fbpx

Έτσι κάνεις μια σαλάτα με πέννες, κράνμπερις, kale και κάσιους

Έτσι κάνεις μια σαλάτα με πέννες, κράνμπερις, kale και κάσιους

Είναι μια σαλάτα αλλά μπορεί να αποτελέσει και το βραδινό γεύμα. Πένες ολικής άλεσης, κρανμπερις, kale και κάσιους δίνουν μια μοναδική γεύση.

Το πλεονέκτημα των ζυμαρικών είναι ότι πρόκειται για έναν σύνθετο υδατάνθρακα βραδείας καύσης. Σε αντίθεση με το άσπρο ψωμί, το οποίο χωνεύεται γρήγορα και αυξάνει απότομα τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα (και στη συνέχεια τα ρίχνει το ίδιο απότομα όπως τα ανέβασε), τα ζυμαρικά ολικής άλεσης απελευθερώνουν την ενέργειά τους σταδιακά.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Έτσι θα κάνεις τα πιο δυνατά burger στο σπίτι !

 

Τα ζυμαρικά ολικής άλεσης, όπως λέει και το όνομά τους, παρασκευάζονται από ολόκληρο το αλεύρι σιταριού. Τίποτα δεν απομακρύνεται και το αλεύρι δημιουργείται και από τα τρία στρώματα του πυρήνα, δηλαδή το πίτουρο, το φύτρο και το ενδοσπέρμιο. Έτσι, έχουν περισσότερες φυσικές ίνες, πρωτεΐνες και ιχνοστοιχεία.

 

Δες πως το φτιάχνεις:

350 γρ. πέννες ολικής

60 ml. ελαιόλαδο

70 γρ. κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

2 γρ. ξύσμα λεμονιού

20 ml. μαύρο βαλσάμικο

3 γρ. αλάτι

1 γρ. πιπέρι

60 γρ. αποξηραμένα κράνμπερις

100 γρ. κάσιους καβουρδισμένα με αλάτι

500 γρ. kale μπλανσαρισμένα

120 ml. ξηρό λευκό κρασί

 

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζετε τα ζυμαρικά και μόλις είναι έτοιμα αποσύρετε από την φωτιά και στραγγίζετε.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά προσθέτετε το κρεμμύδι και το μαγειρεύετε μέχρι να μαλακώσει, περίπου 10 λεπτά.

Προσθέτετε τις πέννες, το βαλσάμικο, αλάτι, πιπέρι, κράνμπερις, κάσιους και ξύσμα λεμονιού, ανακατεύετε για δυο λεπτά και αποσύρετε από την φωτιά.

Σε μια βαθιά κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζετε το kale (αφού το έχετε κόψει σε μικρότερα κομμάτια) για 30 δευτερόλεπτα και κρυώνετε αμέσως σε μπασίνα με το λευκό κρασί.

Στην συνέχεια τα ρίχνετε μέσα στο τηγάνι, ανακατεύετε και σερβίρετε.