fbpx

Έτσι θα χτίσεις το καλύτερο κορμί που ταιριάζει στον δικό σου σωματότυπο

Έτσι θα χτίσεις το καλύτερο κορμί που ταιριάζει στον δικό σου σωματότυπο

Μπορεί να θες να γίνεις φουσκωτός! Μπορεί απλώς να θέλεις να έχεις ευρύ στήθος και πλάτες. Μπορεί ακόμα να θες ένα απλό fitness σώμα!

Το τι θέλει ο καθένας μας έχει να κάνει με τον σωματότυπο και το στιλ μας! Βασικά πόσο μας ταιριάζει το σώμα που θέλουμε να χτίσουμε.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αν παίρνεις κιλά τον χειμώνα μη σκας! Μάθε πως θα τα μετατρέψεις σε μυς!

 

Όλοι όμως, ότι τύπο σώματος και να θέλουν, το «V» στη πλάτη το θέλουν και αυτό είναι το φυσιολογικό όμως το V είναι δύσκολο πράγμα. Αν υποθέσουμε ξεκινάμε από το στάδιο του καναπέ και του πίτσα-μπύρα, το πρώτο στάδιο είναι να χάσουμε κιλά με τη διατροφή, να δυναμώσουμε τους μυς γενικές προπονήσεις προκειμένου να τους προετοιμαστούν για πιο στοχευμένα πράγματα, να μπούμε σε μία ρουτίνα.

 

 

Μπορεί να κρατήσει ένα μήνα, μπορεί να κρατήσει και τρεις. Εξαρτάται από τα κιλά μας και την εμπειρία στο γυμναστήριο. Το βασικό όμως είναι να μπεις στη ρουτίνα και να στρώσουμε τις συνήθειες μας.

Το επόμενο να στάδιο είναι να αποφασίσεις ποιο V είναι για εσένα. Ο λεπτός σκελετός ενός ποδοσφαιριστή ή o βαρύς σασί ενός αρσιβαρίστα. Μάνι Πακιάο ή Τίμοθυ Μπράντλει. Δες τα πλευρά τους στη φωτογραφία.

Ναι, διατροφή και άσκηση θα κάνουμε ούτως ή άλλως αλλά κάποια πράγματα έρχονται πιο φυσικά από κάποια άλλα. Κάποια πράγματα έρχονται πιο φυσικά ανάλογα με το σωματότυπο σου. Και φυσικά θα βγουν στο τελικό αποτέλεσμα.

 

 

 

Για να κάνεις σώμα, ακολούθησε αυτές τις απλές τακτικές και όσο για το μέγεθος του V αυτό το αποφασίζεις εσύ και ανάλογα εντείνεις ή όχι την προπόνηση:

 

Κάνε διαλειμματική προπόνηση

Γίνεται πολλή συζήτηση (και υπάρχει αντιπαράθεση) σχετικά με το θέμα της αερόβιας άσκησης όταν εσύ προσπαθείς για μυϊκή ανάπτυξη και όγκο. Σε αντίθεση με ό,τι πιστεύουν πολλοί η αερόβια προπόνηση μπορεί να προσφέρει όφελος σε όσους θέλουν να γίνουν μυϊκά μεγαλύτεροι και δυνατότεροι. Όχι μόνο βελτιώνεται το καρδιαγγειακό βελτιώνοντας και την ποιότητα της προπόνησης, αλλά σου επιτρέπει να τρως περισσότερες θερμίδες και να είσαι σε φόρμα. Κάνε spint all out για ένα λεπτό και στη συνέχεια μείωσε την ένταση για δύο λεπτά. Κάνε το αυτό για τριάντα λεπτά, τρεις φορές την εβδομάδα.

 

Κάνε συνδυαστικές ασκήσεις

Προτίμησε συνδυαστικές ασκήσεις και λιγότερες ασκήσεις απομόνωσης. Η επιλογή των ασκήσεων που απευθύνονται σε διαφορετικές ομάδες μυών σού δίνει τη δυνατότητα να απασχολείς περισσότερο τους μυς ταυτόχρονα ,χωρίς να τους εξαντλείς πάρα πολύ γρήγορα. Με αυτό τον τρόπο, όχι μόνο θα έχεις περισσότερη ενέργεια για την προπόνηση, αλλά δουλεύοντας περισσότερο τους μυς, οι ορμόνες που θα απελευθερώνονται κατά την άσκηση θα συμβάλλουν στην καύση περισσότερων θερμίδων.

 

Δώσε σημασία στο δικό σου βάρος

Το να γίνεις bodybuilder είναι πραγματικά πολύ δύσκολο και χρονοβόρο: απαιτεί ειδική διατροφή και άρση βαρών μεταξύ άλλων. Έτσι, εάν σκέφτεσαι ότι θα σηκώσεις μερικά βάρη για να τονώσεις τους μυς δεν θα τα καταφέρεις τόσο εύκολα. Κάνε ασκήσεις με το βάρος του σώματός σου: χτίζουν μυϊκή μάζα, βελτιώνουν το μεταβολισμό, καίνε θερμίδες και επιταχύνουν την απώλεια βάρους.