fbpx

Έτσι θα χτίσεις γερούς και γραμμωμένους κοιλιακούς με το Ab Wheel (Video)

Έτσι θα χτίσεις γερούς και γραμμωμένους κοιλιακούς με το Ab Wheel (Video)

Στα ελληνικά το λέμε ρόδα κοιλιακών και πολλοί είναι εκείνοι που δεν δίνουν την πρέπουσα σημασία μικρή αυτή ροδίτσα με τις δύο χειρολαβές.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Extra προπόνηση που θα εκτινάξει τον μεταβολισμό σου (Video)

 

Όμως το Ab Weel είναι ένα  πολύ  απλό εργαλείο που αν το αξιοποιηθεί σωστά μπορεί να σου χαρίσει καλογυμνασμένους και γραμμωμένους κοιλιακούς.

 

 

Στα οφέλη περιλαμβάνεται η απόκτηση ενός σταθερού πυρήνα που βοηθά σε όλες τις φυσικές σας δραστηριότητες και μειώνει της πιθανότητες μυϊκού τραυματισμού. Η άσκηση με το τροχό είναι αποτελεσματική στην ενίσχυση του πυρήνα, όχι μόνο διότι έχει ως στόχο τους κοιλιακούς, αλλά και επειδή λειτουργεί τους μυς του κάτω μέρος της πλάτης. Η σπονδυλική σας στήλη διατηρεί τη βέλτιστη θέση όταν οι μύες του κορμού είναι καλά ισορροπημένη.

Το κύριο μειονέκτημα του τροχού είναι η πίεση που ασκεί στο κάτω μέρος της πλάτη. Αν οι ραχιαίοι μυς σας είναι αδύναμοι, μπορεί να μην είσαι σε θέση να κάνεις την άσκηση. Ακόμα αν έχεις όποιο πρόβλημα μέσης είναι καλό να το αποφύγεις

Ακόμη και με μια ισχυρή πλάτη και ένα καλά ισορροπημένο πυρήνα, η σωστή τεχνική είναι απαραίτητη για την αποφυγή καταπόνησης των μυών κατά την άσκηση στην ρόδα κοιλιακών.

 

 

Πως το κάνεις

Γονάτισε στο πάτωμα και πιάσε τις λαβές του τροχού. Τοποθέτησε τον τροχό στο πάτωμα κάτω από τους ώμους και με τα χέρια και την πλάτη σας ίσια, κύλησε τον προς τα εμπρός. Κράτα τους κοιλιακούς σφιχτούς. Κύλησε τον τροχό όσο πιο μπροστά μπορείς διατηρώντας παράλληλα το κορμό σε ευθεία.

 

 

Για να δυσκολέψεις την άσκηση μπορείς να το κάνεις από όρθια θέση και όχι γονα