fbpx

Έτσι κάνεις τα τορτελίνια ελαφριά με τη πιο γνήσια Ιταλική συνταγή

Έτσι κάνεις τα τορτελίνια ελαφριά με τη πιο γνήσια Ιταλική συνταγή

Τα τορτελίνια στην Ελλάδα έχουμε μάθει να τα τρώμε με κρέμα, με τυριά είτε βρασμένα, είτε στον φούρνο. Όμως οι Ιταλοί τα τρώνε και ως σούπα που είναι πολύ γευστική  και φυσικά πολύ πιο ελαφριά!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Απίστευτη λιχουδιά: Έτσι θα κάνεις τις μπριζόλες γεμιστές!

 

Αντί λοιπόν να βράσεις απλά τα ζυμαρικά σου, δοκίμασε αυτή την παραλλαγή τορτελίνι με νόστιμο ζωμό κοτόπουλου, ντομάτες και φύλλα βασιλικού.

Ένα πιάτο καθαρά Ιταλικό για όλα τα γεύματα της ημέρας. Μπορεί να το σερβίρεις ακόμα και ως πρώτο πιάτο σε ένα καλό τραπέζι. Δες πως κάνεις τα τορτελίνια σούπα:

 

Υλικά:

1 πακέτο τορτελίνι με τυριά

400 γρ. Νερό (με έναν κύβο πουλερικών)

2 ντοματίνια μακρόστενα ψιλοκομμένα

¼ του φλιτζανιού φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο

½ φλιτζάνι ιταλικό τυρί Asiago τριμμένο (αν δεν βρεις βάλε κάποιο σκληρό αλμυρό τυρί)

Φύλλα φρέσκου βασιλικού για το γαρνίρισμα

Πιπέρι

 

Εκτέλεση

Βράσε τα τορτελίνι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Μην αλατίσεις το νερό.

Μέχρι να βράσει το νερό, ανακάτεψε το νερό με τον κύβο και τις ντομάτες σε ένα βαθύ τηγάνι. Άφησε να βράσουν

Πρόσθεσε το βασιλικό και σκέπασε την κατσαρόλα. Χαμήλωσε τη φωτιά και άσε το μείγμα να σταθεί μέχρι να γίνουν τα ζυμαρικά σου

Πρόσθεσε τα ζυμαρικά στο ζωμό και σέρβιρε σε σχετικά ρηχά πιάτα ραντίζοντας με το τριμμένο τυρί.

Γάρνιρε (προαιρετικά) με φύλλα βασιλικού και πιπέρι

Φρόντισε να αποσύρεις τα τορτελίνι από την φωτιά, λίγο πιο νωρίς από την ώρα που αναγράφεται στη συσκευασία. Σκέψου ότι θα τραφήξουν υγρά και από τον ζωμό!