fbpx

Έτσι θα φτιάξεις την γνήσια pasta alla Νorma

Έτσι θα φτιάξεις την γνήσια pasta alla Νorma

Η συνταγή προέρχεται από την Κατάνια, με τις ρίζες της να βρίσκονται πίσω στα τέλη του 19ου αιώνα. Το όνομά της οφείλεται στον Ιταλό συγγραφέα Nino Martoglio, ο οποίος δοκιμάζοντας ένα πιάτο αναφώνησε εκστασιασμένος πως πρόκειται “για μία πραγματική Norma”, κάνοντας σύνδεση με τη θαυμάσια ομώνυμη όπερα του Vincenzo Bellini.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Έτσι θα κάνεις τα πιο δυνατά σάντουιτς στο σπίτι!

 

Ο λόγος για την γαστρονομική παράδοση της Σικελίας και τον συνδυασμό ζυμαρικού με μελιτζάνα που από πολλούς έχει χαρακτηριστεί ως η εναλλακτική βασίλισσα της μεσογειακής διατροφής!

Όταν λοιπόν συνδυάζεις τη μελιτζάνα και τη Σικελία, το αποτέλεσμα οφείλει να είναι πάντοτε η pasta alla Norma.

 

Δες πως την φτιάχνεις:

Φτιάχνεται με ότι ζυμαρικό θέλεις.

400 γρ. σάλτσα ντομάτας

2 μελιτζάνες φλασκιές κομμένες σε λεπτές ροδέλες

2 σκελίδες σκόρδο κομμένες στη μέση

5-6 φύλλα βασιλικού

150 γρ. τυρί Ricotta Salata

100 ml. ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

Οι μελιτζάνες θα πρέπει ασφαλώς να αποστραγγιστούν σε αλάτι ώστε να φύγει η πικράδα τους πριν κοπούν είτε σε κύβους είτε σε πολύ λεπτές φέτες.

Έπειτα, σοτάρονται σε ένα βαθύ τηγάνι με ελαιόλαδο, σκόρδο, αλάτι και πιπέρι αλλά μπορούν να χρησιμοποιηθούν και έξτρα υλικά όπως θυμάρι, ρίγανη και δενδρολίβανο.

Στη συνέχεια προστίθενται οι ντομάτες (κομμένες κατά βούληση), μαζί με μία έξτρα σκελίδα σκόρδου.

Όταν τα ζυμαρικά είναι έτοιμα, μπαίνουν κι αυτά στο τηγάνι, μέχρι να δέσουν με τη σάλτσα.

Η ricotta και ο βασιλικός προσαρμόζονται ακριβώς πριν το σερβίρισμα.