fbpx

Έτσι θα χαρείς την τσικνοπέμπτη χωρίς να χαλάσεις τη διατροφή σου!

Έτσι θα χαρείς την τσικνοπέμπτη χωρίς να χαλάσεις τη διατροφή σου!

Ότι και να κάνεις οι «παγίδες» παραμονεύουν παντού. Στους δρόμους στα μαγαζιά  στη δουλειά. Το έχει η μέρα άλλωστε και εσύ δεν πρέπει να φαίνεσαι ξενέρωτος. Αν έχεις να σκεφτείς τη διατροφή σου  ίσως δεν είναι η κατάλληλη μέρα αλλά θα πρέπει να ξέρεις πως υπάρχει λύση να περάσεις καλά να φας και να μην χαλάσεις τη διατροφή σου.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Τουρσί και ξινολάχανο, δύο τροφές που θα εκτιμήσει ιδιαιτέρως το έντερο σου!

 

Τα πράματα είναι απλά:

 

Προτίμησε μόνο καθαρό κρέας

Απέφυγε τα κρέατα που έχουν πολύ λίπος. Άλλωστε όλα ψητά θα είναι και αυτό είναι το καλύτερο όλο και ψητά με ελάχιστο ή καθόλου λίπος θα υπάρχουν.

 

Τρώγε αργά

Είναι εύκολο να παρασυρθούμε με την παρέα και να φάμε και να πιούμε παραπάνω από αυτό που πραγματικά χρειαζόμαστε. Ο εγκέφαλος χρειάζεται τουλάχιστον 20-30 λεπτά για να λάβει το μήνυμα ότι το σώμα δεν χρειάζεται άλλο φαγητό και να δημιουργηθεί έτσι το αίσθημα πληρότητας. Τρώγοντας αργά και κάνοντας παύσεις για συζήτηση”,” αφενός απολαμβάνουμε περισσότερο την παρέα και αφετέρου δίνουμε χρόνο στον εαυτό μας να χορτάσει διευκολύνοντας και την πέψη.

 

«Φόρτωσε» σαλάτα

Τα λαχανικά είναι πλούσια σε φυτικές ίνες. Μία από τις πιο σημαντικές ιδιότητες των φυτικών ινών είναι ότι αυξάνουν το αίσθημα του κορεσμού με αποτέλεσμα να μπορούμε να έχουμε καλύτερο έλεγχο του σωματικού μας βάρους. Επιπλέον τα λαχανικά δεν περιέχουν λιπαρά και έχουν λίγες θερμίδες.

 

Μην βγεις έξω νηστικός

Δεν βγαίνουμε έξω νηστικοί. Δεν παραλείπουμε γεύματα και προσπαθούμε να προσχεδιάσουμε τι θα καταναλώσουμε. Επιλέγουμε το μεσημέρι να φάμε πιο ελαφριά π.χ. μία σαλάτα. Ελαχιστοποιούμε έτσι τις πιθανότητες να πεινάσουμε κατά τη διάρκεια της ημέρας και να υπερκαταναλώσουμε κακής ποιότητας θερμίδες σε ένα και μόνο γεύμα.

 

Απέφυγε τα τηγανητά

Αποφεύγουμε τους πολλούς τηγανητούς μεζέδες και προσέχουμε το ψωμί με τα ντιπ/ λάδι που έρχεται πριν τις παραγγελίες. Με αυτόν τον τρόπο γλιτώνουμε λιπαρά και περιττές θερμίδες που εύκολα μπορούν να μετατρέψουν το γεύμα μας σε θερμιδική βόμβα.  Στο ίδιο πλαίσιο και η υπερκατανάλωση αλκοόλ δύναται να μας κοστίσει. Καλό είναι στο ενδιάμεσο να κάνουμε και κάποια διαλείμματα για να πιούμε νερό ή κάποιο αναψυκτικό light. Δίνουμε έτσι την ευκαιρία στον εαυτό μας να ξεδιψάσει και να ενυδατωθεί.