρέπει να σχεδιάσεις προσεκτικά την προπόνηση σου.

Δες τι μέτρα πρέπει να πάρεις:

 

  1. Επέλεξε την πιο ήρεμη διαδρομή

Σίγουρα το τρέξιμο στη παραλία της Θεσσαλονίκης με τόσο συνωστισμό κόσμου δεν είναι καλή ιδέα. Γι αυτό πριν βγεις για τρέξιμο ψάξε και βρες μια διαδρομή που δεν προτιμάει πολύ ο κόσμος. Δηλαδή μια ήρεμη και σχετικά άγνωστη διαδρομή.

 

  1. Επέλεξε ευρύχωρα πεζοδρόμια

Αν πρέπει να τρέξεις μέσα στη πόλη, εκτός του ότι πρέπει να επιλέξεις την πιο ήρεμη διαδρομή διάλεξε και εκείνη που έχει φαρδιά πεζοδρόμια. Ο λόγος είναι απλός, αν έχεις χώρο θα μπορείς να τηρήσεις την απόσταση ασφαλείας των δύο μέτρων από τους υπόλοιπους που μπορεί να περπατούν ή να τρέχουν στο ίδιο δρομολόγιο με σένα.

 

  1. Κάνε ελιγμούς

Αν εκεί που τρέχεις διαπιστώσεις ότι στη πορεία σου θα περάσεις πολύ κοντά από άλλον άνθρωπο κάνε ελιγμό να τον αποφύγεις. Σκέψου ότι την ώρα που τρέχεις τα πευμόνια σου δουλεύουν στο φουλ παίρνοντας και βγάζοντας με μεγάλη ταχύτητα αέρα. Το ίδιο κάνουν και τα πνευμόνια των άλλων που τρέχουν. Έτσι αν περάσεις πολύ κοντά κινδυνεύεις αν είναι φορείς του ιού.

 

  1. Μην σκουπίζεις το πρόσωπο σου με τα χέρια σου

Είναι σίγουρο ότι θα ιδρώσεις. Όπως είναι σίγουρο ότι πάνω στη προπόνηση τα χέρια σου έχουν ακουμπήσει σε διάφορες επιφάνειες. Ακόμα και αν φοράς γάντια μην σκουπίζεις το πρόσωπο σου με τα χέρια σου.

 

  1. Μην πιείς νερο

Αν είσαι από εκείνους που κουβαλούν νερό μαζί τους και πίνουν λίγο, αυτές τις μέρες απέφυγε το αφού δεν θα μπορείς να ανοίξεις το μπουκάλι χωρίς να το αγγίξεις με τα χέρια σου ακόμα και αν έχει πιπίλα. Πιες νερό από το σπίτι και όταν γυρίσεις αφού πρώτα απολυμάνεις τα χέρια σου και πλύνεις καλά το πρόσωπο σου.