fbpx

Έτσι κάνεις νοστιμότατες γεμιστές πατάτες με τυρί για γεύμα!

Έτσι κάνεις νοστιμότατες γεμιστές πατάτες με τυρί για γεύμα!

Η πρώτη εικόνα για τις γεμιστές πατάτες δείχνει ένα παχυντικό μεζέ κατάλληλο για ρετσίνα, όμως μπορεί να μην είναι έτσι.

Οι πατάτες γεμιστές μπορεί πράγματι να είναι ένας ωραίος μεζές, μπορεί όμως να είναι και ένα πολύ νόστιμο και διατροφικό φαγητό!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Δες πως θα κάνεις τα πιο τέλεια γεμιστά

 

Πρόκειται για μια εύκολη συνταγή και απόλυτα λαχταριστή. Αν βαρέθηκες τις κλασικές συνταγές για πατάτες μπορείς να το δοκιμάσεις!

 

 

Τα υλικά:

10 μέτριες πατάτες (μπορείς να κρατήσεις τη φλούδα)

100 γραμμάρια μπέικον ψιλοκομμένο

5 κουταλιές της σούπας κεφαλοτύρι τριμμένο

1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη

3 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο

2 πιπεριές κέρατο

1/2 ποτήρι γάλα

1 1/2 κ.σ. βιτάμ

50 γραμμάρια τυρί γκούντα

100 γραμμάτια φέτα

αλάτι, πιπέρι

 

Πως τις φτιάχνεις:

 

Πλένεις πολύ καλά τις πατάτες και τις βράζεις για 25 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν αλλά όχι να λιώσουν (τις ελέγχουμε τρυπώντας τες με πιρούνι).

Τις αποσύρεις από τη φωτιά, τις σουρώνεις. Μόλις μισοκρυώσουν τις κόβεις οριζόντια στην μια επάνω πλευρά τους.

Αδειάζεις προσεκτικά (για να μην σπάσουν) το εσωτερικό με ένα κουτάλι και το βάζεις σε ένα μπολ.

Σε ένα αντικολητικό τηγάνι σοτάρεις για 2-3′ το μπέικον.

Μόλις είναι έτοιμο το βάζεις στο μπολ με τη γέμιση από τις πατάτες και προσθέτεις το σκόρδο, τις πιπεριές ψιλοκομμένες, τα τυριά (εκτός από το κεφαλοτύρι), τη 1 κ.σ. βούτυρο, τον μαιντανό και το πιπέρι.

Ανακατεύεις λίγο και προσθέτεις σιγά σιγά το γάλα μέχρι να σφίξει αλλά δεν πρέπει να γίνει πολύ σφιχτό!

Γεμίζεις τις πατάτες με το μείγμα και τις καλύπτεις από πάνω με το τριμμένο κεφαλοτύρι.

Ψήνεις στο φούρνο για 15 – 20 λεπτά.